Gönderen Konu: motor  (Okunma sayısı 2123 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
motor
« : Mayıs 21, 2009, 22:19:23 »
merhaba arkadaşlar.2002 model yeni kasa 1.6 terra toyota corolla kullanıcısıyım.vvt-i motor olduğundan dolayı motorum yağ yakıyormuş ve belli bir km de yağ eklemem gerekiyormuş. fakat bu bilgiden haberim olmadığı için motorumda yağ kalmamış.ve göstergelerde yağ lambası tam olarak yandığında motorumda yağ hiç yağ kalmamıştı.ve göstergeler gayet normal,hararette normal. yağ lambası tam olarak yandığında ben durdum hiç ilerlemedim.ve yağ ekledim.sonra belli bir km gittikten sonra motor tamamen kilitlendi.ve şimdi motor tamircisine görtürdüğümde motor değişmesi gerektiğini söyledi. acaba bildiğiniz ucuz ve orjinal parça satıcısı var mı? yada kullanılmış sağlam benim aracıma uygun bir satıcı biliyor musunuz?yardımcı olursannız sevinirim.
sevgi emekmiş emek ise vazgeçmeyecek kadar ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş.

Toyota Club Türkiye

motor
« : Mayıs 21, 2009, 22:19:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: motor
« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2009, 22:31:50 »
geçmiş olsun, bendede 2005 corolla var, wallaha korktum benim motorda vtt-i, peki 10.000 bakımı yapılmışmıydı acaba? ya nasıl olurda uyarı vermez ?, çok enteresan, 2. sıfır motor fiyatları 7 milyardan başlıyor geçen araştırdım, şuda var bizim firmanın kangoo su aynı şekilde oldu, servise çektik 11 milyar dediler sayiden usta 2.300tl ye halletti şimdi canavar gibi araç, ne diyim büyük geçmiş olsun umarım ucuz ve verimli bir çözüm yolu bulabiliriz size
No pain, No Gain !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2009, 22:37:22 »
teşekkür ederim.10000 bakıımı yapılmıştı.ve yağ değişimi için daha km vardı.ve uyarı vermemesi beni şaşırttı.uyarı verdiğinde hareket etmemiştim.bende şaşırdım.ve nasıl ucuza getiririm bilmiyorum.şaşkınım.birde motor fiyatının  7milyardan başladığın nasıl öğrendin ve nereden öğrendin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2009, 22:55:56 »
abi benim araç 48.980 km de 50.000 bakımım yakın, vallahi içime kurt düşürdün yarın servise çekeyimde bakımı yaptırayım :) yada her sabah dogan şahin sahipleri gibi yağ su kontrolü, yapalım senin olaydan anlaşılacağı gibi göstergelere itibar olmuyor, motor fiyatlarını antalyada bire bir sordum onlarda istanbuldan sordular, sonra inanmadım ıspartıyı aradım oradanda teyit aldım ama bu fiyatlar toyota sevisinden haliyle sıfır ama dışardan çıkma bişi bulunurmu bilmem ama, bende bu işlerle az çok uğraştım hani tanıdık bildik usta hemde iyi tanıdık hatta akrabanız falan değilse hiç bulaşmayın, hani ufak bişi diilki motor.
No pain, No Gain !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mayıs 21, 2009, 23:02:40 »
forumda araştırdım bu durum 2001-2004 modelleri arasında varmış(yağ yakma)ama sana tavsiyem arasıra 110 km yaptığında falan yada uzun yola çıkarken arasıra bak ve arabanda yağ bulunsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2009, 23:11:15 »
anladım o zaman bizim canavar 2005 demekki yağ yakmıyo öylemi? 2. benim araç günde en az 500 km yapıyo yani yer yer durup kontrol etmem lazım " alanya-antalya gidiş 125 dönül 125 ve günde min 2 kere git gel yani 4 bacak" ama uyatını dikkate alıcam, ya peki madem bu bilinen bir durum neden toyota müşterilerini uyarmıyor bu nebiçim bir iştir ? bence şikayetvar.com a bu durumu belirtmelisin ve herkes görmeli bilmeli milyarlar verip aldığımız araçlarımız ne durumda, tvde gazete "today tomorrow toyota" demek kolay, hadi görelim toyotanın baba yiğitliğini
No pain, No Gain !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 22, 2009, 00:26:36 »
offfff zor iş bu yağ yakma olayı fatih hocamın dediği gibi araçta mutlaka yağ bulunmalı. işin ilginci yağ yakma oranı o kadar fazla değil diye biliyordum
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 22, 2009, 08:44:37 »
  Selam.
 Çok geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 22, 2009, 09:23:26 »
Arkadaşlar herşeyden önce aracınızı sıfır kilometre almadıysanız aracımın kilometrsi şu kadar diyerek üzerinde tahmin yürütmeyin özellikle yetkili servislerde periyodik bakımlara girmediyse toyotolarda 2. elde kilometrelerin bir çoğu ile oynanmış olabiliyor bu bağlamda motorun yağ yakıyor olması aracın ya periyodik yağlama ve bakımlarının zamanında yapılmadığını yada motor ömrünün geçmek üzere olduğu kanısı bende oluştu. Bende bir vvt-i kullanıcısıyım ama çok şükür bu güne kadar böyle bir durum ile karşılaşmadım bırakın yağ yakmayı eksiltme bile 10000 değişimde olmuyor. Aracım 1.6 Corolla 2004 VVT-I 90.000km

Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mayıs 22, 2009, 09:30:58 »
bu sabah bende ilk iş yağ kontrolü yaptım, hala normal seviyede eksiltme yapmamış, aracım 48.980  km de demekki bizimki daha yağ yakmaya başlamadı, 50.000 olsun bakıma servise gidicez orada iyi bi araştırayım nedir bu yağ yakma olayı, yağ, hararet göstergeleri acaba süs diyemi kondu ?
No pain, No Gain !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mayıs 22, 2009, 17:33:55 »
Araç yağ yakar ama bitrecek kadar da yakmaz..buna yağ yakma değil yağ içme denir..O kadar yağ ancak bir problemden yada akıtmadan dolayı biter..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mayıs 22, 2009, 17:51:43 »
hakikaten yağımı içti.sorma bakıyorum etrafına ama bir gram yere yağ akmıyor.arabayı hareket ettirdiğim yerlerde yağ izi falan yok.sorun zaten ortaya çıktı sayılır.yağsız kalınca yatak sarmaya başlamış o andan itibaren kollar boşluk yapmış ve piston
kolu daha serbest kaldığından pistonlar silindir kapağına çarpmaya başlamış zaten bir  ses geliyordu.bu da bloğu çatlatmış.bakalım ne yapacağız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mayıs 22, 2009, 17:56:05 »
Geçmiş olsun eve gidince aracımın lastiklerini öpecem daha 1 gram eksildiğini görmedim 2004 den beri kullanıyorum
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mayıs 22, 2009, 17:59:56 »
acaba motor bloğunun kaynak yapıldığını bileniniz var mı? eğer varsa arabanın motorundan randıman alınıyor mu?2002 model corolla yeni kasa motor bloğu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Mayıs 22, 2009, 18:03:31 »
Fatih bey bence istanbul, ankara, adana gibi büyük şehirlerden tanıdık vasıtasıyla veya netten çıkma satan sitelerden 2. el motor bloğu sordursanız, belki daha ucuza halledebilirsiniz.
No pain, No Gain !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mayıs 22, 2009, 18:14:36 »
Ankarada hurdacılar sitesini tavsiye ederim yolunuz düşerse yok yoktur orda
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 22, 2009, 18:46:42 »
  Bloğa neden böyle bir işlem uygulanacağını bilmiyorum ama bu tip işlemler uygulamanın uzun dönemde faydası yoktur bence, çünkü bloğun imal şekli ve kullanılan materyaller muhtemelen buna izin vermiyordur. Janta kaynak yapmaktan farkı olmaz yani. Zaten blokta kılcal su soğutma kanallarıda vardır. Ama kastedilen gömlek ise bunu yaptıranlar var ve hiç bir sorunda olmuyor eğer iyi bir işçilikle yapılırsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 22, 2009, 19:50:02 »
Geçmiş olsun iyi bir ustaya yaptırırsan hem ekonomik olur hemde sorunsuz binersin
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 22, 2009, 23:02:33 »
fatih bey geçmiş olsun
maalesef ilk vvti lerde bu sorun kronikmiş yani üretim hatası imiş zamanında bazılarını geri çağırıp garantiden düzeltmişler(sekman atılmış),galiba pistonlardı yumuşak olmuş ve 60000 den sonra bir çoğunda yağ eksiltiyormuş bu yüzden ilk zamanların vvti kullanıcıları yağlarını kontrol etmeli ben şahsen öyle yapıyorum ve 10000 de 1-1,5 litre yağ ekliyorum.görüştüğüm servis ustaları(resmiyete dökmeden) 1-1,5 litrenin önemsiz olduğunu yeterki yağını kontrol et herhangi bir sorun olmaz diyorlar.galiba sizin bundan haberiniz olmamış.tekrar büyük geçmiş olsun.gelişmeleri , parçaları nereden bulduğunuzu,maliyeti v.s. yi paylaşırsanız sevinirim.
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mayıs 22, 2009, 23:30:38 »
acaba motor bloğunun kaynak yapıldığını bileniniz var mı? eğer varsa arabanın motorundan randıman alınıyor mu?2002 model corolla yeni kasa motor bloğu

Motor bloğu kaynak olur..alüminyum kaynak yapılır ama ustası az bulunan ve çok iyi işçilik isteyen bir yöntem..Bu işi yapıp kaynak ile ilgili garanti veren ustalar olduğunu duydum..Tabi meydana gelen kılcal çatlakların çok iyi tespit edilip yine çok iyi kaynak yapılması lazım..Ama en garantisi değişim olur bence..Tabi blok üzerinde motor numarası varsa ruhsata işlenip muayeneye girmesi lazım..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!