Gönderen Konu: kapı döşemesini nasıl sökeceğim arkadaslar  (Okunma sayısı 1022 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim canavar..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
kapı döşemesini nasıl sökeceğim arkadaslar
« : Mayıs 25, 2009, 22:29:34 »
arkadaslar merhaba ..sag ön kapı hoparlörüm patladı,malum kapnın döşemesini sökmem gerekiyor.ama bu konuda bir bilgim yok.vidaları nerde?ve bu vidalardan sonra döşemeyi tutan,dikkat etmem gereken bi tırnak falan varmıydı acaba?bu arada ön hoparlörler 10cm di galiba degilmi arkadaslar? şimdiden tskrler..

Toyota Club Türkiye

kapı döşemesini nasıl sökeceğim arkadaslar
« : Mayıs 25, 2009, 22:29:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: kapı döşemesini nasıl sökeceğim arkadaslar
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2009, 22:35:30 »
Gökhan bey arabanızın modelini bilmiyorum ama bizim 97 gli ile aynı olduğunu tahmin ediyorum. Kapı açma kolunun içerisinde bir vida vardır öncelikle onu sökün ve kapı açma kolunu biraz dışarı çıkarın ama çok fazla çekmeyin. İçeride kapı açma telinin kola bağlandığı yeri gördüğünüzde orada plastik bir kısım vardır onu telden kurtarın ve kapı açma kolunu bir kenara bırakın. Sonrasında kağıyı kapatmak için tuttuğunuz kısım yukarı doğru kapak şeklinde çıkar ama dikkatli olun tırnaklıdır. Burayı çıkardığınızda iki adet vida görürsünüz bu vidalarıda sökün. Bunun haricinde vida olmaması gerekiyor ama siz yinede döşemenin her yerini güzelce bir gözden geçirin çünkü daha önce açılmış ve kapatılmış olabilir ve tamirciler pek özenli davranmadığından kopardıkları yerlere hemen bir saç vidası yerletiriveriyorlar. Sonrasında fibel denilen tırnaklar tutuyor döşemeyi. Bir kenarından döşemeyi hafice ayırın ve fibelin nerde olduğunu tesbit edin. Sonrasında düz ağız fazla büyük olmayan bir tornavidayı bu plastik tırnakların ortasına sokarak hafiften kanırtın ve attırın. Sırayla bu işlemi diğer fibellere uygulayın ve hepsini kurtarın. Sonrasında döşemeyi yukarı doğru iterek cam kenarından kurtarın. Bu şekilde açılır. Ama tavsiyem açmadan önce fibellerden temin etmeniz. Çünkü ne kadar dikkatli olsanızdsa hasar görüyorlar. Takarken yerlerine yenisini takmanız gerekebiliyor. Birde fibel lerin döşemeye takıldığı yere zarar vermekten kaçının fibel tanesi 15 kuruşluk bir meret ama döşemeye takıldığı yer zarar gördümü oraya saç vidası atmaktan başka pek çareniz kalmıyor çünkü tuttuğu yer sıkıştırılmış karton gibi bir şey yapışması filan pek mümküm değil.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim canavar..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2009, 17:49:23 »
tskr ederim alper bey ilginize..aslında kapıyı acmayı bu anlattıgınız sorunlar yüzünden hiç açmak istemiyorum.ama patlak hoparlörden gelen ses de cıldırtıyor insanı,şimdilik sesi arkalara veriyorum bakalımm,geniş bi zamanımda söylediklerinizi yapacagım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2009, 10:08:18 »
Gökhan bey eliniz biraz yatkınsa aslında çok kolay bir şey. Bir çok kez kendi arabamızda açtım. Ama babam gibi çabuk sinirlenen ya bu niye gelmiyor diye hemen kızıp çekiştiren biriyseniz kendiniz açmaya çalışmayın. Sabırlı ve olmadığında çekiştirmek yerine neresi takılıyor bakıp uğraşarak yaparsanız hiç bir sorun yaşamadan kolayca halledebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli