arkadaşlar selamlar.20005 model corolla verso kullanıcısıyım.kimsenin reklamını yapmak istemediğm için markasını söylemek istemediğim italyan marka lpg aracımda takılı.iki gün önce 15000 km bakımına götürdüm.bilgisayara soktular baktılar ettiler.her neyse serviste gayet iyiydi,servis ücretide makul rakamlardaydı.sıralı sistemi yeni kullanıyorum,pek bilgim yok.araç seyir halinde iken benzinden lpg ye geçtiğini fark edemiyorsunuz motor gücünde azalma olmuyor.bu özellik diğer lpğ li araçlarda da aynımı acaba yoksa toyotaya özgü bir özellik mi?lpg nin motora verdiği zarar hakında pek fazla bigim yok ama ilk çalışmada benzinle çalışıyor.bu konularda beni bilgilendirirseniz sevinirim.ayrıca arkadaşlar lpg tankı simit 30 lt lik .stepne yerine takmışlar.stepneyi bağajda taşımak zorunda kalıyorum.arazi taşıtlarını bazılarında arka bagaj kapısına takılı öyle bir çözümmü bulsak veya bulan arkadaşlar varsa yazsınlar görüşelim. saygılar...
bende de avensiste takılı benim de geçişlerde fark etmiyor...kaliteli sistem takılı ise ve işçilik de iyiyse hissettirmez...
Bildiğim kadarıyla kaliteli sistemle kaliteli montaj yapılırsa hiçbir arabada geçiş hissedilmez. Yapılan tasarruf miktarı ise (LPG kullanımından doğan tasarruf) markadan markaya değilşiyor. Japonlar'da sonuç genellikle mükemmel oluyor..
malesef son hızda düşer ama %40-45 tasarruf var performans için benzinde kullanmak lazım
valla stepne olayıını mecbur kabullenmek lazım. başka alternatif yok bagajda duracak mecburen...
vw pololarda olduğu gibi bir stepne ile çözüm bulabilirsiniz arkadaşlar. bisiklet lastiği gibi ince lastik. bir lastikçiye kadar sizi götürür. bagajda da yer kaplamaz. hurdacılara bakmak lazım. özellikle avrupaya giden tırcılar getiriyor bunları.
bir de brandacıda bir güzel kılıf yaptırırsızınız, stepne olduğu anlaşılmaz.