Anket

Sizce en iyi aydınlatmayı yapan ve güzel bir görünüm sunan Xenon far kac kelvin olmalıdır.

4300k
3 (10.7%)
6000k
8 (28.6%)
8000k
13 (46.4%)
12000k
4 (14.3%)

Toplam Oy Verenler: 27

Gönderen Konu: Xenon Far  (Okunma sayısı 4059 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Xenon Far
« Yanıtla #20 : Mayıs 20, 2009, 17:55:13 »
Tabiki fark olur.
Sizin çakma xenon dediğiniz ampul watt olarak yüksektir. (dediğinize göre 100 wattlık).Ve bilindiği üzere xenonların geneli 35 watt tır.55 wattlıklarda mevcut ama daha piyasa da yaygın değildir.
Biri fazla akım çekiyo fazla güç sarfediyor.Buda tesisatınızın ısınmasıan ve tesisatınızı yakmaya kadar gidebilir.Xenonda ise Balastlar sayesinde gelen gücü belirlenen ayarda ampule yansıtmak.Kelvin değeri vs.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 20, 2009, 17:55:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 20, 2009, 18:32:13 »
peki benimde bir sorum olucak bende osram 100w white power var 4300 kelvin ama xenon değil cakma xenon. :D Örnegin xenon alsam 4300 kelvin.. xenon 4300k ile cakma xenon 4300 k arasında fark olur demi?
tabii ki olur selahattin, o çakma xenonlar çok az ışık verir, 6000k öneririm, beyaz güzel bir görüntüsü var çok çok güzel aydınlatıyor, bende 8000k var halojen fardan çok daha iyi aydınlatması var ve buz mavisi renginde çok tatlı :P
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #22 : Mayıs 20, 2009, 19:26:06 »
Tabiki fark olur.
Sizin çakma xenon dediğiniz ampul watt olarak yüksektir. (dediğinize göre 100 wattlık).Ve bilindiği üzere xenonların geneli 35 watt tır.55 wattlıklarda mevcut ama daha piyasa da yaygın değildir.
Biri fazla akım çekiyo fazla güç sarfediyor.Buda tesisatınızın ısınmasıan ve tesisatınızı yakmaya kadar gidebilir.Xenonda ise Balastlar sayesinde gelen gücü belirlenen ayarda ampule yansıtmak.Kelvin değeri vs.
acıklamanız için cok saolun

tabii ki olur selahattin, o çakma xenonlar çok az ışık verir, 6000k öneririm, beyaz güzel bir görüntüsü var çok çok güzel aydınlatıyor, bende 8000k var halojen fardan çok daha iyi aydınlatması var ve buz mavisi renginde çok tatlı :P
saolun büyük ihtimal ama ben alırsam xenon 6000k alıcam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #23 : Mayıs 20, 2009, 19:57:52 »
  Selam.
 Utku ve Türkayın söylediği gibi en ideal aydınlatmayı 4300K veriyor. Bu yüzden aydınlatma amaçlı olarak onlar seçiliyor. Ama görsellik isteyen olursa daha yüksek değerler seçebiliyor fakat aydınlatma amaç ise 4300K.
 Sellektör için bixenonlar mevcut ama çok ayrı bir katagoride onlar. Onun dışında xenon modellerde kısalar için xenon, uzunlar için halojen ampuller kullanılıyor.

Cevabınız için çok teşekkürler ancak elektronik konusunda biraz cahil olduğum için sormadan geçemeyeceğim. Uzun farlara beyaz yanan  halojen lamba takanların çok memnun olmadığını okuyorum forumlarda ve bu seçeneği saf dışı bırakıyorum. PEki bizim araçlarda bu bixenon uygulaması mümkün değilmi yada sorunun farklı çözümü varmı? Yada hiçbiri; uğraşma böyle kullan seçeneğinimi işaretlemeliyim?

Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #24 : Mayıs 20, 2009, 20:01:03 »
bide ben taktırsam ya ne kadar hoş görüntüsü ve aydınlatması var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 20, 2009, 20:11:26 »
  Bu gibi işler aslında baştan sona bir mühendislik gerektiriyor. O yüzden ben orjinalden yanayım. Bunun sebebine gelirsek. Özellikle yağışlı ve sisli havalarda beyaz ışık önde duvar oluşturur ve iyi aydınlatma yapamaz. Farkında iseniz zenon aynı zamanda mercekde içeriyor. Yani merceğinde reflektöre göre boyutunun küçük olabilmesinin (aracın tasarımı için önemli) yanında işlevsel özellikleride mevcut. Ama zenon sisteme sahip araçların far camınında her daim temiz olması gerekiyor. Yani bu durumda far yıkama tesisatıda çekilmeli bence ek olarak. Bence kısalar zenon yapılabilir ve uzunlar yine halojen bırakılabilinir. Ama mercek yoksa özellikle karşıdan gelenin gözünü alabilir ve aydınlatma çok kaliteli olmayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Mayıs 20, 2009, 20:25:59 »
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim Hakan bey. Aslına bakarsanız orjinal halde kalması en iyisi. Sanırım sonuç olarak sizinle aynı fikirde hareket edip böyle kullanacağım.

Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #27 : Mayıs 20, 2009, 20:38:19 »
  Ben teşekkür ederim, beyi kaldırabiliriz sanırım. :)
 Eğer amaç daha iyi ve kaliteli aydınlatma ise bence en makul çözüm olarak daha kaliteli ampuller (osram silverstar vb.) kullanılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Mayıs 20, 2009, 20:53:19 »
Aslında "bey" kelimesini hiç sevmiyorum küçük büyük herkese abi diye hitap ederim normal hayatımda ancak forum ortamında yanlış anlaşılma olmasın diye kullanıyorum.

Böyle bi düşüncem yoktu normalde ama arabam önden hasar alınca(korktuğum başıma geldi sonunda) ön tampon farlar vs sökülünce nolcaksa olsun nasılsa olan oldu dedim ama sanırım orjinal kalması en iyisi çünkü gösteriş değilde işlevsellik bana ilk etapta lazım olan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #29 : Mayıs 20, 2009, 21:11:38 »
  Geçmiş olsun. Bu tip şeyler olabiliyor malesef.
 Söylediğim şekilde ampulleri araştırabilirsin. Aydınlatma kaliteleri oldukça iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Mayıs 20, 2009, 21:15:25 »
Çok teşekkür ederim. Ampul konusunda forumda daha önce yazılmış yazılar okuyup karar vermek en doğrusu sanırım.

Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﮎ.C@NЄ®
« Yanıtla #31 : Mayıs 24, 2009, 01:54:13 »
bence x8000 derım bende oo var ve gayet memlunum