Gönderen Konu: Geçen gün atlattığım tehlike...  (Okunma sayısı 2678 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Geçen gün atlattığım tehlike...
« : Mayıs 22, 2009, 06:51:15 »
Geçen gün Ankara'dan Kayseri'ye gelirken yaptığım salaklığı paylaşmak istedim...

Yola çıktım ofisten, pis bir hava vardı yarı yağışlı çamurlu, silecek suyumu doldurayım iyice diye Elmadağ'da benzinciye girdim. Su pompasının önünde kaputu içerden açıp indim, su çalışmıyormuş, küfrederek geri bindim. Kaputu kapatmayı unutmuşum tabi. Araç 2006 Civic 1.6 Vtec otomatik şirket arabam bu arada.... Sonra Kırşehir Kayseri arasında özellikle ciddi yüksek süratlere bile çıktım, yasak olduğundan yazamıyorum buraya hızımı :D İlçelerden birinde kırmızı ışıkta kamyoncu yandan işaret etti, çektim kenara lastiklerimi kontrol ettim...Kaputu görmeden yine bindim:)))))))))))))))) Bir 50-60 km daha yaptım. Tuvalet molası verdiğimde kaputu gördüm o kadar yolu ve hızı yarı açık kaputla yapmışım!! Kaput o kadar zorlanmışki kapatamadım, komple açıp tepeden bırakmam gerekti kapanması için:)))))))))))) Kaput açık uyarısı olan araç var mı bilmiyorum ama benim gibi salaklık yapanlar için gerekli olduğuna kanaat getirdim. Bu arada Honda'ya da helal olsun, emniyet kilitleri sağlammış...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Toyota Club Türkiye

Geçen gün atlattığım tehlike...
« : Mayıs 22, 2009, 06:51:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Ynt: Geçen gün atlattığım tehlike...
« Yanıtla #1 : Mayıs 22, 2009, 07:40:59 »
Geçmiş olsun Umut abi :)
3-4 kez bende uyardım başka araçları.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 22, 2009, 07:58:45 »
  Geçmiş olsun Umut. Eğer kaput tam açılsayı uçabilirdi bile.
 Seneler önce ablamın bir araçta bende yandan oturuyordum. Tam boğaz köprüsünde birden aracın içi şiddetli şekilde rüzgarlandı. Dedim ne oluyor? :) Araç Hb. tarzı birşeydi. Arkaya bir baktım arka taraf açık, dedim cam uçtu herhalde. :) Meğer bagaj kaputu açıkmış.
 Aslında alarmların switch (anahtarlarından) kaputada koyunca alarm kapıları (eğer kaput kapalı değilse) kilitlemesi gerektiği halde kilitlemediği için anlaşılabilir bir yerin açık olduğu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 22, 2009, 09:40:58 »
Geçmiş olsun Umut :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 22, 2009, 10:29:37 »
:D :D :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #5 : Mayıs 22, 2009, 11:33:40 »
Geçen gün Ankara'dan Kayseri'ye gelirken yaptığım salaklığı paylaşmak istedim...

Yola çıktım ofisten, pis bir hava vardı yarı yağışlı çamurlu, silecek suyumu doldurayım iyice diye Elmadağ'da benzinciye girdim. Su pompasının önünde kaputu içerden açıp indim, su çalışmıyormuş, küfrederek geri bindim. Kaputu kapatmayı unutmuşum tabi. Araç 2006 Civic 1.6 Vtec otomatik şirket arabam bu arada.... Sonra Kırşehir Kayseri arasında özellikle ciddi yüksek süratlere bile çıktım, yasak olduğundan yazamıyorum buraya hızımı :D İlçelerden birinde kırmızı ışıkta kamyoncu yandan işaret etti, çektim kenara lastiklerimi kontrol ettim...Kaputu görmeden yine bindim:)))))))))))))))) Bir 50-60 km daha yaptım. Tuvalet molası verdiğimde kaputu gördüm o kadar yolu ve hızı yarı açık kaputla yapmışım!! Kaput o kadar zorlanmışki kapatamadım, komple açıp tepeden bırakmam gerekti kapanması için:)))))))))))) Kaput açık uyarısı olan araç var mı bilmiyorum ama benim gibi salaklık yapanlar için gerekli olduğuna kanaat getirdim. Bu arada Honda'ya da helal olsun, emniyet kilitleri sağlammış...
allah korumuş bence kaza yapıp sağ çıkmakla eşdeğer bir tehlike bu.çok geçmiş olsun kardeşim
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nerde oLursan oL , Hep BenimLe oL......
« Yanıtla #6 : Mayıs 22, 2009, 11:50:45 »
ben hatırlıyorum daha çok küçüktüm  7-8 yaşındayım..

kuzenimde eski e200 lerden vardı ben arkada oturuyorum ... benim kuzende kaputu yarı açık unutmuş..

neyse cubuğa gidiyoduk sanırsam kaput birden bi açıldı..... cam çarptı cam paramparca kuzen onunu görmüyo :)

neyseki camı açıktı hemen kafayı camdan çıkarıp arabayı sağa çekti :D sonra bütün yol kafa camdan çıkık gittik. :D
Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......
                                    06 JE 605      ( Yakında 06 CHN 53 )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 22, 2009, 12:02:41 »
yeni fordlarda var kaput açık uyarısı bir de biliyorsunuz benim kaput uzun süredir havadaydı (4 yıl ) ben o kaputla ne hızlara çıktım, ne havalarda kullandım, benim kaputum fırlamadı ya ae101deki kadar sıkı tutan emniyet kilidi tanımam ben :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 22, 2009, 18:21:02 »
yeni fordlarda var kaput açık uyarısı bir de biliyorsunuz benim kaput uzun süredir havadaydı (4 yıl ) ben o kaputla ne hızlara çıktım, ne havalarda kullandım, benim kaputum fırlamadı ya ae101deki kadar sıkı tutan emniyet kilidi tanımam ben :)
Ama senin kilitle birlikte yukarıda :)

Onun mandaldaki (yarı kilit desem daha iyi olur heralde) tutan kısımla gitmiş.Yani seninki hala kilitliydi türkay. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 22, 2009, 18:23:49 »

Aslında alarmların switch (anahtarlarından) kaputada koyunca alarm kapıları (eğer kaput kapalı değilse) kilitlemesi gerektiği halde kilitlemediği için anlaşılabilir bir yerin açık olduğu.
o switch i ben eski arabamızın kaputuna eklemiştim.Alarma bağladım.Kapıların bir tanesinden paralel aldım.Kaput açık kalıncada uyarı veriyordu. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 22, 2009, 18:28:57 »
Kod: [Seç]

estafurullah, o markanın salaklığı, bir uyarı ışığı ekleyebilirdi -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mayıs 22, 2009, 18:35:21 »
Ama senin kilitle birlikte yukarıda :)

Onun mandaldaki (yarı kilit desem daha iyi olur heralde) tutan kısımla gitmiş.Yani seninki hala kilitliydi türkay. :)
ıh kilide yetişmiyordu, takozlar havada tutuyordu kaputu :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 22, 2009, 18:53:03 »
ıh kilide yetişmiyordu, takozlar havada tutuyordu kaputu :)
O zaman sen farklı vuruş tekniği yapmışsın Türkay :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mayıs 22, 2009, 20:42:23 »
ya ön panel komple yukarı kalktı ama yanlarda ya bu destekler ön panelin, onlar daha yukarda kilit daha aşağıda kaldı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 22, 2009, 21:56:35 »
Geçmiş olsun dostum...
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 22, 2009, 22:45:52 »
ya ön panel komple yukarı kalktı ama yanlarda ya bu destekler ön panelin, onlar daha yukarda kilit daha aşağıda kaldı :)
Takozları çıkarınca kurtarıyosa takozları indirseydin dibe dicektim.Ama zaten yaptırdın sorun yok artık. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mayıs 22, 2009, 22:48:15 »
kurtarmadı :) yani yine yukarda kalıyodu ama kilitlenirdi öyle yapınca..şimdi güzel oldu valla, bu kadar ertelemem hata :) benim değildi özenmiyordum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 22, 2009, 23:23:02 »
toyotanınkıde saglam abı merak etme :D Nigde den Kayseriye bızde kaput acık gelmıstık :D
ayrıca kayserıye gelıyorsunuzda neden benım haberım yok bı  cay ısmarlardım :D :D :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 22, 2009, 23:46:12 »
bizde efsaneyle bir kere açık bıraktık ve belli bi hızdan sonra kaput titremeye başladı dedim noluyor,neyseki sağa çekip hemen kapattık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 23, 2009, 01:15:11 »
Mutlu sonla bitmesi sevindirdi Umut abi, geçmiş olsun. Birkez önümdeki aracın açıldı eski model bir arabaydı cam dağıldı, hız yoktu şükür dikkat etmek lazım demekki...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]