0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
teşekkürler ergünpeki subap ayarı istediği nasıl anlaşılır?
2200 devirde çıt çıt yapıyor sonra kesiyor. arabanın rölantideki çalışmasıda değişti tabi.
Bana göre arabanın km düşük pek siboplarda bir sıkıntı olacagını sanmıyorum? ama şu şekilde anlaşılır motorun çalışmasının sarsıntılı olması başka sebeplerden olabilir hava filt. buji veya bobin ateşleme sistemi yada kelebek bogaz kurum baglamış olabilir gazlı arabalarda bu çok oluyor arabanı benzinde çalıştır ve biraz kullan araba ilk çalışma anında geç alıyor veya öksütrüyorsa yada ciğ bir benzin kokusu geliyorsa benzinde çok yakıyorsa büyük ihtimal kelebek boğaz kirlenmiştir sen ustana söyle o temizler yanlız söküp temizlerse daha verimli olur. Subap ayarı konusundaysa araban rampata ceişten düşüyorsa, 3-4-5 viteslerde ayağını gazdan çektiğinde yığılıyorsa,motor teklermiş gibi çalışıyorsa büyük ihtimal subap sıkıdır ayar gerektirir yada çok şıkırşıkırsada vede uzun yolda hızlanmıyorsa gevşektir gene ayar gerektirir arabnda abarth eksoz varsa subaplar sıkmış olabilir. Subap ayarı motor soğukken yapılır çünkü sıcak yapılan ayar düzgün olmaz biraz fizikle çünkü metal sıcakken şekli değişir yani sıcak sıcak yersen midene oturur hazmedemessin soguk soguk yiycen :d birazda espiri yapalım sanırım bayagı detaylı anlatttım