Gönderen Konu: yeni corolla dizel sürüş izlenimlerim  (Okunma sayısı 6509 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
yeni corolla dizel sürüş izlenimlerim
« : Mayıs 25, 2009, 11:06:23 »
merhabalar,

cumartesi günü corollamı (d-4d comfort) bayiden teslim aldım ve bu hafta sonu şehir içinde yaklaşık 150 km yaptım..ilk aracım olması ve çok iyi sürücü olmamam ışığında edindiğim ilk izlenimler şunlar:

yol tutuş çok iyi geldi.virajlara 80-90 km de girmeme rağmen (bostancı sahil yolu)koltuğumla teması hiç kaybetmedim.80-90 km hız bunun için yeterlimidir bilmem...bi kaç defa hyundai accent kullanmıştım aynı hızda viraja girdiğimde elimle yan koltuktan destek alıyodum..

içi çok geniş..arka koltuğa 4 kişi çok rahat oturabiliyor.

klima iyi..birinci kademede bile hemen içeriyi soğutuyor..ama dışarıdaki kokuları önlemede yetersiz..böyle bir özelliği var mı bilmiyorum ama..sahilde mangal yapanların yaymış oldukları duman araba içinde hissedildi..

ilk gün yüksek devirlerde kullandım (2000-2500 arası) birinci ve ikinci viteste özellikle yüksek devirlerde motor sesi vardı..ve yakıt tüketimim ortalama 6,9 oldu...ikinci gün vites değiştirme göstergesine göre kullandım..2000 devre gelmeden vites değiştirmem gerektiğini gösterdi..böylelikle hem daha az yakıt tüketti (ikinci gün ortalamam 6,2)hem de daha az motor sesi geldi..hemen hemen her viteste 1500 devirde daha az yakıt tüketimi ve daha az motor sesi var..bu devir az mıdır..yoksa dizeller böylemi?

müzik sistemi yeterli..mp3 çalar çok kaliteli geldi..evimdeki sony teypten daha çabuk...

bu forumda yeni toyotlarda tıkırtı sesi geldiğini duymuştum..bende müziği ve camları kapatıp arabamda o sesi duymaya çalıştım..ve bende o sesi duydum..ama o ses emniyet kemeri demirinin titreşimle koltuk arasında döşemeye vurmasındanmış..

kalkışlar benzinli motora göre çok seri değil..zaten böyle bişe de beklenmemeli..ama sabit ve yüksek hızlarda ve uzun yolda dizel olmasından mı toyota olmasından mı ya da ikisinden mi çok şahaneydi...

lastik sesi  duyuluyordu...ama ben şahsen rahatsız olmadım..bi de çukurlara (çok derin değil) hızlı girdiğinde amortisörlerden gelen bir ses var (mercedes otobüslerden gelen pısss sesine benzer) çok güzeldi..

arkaya 3 kişi binince araba yere yapışıyo..uzun yolda sabit hızda çok keyif aldım...

sorularım:

1. motor açmak ne zaman nasıl kaç km hızda kaç km boyunca yapılmalı?(şu anda 150 km deyim..maksimum yaptığım hız 90 km/h..ilk binde çok zorlamayın motoru demişlerdi)

2. motor açıldığında ses ve yakıt tüketimi azalırmı?

şimdilik bu kadar ama devam edicem daha sonra...

önerilerinizi bekliyorum...

ilginize şimdiden çok teşekkürler...

"derin olan kuyu degil kisa olan iptir..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni corolla dizel sürüş izlenimlerim
« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2009, 11:14:54 »
Aracınız hayırlı olsun.
Dizeller hakkında fazla bilgim yok ancak kullandıkça yakıtın düştüğünü duymuştum.
Ayrıca üslubunuz ve yazım kurallarına uyduğunuz için teşekkür ederiz...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2009, 11:23:51 »
Aracınız hayırlı olsun.

Vitesleri 2200-2500 arasında değiştirin.Yokuş aşşağı yollar dışında 2000 e gelmeden vites değiştirirseniz bir üst viteste devir çok düşer motor bayılır.Hem dizel arabanın anlamı kalmaz hemde uzun vadede motorda sorunlara yol açabilir.

Seri kalkış istiyorsanız motor devri 1750 veya üstündeyken kavrama yaptırıp patinaj attırmadan kalkın.Böylece turbo devri içinde hızlıca kalkarsınız.Tabi ilk denemelerde olmayabilir alışmak lazım.

Klima olayını birde aşırı sıcaklarda deneyin.Benin corollada soğutma süresi bayağı uzun sürüyor .

Uzun yolda çok rahat arabadır,2-3 saatte bir molalar vererek nerdeyse hiç yorulmadan her yere gidebilirsiniz :)

Araç üstünde gelen lastikler nedir ? Yol tutuş iyi dediğinize göre artık bridgestonre br 390 takmıyorlar arabaya.

İlk 1000 km bitmeden 120 nin üstüne fazla çıkmayın.Sonradan bir otoban yapıp motoru yoklayın derim :)
10.000 den sonra yakıtta düşüş hissediliyor.Benim araç 55000 de dün beypazarına gidip geldim 200 km ortalama 4.5lt yaktı.90-100 arası gittiğiniz sürece 4.4-4.5 lt arası yakarsınız.

Dizelin en keyifli yanı yokuşlardır.Önceden benzinli araç kullandıysanız bunu çok daha iyi anlarsınız.Düz yolda 100 le giderken beni geçen benzinli arkadaşları yokuşlarda gene 100 le  gidip  geçmek çok zevkli oluyor :) Hem vites düşürmezsiniz hemde yokuşta 5. viteste giderken bile  gaza basınca araba ivmelenir.2000 devir üstünde olduğunuz sürece yokuş ne kadar dik olursa olsun hızlanabilirsiniz.
'06 D4d Toyota Corolla H/B

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2009, 11:31:41 »
öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim...

vites değiştirmede belirttiğiniz kriterleri dikkat edicem..ama 2000 devire geldiğinde vites değiştirme ışığı yanıyo... yakıt tüketimi en az 1500-2000 devir arasinda ve motor sesi en az yine 1500-2000 arasında...

evet dün hava o kadar sıcak değildi...23 derece civarındaydı..35 derecede denemek lazım..

lastikler michelin 205 r 16 gibi bişeydi yanlış hatırlamıyosam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2009, 11:48:52 »
öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim...

vites değiştirmede belirttiğiniz kriterleri dikkat edicem..ama 2000 devire geldiğinde vites değiştirme ışığı yanıyo... yakıt tüketimi en az 1500-2000 devir arasinda ve motor sesi en az yine 1500-2000 arasında...

evet dün hava o kadar sıcak değildi...23 derece civarındaydı..35 derecede denemek lazım..

lastikler michelin 205 r 16 gibi bişeydi yanlış hatırlamıyosam...

Aracın turbosu 1750 de devreye giriyor.1750 veya öncesinde vites değiştirirseniz araç direk bayılır isterseniz deneyin.Düzyolda 2000 de vites değişimi gene çok etkilemeyebilir.

Aracınız dizel motora sahip ses kriterlerinizi yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir.Gerçi d4d motorlar çoğu benzinliden daha sessizdir ama motor sesi az çıksın diye 1500 de vites değiştirmenizi tavsiye etmiyorum.Zaten aracı kullanıp anladıkça kendi dengelerinizi yaratacaksınız.İyi bir seçim yaptınız tekrar hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2009, 12:16:28 »
Bu araçta 3000 devirde vites değiştirirseniz sürüşü daha zevkli oluyor... Bu motor sesi olayına ben bazen şaşırıyorum... 3000 - 3500 devirdeki o bağırma sesi özellikle düşük viteslerde benim çok hoşuma gider...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2009, 12:21:35 »
güle güle kullanın aracınızı ,

forumda yazılan konular öyle irite ediyorki bazen olmayan sorunları kendi içimizde yaratabiliyoruz ,

yorum farkı , kimi çekmiyor diyor vs.....  bu 2000 cc değilki 1,4 ekonomik aile aracı .
keyifli sürüşler
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 25, 2009, 12:26:22 »
güle güle kullanın aracınızı ,

forumda yazılan konular öyle irite ediyorki bazen olmayan sorunları kendi içimizde yaratabiliyoruz ,

yorum farkı , kimi çekmiyor diyor vs.....  bu 2000 cc değilki 1,4 ekonomik aile aracı .
keyifli sürüşler

Hocam nerde yazıyor çekmiyor diye cidden merak ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Mayıs 25, 2009, 12:39:27 »
teşekkürler görkem bey...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 25, 2009, 12:46:00 »
Hocam nerde yazıyor çekmiyor diye cidden merak ettim.

Link vermek çok zor ama pek çok başlıkta bu muhabbet geçiyor Görkem Bey. Bu yüzden Toyota'yı ayıplıyanlar ve nerdeyse Meclis'de gen soru verilmesini bile talep edenler bile oldu :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 25, 2009, 13:38:20 »
Link vermek çok zor ama pek çok başlıkta bu muhabbet geçiyor Görkem Bey. Bu yüzden Toyota'yı ayıplıyanlar ve nerdeyse Meclis'de gen soru verilmesini bile talep edenler bile oldu :D

İlginç yeni kasalardamı yoksa hepsindemi aynı dertten muzdaripmiş arkadaşlar merak ettim.Şayet benim 2006 modelde çekiş sorunu yaşadığımı hiç hatırlamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Mayıs 25, 2009, 14:40:34 »
Mutluluk ya da memnuniyet beklentiler ile elde edilen arasındaki olumlu farktır. Eğer bir şeyden beklentiniz çok yüksekse memnuniyet derecenizin düşük olma ihtimali de o kadar çok olacaktır. E toyota da bildiğim kadarıyla otomobil piyasasında en sorunsuz en ... araba olarak bilinir ve dünya liderliğini de buna borçludur. Hal böyle olunca toyotayı alan arabasından çok şey bekler.. az yaksın, bozulmasın, hızlı gitsin, yolda kalmasın, güzel görünsün, ....kirlenmesin, kendi kendini yıkasın, yakıtını almaya kendi gitsin, gece uyuya kaldığımda uyandırsın,...dolayısıyla toyota insanların ihtiyaçlarının ve beklentilerinin üzerinde arabalar yapınca bu da çok normal...

şaka bi yana araç işi beklentilerin yanısıra biraz da şans işi sanki...sonuçta insan yapısı...o yüzden biraz da hak vermek lazım şikayet edenlere...maksatlı spekülasyon yapıp insanları yanlış yönlendirenlere değil tabi....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 25, 2009, 15:42:13 »
  Selam.
 Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun.
 Arkadaşlarında söylediği gibi benzinli araç kullanımına alışmış bir sürücü turbo dizele geçince yeni aracın gereklerine adapte olması gerekir hem kullanım keyfi hemde aracın sağlığı açısından. Sürekli düşük devir kullanımı da çok iyi değildir turbo dizel araçlarda, tabi sürekli motoru sıkıştırmakta öyle. Yani bir denge yakalamak gerekir. Ayrıca özellikle yakıt kalitesine dikkat etmek gerekir. Bunun dışında ilk çalıştırmada hemen yola çıkmamak, hemen yüksek devirleri kullanmamak, yoldan gelincede belli bir süre aracı rölantide dinlendirmek oldukça faydalıdır.

Söylediğiniz şey çok doğru, ''maksatlı spekülasyon'' evet bu şekilde yanlış yönlendirmelerde olabilmektedir. Araçtan farklı şeyler bekleyip beklediklerini bulamayanlarında söylemleri kafa karıştırabilir. Malesef bazen bilgi kirliliğide olabiliyor. Tabi bunların dışında turbo dizel kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri de göz ardı etmemek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 25, 2009, 18:01:02 »
Hayırlı olsun kardeşim kazasız belasız mutlu ve güvenli sürüşler diliyorum....
Ufak ufak alışırsınız aracınıza fazla sorularla meşgul etmeyin kendinizi. Devirler vites geçişleri vs.. bunların hepsine alışacaksınız ve belli bir süre sonra bir bakmışsınız vites geçişlerini hiç düşünmeden ( reflex olarak / spontan/ kendiliğinden/ ) yapıyor aracın devrini kendi kendinize ayarlıyor olmuşsunuz.
Selam ve dua ile...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 25, 2009, 18:25:44 »
Aracınız hayırlı olsun Mesut Bey... Bu forumda öyle çok eleştiri aldı ki bu Corolla ben almaktan vazgeçiyordum... Ama iyi ki de vazgeçmemişim... Gayet yeterli ve güvenli bir araç... Eleştiri normal ama bu kadarını haketmiyor bu araç...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 27, 2009, 18:34:57 »
Hayirli olsun.

klimanin sogutmasinda probleminiz varsa, polen filtresini ya temizletin ya da yenisini takin.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
« Yanıtla #16 : Mayıs 27, 2009, 19:07:11 »

Seri kalkış istiyorsanız motor devri 1750 veya üstündeyken kavrama yaptırıp patinaj attırmadan kalkın.Böylece turbo devri içinde hızlıca kalkarsınız.Tabi ilk denemelerde olmayabilir alışmak lazım.

Görkem , araç zaten asfaltta patinaj yapamıyor :(
yada ben yaptırmayı şimdiye kadar hiç başaramadım .
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 08, 2009, 08:13:45 »
arabanız hayırlı olsun
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #18 : Haziran 08, 2009, 20:43:56 »
ben geçen sen yazın corolla dizel almak için ankaradaki bayiiye gittim test sürüşü yaptım inanın hüsrana uğradım ancak şunu belirteyim daha önce hiç dizel kullanmamıştım. Kalkarken nazlanması ve dayanılmaz sesiyle, vites değişimiyle bende büyük hayal kırıklığı yarattı.Anladım ki ben dizel bir araba kullanamam.araba alacak arkadaşlar ne istediklerini iyi bilmeleri gerekir.1.4 d4d araç 90 beygir bir araç yani hem ekonomi hem perfermans bir arada olmuyor arkadaşlar.. onun için ne istediğini iyi bilip ona göre karar vermek gerekiyor sonradan bu domates değil ki çürük çıkarsa atarım deseniz.....
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Haziran 09, 2009, 09:13:50 »
bu hafta sonu aile ile yakacık ayazmaya çıktık..anadolu yakasında oturanlar bilirler yakacık-ayazma deniz seviyesinden epey yüksektedir ve çıkış sürekli rampadır..arkaya 4 yetişkin..ortalama 75 kilodan 300 kilo..önde ben ve yanımda bir yetişkin artı kucağında çocuk 200 kilo..etti 500 kg...araba da zaten 1300 kg civarı..valla hiç zorlanmadan çok rahat çıktık...ani hızlanma yok tabi benzinli araç gibi...ama emininm benzinli olsaydı daha çok zorlanırdık çıkarken...ha bi de bagajda 4 bidon su vardı gelirken:))yakacık suyu..bu arada manzara müthişti...özellikle gün batarken..tavsiye edilir...