Gönderen Konu: Yayları kestırsem nasıl olur  (Okunma sayısı 1154 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Yayları kestırsem nasıl olur
« : Mayıs 21, 2009, 18:46:13 »
arkadaslar bende malumunuz 2006 sedan corolla var  yay bıldıgınız uzre bıraz tuzlu gelıyor 350 400 lıra arasında yayları kestırme konusunda kı fıkırlerınız bılgılerınız var ıse benımle paylasırsanız cok sevınırım sımdıden sagolun

Toyota Club Türkiye

Yayları kestırsem nasıl olur
« : Mayıs 21, 2009, 18:46:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Yayları kestırsem nasıl olur
« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2009, 19:02:51 »
Yayları kestirmek yerine amortisör tablalarını tornacıda 1-2 cm kestirmek daha sağlıklı olabilir bence.Bende öyle yaptırdım ve bi sıkıntım yok. Konfor yüzde 80 azalıyor tabi ona da katlanmak lazım. Bozuk yollarda takır tukur gidiyorum :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2009, 19:14:09 »
En sağlıklı yöntem spor yay kestirmeni tavsiye etmem. Bazen ikinci el uygun düşebiliyor siteye.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2009, 20:21:11 »
Yayları kestirmek yerine amortisör tablalarını tornacıda 1-2 cm kestirmek daha sağlıklı olabilir bence.Bende öyle yaptırdım ve bi sıkıntım yok. Konfor yüzde 80 azalıyor tabi ona da katlanmak lazım. Bozuk yollarda takır tukur gidiyorum :)

yazık günahtır ya arkadaşım bunlar mühendislik iseteyen mm lik olaylardır öyle onu kes bunu kesle olmaz bu işler,bir çok forumda binlerce konu açıldı herkes ortak kanıya vardı amort mili kestirmek yay kestirmek son dere zararlı ve TEHLİKELİDİR amortisör ve yay görevini yerine getiremez hep sokak arasında gitmiyceksinizki yollarımızda kaymak gibi değil lütfen ama lüften araba yere yaklaştıkça yol tutuşu artar anlayışını terk edelim,300 ytl verip yay almayıp 50,60 ytl ye yay kestirceksiniz 3 gün sonra amortisörleriniz gidicek,yolda aracınız zıplama anında yay görevini yapamıycak.ailenizi taşıyorsunuz sevdiklerniz biniyor bu araçlara ucuza kaçıp kendi ve kimsenin canını tehlikeye atmamak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #4 : Mayıs 22, 2009, 03:55:31 »
onur arkadaşımıza sonunakadar katılıyorum yine benim ilgi alanıma giren bir konu malum amortisörcüyüz 7 senedir :) bakın arkadaşlar yay kestirmek mili tornaltmak son derece tehlikelidir bir bakmışsnız 180 giderken amortisör yerinden cıkmış neden mil kesildigi inçin somunundan cıkmış şimdi diyeceksiniz ne alaka bakın ben cok büyük bir amortisör fabirakısnda test oprt. yapıyorum amortisör acık boyu sadece bir bucuk milim kısa oldugu için yüzlerce hata binlerce amortisör cöpe atılıyor hatalı üretim diye şimdi soarım size hani biz birşey olmaz diye kestiriyoruz yada tornalatıyoruz ya eger brşey olmayacaksa o binlerce amortisör neden hurdaya atılsın gercekten ben bu için içindeyim bu iş şakaya gelmze onur arkadaşımzında dedigi gibi hep 70-80 gitmeyeceksinzi 150-180 oldugunda mazallah ALLAH koruzun usatalar keser birşey olazm derler neden 50 -60 tyl para alacaklar onlar sonunu düşünmez en iy7isi siz sonunu düşünüz kazların cogu direksiyon hakimeyitin kaybetmektendir o hakimeti kaybetmekde neendir siz düşünün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 22, 2009, 08:54:07 »
  Selam.
 Bencede yayı kestirmek ya da benzeri işlemler sağlıklı olmaz. Çünkü orjinale göre kısa yayın sadece boyu kısa değil, yay özellikleride farklıdır. Yani bu bir mühendislik işidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #6 : Mayıs 22, 2009, 09:25:51 »
amortisor ve yaylar beraber çalışmak için ayarlanırlar, birlikte uyumları ve araçta en iyi performansları açısından binlerce saat test edilirler.
siz bunları yada aracın herhangi bir kısmını değiştirdiğinizde araçta buna tepki verecektir. kulelerin hemen dış tarafındaki kaporta saçında dalgalanmalar, rot ve balans bozuklukları, süspansiyon dibe vuracağından salıncak, porya ve rulman sorunları yaşayacağınızdan eminim.
illaki yüksekliği düşüreceğim diyorsanız kaliteli yay-amortisor kitlerinden almanızı öneririm.