Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 07, 2025, 14:21:10
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu:
Buji ve hava filitresi fiyatı (Orjinal)
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Buji ve hava filitresi fiyatı (Orjinal) (Okunma sayısı 9637 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Türkçemize sahip çıkalım....
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0+
«
:
Mayıs 25, 2009, 14:32:22 »
Az önce, Yetkili servisten (Reklam olmasın diye ismini vermiyorum) dört adet buji ve hava filitresi aldım. Belki fiyat öğrenmek isteyen arkadaşlar olabilir diye yazıyorum.
Buji : Denso K16R-U11 Fiyat KDV dahil 7.5TL/Ad.
Hava Fitresi : Fiyat KDV dahil 34TL/Ad.
Polen filitresi fiyat sordum KDV dahil 60TL/Ad. dediler.
25.05.2009 itibariyle fiyatlarıdır.
Araç 2003 Model Corolla 1.6 Sedan ZZE121 kasa
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.
Toyota Club Türkiye
«
:
Mayıs 25, 2009, 14:32:22 »
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: A+
5 kere teşekkür edildi
Ynt: Buji ve hava filitresi fiyatı (Orjinal)
«
Yanıtla #1 :
Mayıs 25, 2009, 20:54:01 »
o kadar para bayılmaya gerek yok
bujinin tanesi 3-4 ytl -> k16ru 11
yan sanayi hava,polen filtreleri ->15 er ytl filan
serviste motor yağı 100 ytl,dışardan kendiniz alın 50 ytl,gözünüzün önünde özel serviste koydurtun.
servis=gunduz gözüne soygun
paranıza yazık
şu siteye bakın:
http://corolla-corolla.blogspot.com/
''Düşmanlarımız önce subayları öldürür''
Mustafa Kemal ATATÜRK
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #2 :
Mayıs 26, 2009, 11:28:34 »
Yıldırım bey, yan sanayi kullanmak tamamen tercih sebebidir. Fiyatlarıda her sorduğunuz dükkanda farklı olabilir, konu başlığına dikkat ederseniz "orjinal" diyede yazar.
Siz tercihinizi yapmış yan sanayi kullanmışsınız doğru yada yanlış. Ama kendi tercihinizi "Bu kadar para bayılmaya gerek yok" diyerek orjinal parça kullanma tercihinde bulunan kişilere yanlış yaptığını söylemekte yanlış...
Yetkili servislerin gerek parçada, gerekse işçilikte yüksek fiyatlar çektiğini hepimiz biliyoruz. Fiyatların yüksekliği konusunda sizinle hemfikirim. Fakat bazı parçalar varki örneğin buji, fren, hava filitresi, yağ filitresi, benzin filitresi gibi bunların mutlak orjinal olması gerek diyenlerdenim. Uzun vadede para olarak bize dönerler. Eminim bir çok arkadaşına başından geçmiştir. Misal, silecek süpürgeleri malum serviste pahalı diyerek dışarıdan alıp aracıma taktım. Fakat hiç memnun kalmayarak tekrar servisten orjinal alıp değiştirdim. Hiçte kar etmedim...
Bende, sizin gibi el mahareti olan birisiyim. Servisten aldığım parçaları (Sarf malzemeler) genelde kendim değiştiririm. Bu konuda size sonuna kadar katılıyorum, eğer becerebilirseniz ufak tefek tamirat yada parça değişimini kendizi yapın en azından işçilikten kurtulursunuz.
Ayrıca sitedeki bilgiler çok güzel elinize sağlık...
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 317000
Model Yılı: '94
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Mayıs 28, 2009, 02:01:31 »
Silecek supurgesi, hava filtresi, fren balatalari, yag filtresi, benzin filtresi vs (dediginiz gibi) sarf malzemesi.Kaliteli olduktan sonra markasi farketmez.
Denso yerine K&N yag ve hava filtresi kullanilsa daha mi iyi, daha mi kotu olur?
Bosch ya da Valeo marka silecek kullanilsa ne olur?
Buji de sarf malzemesi ama fabrikanin kullanin dedigi ozellikte bujilerden baskasi kullanilmamali. Oksijen sensoru mesela, orijinal Denso ya da NGK olmali.Devirdaim Aisin olmali, triger kayisi gergisi Koyo.
Fe... :-)
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #4 :
Mayıs 28, 2009, 13:35:45 »
Örneğin Karaca'dan kazak alırken acaba kalitelimidir diye şüphe duyar mısınız? Yada Güllüoğlu'nun tatlısı lezetlimidir der misiniz? O zaman Kalite = Marka. Zaten kalite üreten çoğu firma markalaşmıştır. Bosch, Valeo, Denso veya bir başkası hepsi bir markadır, yani kalitelidir. (Tabi bu arada kaliteli üretim yapıp markalaşamayan ve dolayısıyla kendini, adını duyuramayan firmalarda vardır. Özellikle Türkiye'mizde bunlardan çok var.)
Orjinalden kasıtta fabrikanın önerdiği yada kendi kullandığı markaları almak-kullanmak. Eğer yeni bir buji almam gerekiyorsa fabrikanın önerdiği markayı almak benim için önceliklidir. Ama o markadan yok ve mutlak almam gerekiyorsa fabrikanın istediği özellikteki markalı (Bosch, Valeo gibi) ürünü tercih ederim.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
Kan Grubu: B-
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Mayıs 28, 2009, 22:12:50 »
Kaliteli malzeme kullanmak tabiki önemli ama servislerin bunu bir soyguna çevirdikleride bir gerçek. Özellikle işçilik kısmında bu fark daha da belirgin. Araştırmaya vakti olanlar için servisin sunduğu kaliteyi çok daha ucuza mal etme imkanları var.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #6 :
Mayıs 29, 2009, 10:40:43 »
Kesinlikle katılıyorum kaliteyi ucuza almak yada maletemek taraftarıyım. Servis fiyatlarındaki fahişlik malum. Kendi adıma yapabildiğim, orjinal parçayı servisten temin edip elimden geldiğince işçilikten kurtulmak adına kendim yapmaya çalışıyorum.
Polen filitremi değiştirmem gerekiyor servis fiyatı 60TL. Dışırıdan alayım dedim İstanbul/Aksaray'da gezmediğim yer kalmadı, orjinalini zaten bulamadım bulduklarımda kağıttan filitreler güven vermedi. Bu arada orjinalini daha uygun fiyata temin edebileceğim yer var mıdır?
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 317000
Model Yılı: '94
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Mayıs 29, 2009, 19:36:35 »
Internetten alisveris yapiyorsaniz,
http://www.rockauto.com
veya
http://www.amazon.com
http://www.amazon.co.uk
'e bakabilirsiniz.
Fe... :-)
Yazdır
Sayfa: [