Çok geçmiş olsun Ferdi bey. Peki o verilen ekspertiz raporunun bir anlamı varmıymış onu öğrenebildiniz mi? Yani ileride bende dizel bir araç almayı düşünüyorum böyle ekspertiz raporu dahi alınarak alınmış bir araçta böyle bir sorun çıkması açıkçası korkuttu beni.
Valla ikinci elde diesel araç riskli derlerdi de inanmazdım. Ben arabayı almadan önce 1 ay araştırdım. hatta temiz olduğuna inandığım için İzmir'lere kadar gidip arabayı oradan aldım. Görünürde araba temiz. Tek bir parçasında değişen, kaza, boya yok.. Ama en önemli olan şeyi atlamışım. Aslında servis atlamış. Turbo ve enjektördeki problemlemden kaçımız anlar ki?
Ben ilgili serviste bu konuyla ilgili birden fazla kişiyle görüştüğüm için hepsinden farklı farklı ve tutarsız cevaplar aldım.
Bu cevaplardan bazıları:
- Biz baktığımızda bir problem yoktu. Sonradan olmuştur.
- Arkadaşlar farketmemiş olabilirler.
- Aslında test sürüşü sırasında bu farkedilir. Ama yoğunluktan dolayı test sürüşüne çıkamamış olabiliriz.
gibi..
Öncelikle ekspertizinizi mutlaka yetkili serviste yaptırın. Eğer ben ekspertizi yetkili serviste yaptırmasaydım çok daha zor durumda olacaktım.
Eğer diesel bir araç alıyorsanız mutlaka turbo ve enjektörlere de bakmaları gerektiğini hatırlatın. Hatta ekspertiz raporuna turbo ve enjektörler sorunsuzdur ifadesini yazdırın ve yetkili servisten garanti isteyin. Eğer bunları ilgili kişiye ekspertiz öncesi iletirseniz ekspertiziniz daha özenli yapılacaktır.
Tabi siz ekspertiz öncesi test yapacağınız için turbo ve enjektördeki problemleri hissedebilirsiniz. Turbo ve enjektördeki problemlerin kendini nasıl gösterdiğiyle ilgili bilgi ilk mesajımda mevcut.