0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam. Geçmiş olsun. İlk aşamada söyleyebileceğim; kuş pisliklerinin asitli olduğu ve mümkün olduğunca ilk görüldüğünde ve su ile önce yumuşatılarak ve daha sonra yumuşak ve ıslak bir bez ya da süngerle hafifce silinerek çıkarılmasıdır. Sizin durumda bence en iyisi ince partiküllü ve kaliteli bir pasta almanız ve onu yüzeyde kullanmanızdır. Daha sonra üstüne cila yapabilirsiniz. Pasta-cila bir arada ürünleri bu durum için tavsiye etmem. Ayrıca ince partiküllü pasta sizi daha çok uğraştırır ama sonuç kesinlikle daha sağlıklı ve iyi olur.
Kuş pisliklerinin meydana getirdiği korozyonlarda Meguair' s ScratchX ürünü gayet etkilidir.
Arkadaslar aracta ufak cizikler olustuKuş b--klarını temizlerken oldu sanırım
Ceyhun bey kuş deyip geçmeyin lütfen.Sonuçta bu minik arkadaşlar Nitrik asit üretiyorlar...
Nitrik asitin, patlayıcı yapımında kullanıldığını da hatırlatmakta fayda var
Abi yeri değil ama arabayı da havaya uçurmasın bunların üç-beş tanesi üst üste gelince
Şaka bir yana, ben aracımda kuş pisliği görür görmez hemen yıkatıyorum.
Uzun süre güneş altında boyanın üzerinde kuş pisliği kalması boyaya ciddi zararlar verebiliyor diye duymuştum ben de.
Doğru duymuşsun Emre.Aynen öyle oluyor.Ve boyanmadan da o lekeler çıkmıyor maalesef..
Abi zaten ana-baba, arkadaş herkes dalga geçip duruyordu bir elinde hortum bir elinde bez diye, şimdi iyice makaraya alacaklar kuşların k.ç.na bez bağla diye