Gönderen Konu: 3. Dünya Savaşı Tehlikesi!  (Okunma sayısı 1647 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: 3. Dünya Savaşı Tehlikesi!
« Yanıtla #20 : Ekim 18, 2024, 14:48:31 »
3. dünya savaşına gelirsek, hiç böyle gizli saklı birşeyler yapmalarına gerek yok. Görüyoruz ağababaları istedikleri gibi at koşturuyor, BM'nin ordusunu vuruyor Lübnan'da. Hiçbir ülkeden gık çıkmıyor. Dahil olduğumuz herhangi bir savaşta zaten insan hakları vs hak getire, terörizm derler, Türkler barbar zaten derler, istediklerini yaparlar.

Önce eğitim ardından da savunma sanayine ve Ar-Ge'ye en yüksek bütçeyi ayırmamız lazım. Sonrasında da turizm aracılığıyla ülkemizi tüm dünyada çok daha iyi bir şekilde tanıtacak lobi yapmamız lazım. Tabiki (hane) ekonomimizin daha iyi hale gelip gelen turisti düdüklememeye de çalışmamız lazım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 18, 2024, 14:48:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 18, 2024, 16:07:15 »
Şaka gibisiniz vallahi. Yani koskoca devletimiz bu saldırıları algılayamayacak ya da eli kolu bağlı duracak kadar savunmasız, zayıf demeye getiriyorsunuz.
Kalkınmaya devam eden savunma sanayimizin ürettiği radarlarla bunlar tespit edilemeyecek, rasathanelerimiz bu saldırıları algılayamayacak yani öyle mi?

Siz de anlamamak için direnmeyin. Madem öyle İstanbul'da birikti asıl, orada deprem yaratırlar, erkene çekerlerdi. Siyasi olarak bu kadar aktifken enerjimizi Filistin'den alıp İstanbul'daki Allah korusun sıkıntılara odaklatırlardı, bir nevi sustururlardı. Madem bizim yaşadıklarımız çok büyük, dünyada neden daha büyük şiddette deprem oluyor diyoruz, hala Japonya, Rusya, Endonezya, Şili örneklerini görmeden bizdekini çok büyük sanıyorsunuz. Saatler içinde olmuş depremi dünyada tek sanıyorsunuz, gönderdim 1 gün sonra San Andreas fayında olan ardarda iki depremi, hala görmezden geliyorsunuz. Paylaştım aşağıda 2 saat arayla 8.6-8.2 büyüklğüünde 2 deprem de var. Örneği yok değil yani. Coğrafi zamana göre saatleri geçtim aylar bile çok kısadır. Hatırlayın 99 depreminden 1 sene sonra Kaynaşlı depremini. Düz vatandaş bakış açısıyla bunu görmek istemiyorsunuz sadece. Boşuna o bölgelerde antik kentler fışkırmıyor, depremlerle yerlebir olan yerleşim yerleri bırakılıyor. hatay'da o kadar çok arkeolojik eserin çıkma sebebi bu. merak ettim düz dünyayı savunanlardan mısıınız?

Chatgpt'nin cevapları buyrun.

saatler içinde birden fazla büyük deprem oldu mu

kahramanmaraş ve civarında tarihteki depremleri listeler misin

2 farkı fayın tetiklendiği bu kadar kısa aralıklı başka depremler var mı
Allâh'a şükür aklım yerinde okuyup araştırıyorum, rasathane olan depremi ölçüyor birinin ona etki etmesini bilemez. Zaten iki farklı kurum 2 farklı rakam söylüyor malesef. Savunma sanayimiz gelişmiş ama yeteri kadar değil (eskiye göre tabiki çok çok gelişmiş, ama frekans vb. ile yapılan saldırılar karşısinda işe yaramıyor bence.) o örnek verdiğiniz depremlerin çoğunun yıkıcı etkisi bizdeki kadar olmadı bukadar geniş bir alan ve 10-11 şehir çok kötü hasar aldı. Depremden sonra bazı şehirlerde görünen yabancı uyruklu askerleri duymuşsunuzdur belki. Can kaybı sayısı fazla açıklansaydı görürdük neler olurdu. Benim bildiğim sadece kitaplarda ve chatgpt de yazılanlardan ibaret olmadığı için sizi aşabilir kusura bakmayın. Dünya yuvarlak merak etmeyin😅 keşke yazdıklarım şaka olsaydı ama maalesef gerçek. (Bana göre)
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #22 : Ekim 18, 2024, 16:24:54 »
Allâh'a şükür aklım yerinde okuyup araştırıyorum, rasathane olan depremi ölçüyor birinin ona etki etmesini bilemez. Zaten iki farklı kurum 2 farklı rakam söylüyor malesef. Savunma sanayimiz gelişmiş ama yeteri kadar değil (eskiye göre tabiki çok çok gelişmiş, ama frekans vb. ile yapılan saldırılar karşısinda işe yaramıyor bence.) o örnek verdiğiniz depremlerin çoğunun yıkıcı etkisi bizdeki kadar olmadı bukadar geniş bir alan ve 10-11 şehir çok kötü hasar aldı. Depremden sonra bazı şehirlerde görünen yabancı uyruklu askerleri duymuşsunuzdur belki. Can kaybı sayısı fazla açıklansaydı görürdük neler olurdu. Benim bildiğim sadece kitaplarda ve chatgpt de yazılanlardan ibaret olmadığı için sizi aşabilir kusura bakmayın. Dünya yuvarlak merak etmeyin😅 keşke yazdıklarım şaka olsaydı ama maalesef gerçek. (Bana göre)

Eğitim durumunuzu, mesleğinizi ve bildiklerinizin kaynağını (MİT mi nereden) açıklarsanız aşıp aşmadığını rahat anlarız.
Yıkıcı etki bir tek bizim ülkedeki depremlerde fazladır, haklısınız.

https://strasam.org/analiz-ve-raporlar/analiz/deprem-bolgesindeki-yabanci-askerler-1696

https://www.aa.com.tr/tr/asrin-felaketi/incirlik-ussunden-turk-ve-yabanci-ulke-askerlerinin-dayanismasiyla-depremzedelere-yardim-/2815957
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Ekim 18, 2024, 19:47:26 »
Eğitim durumunuzu, mesleğinizi ve bildiklerinizin kaynağını (MİT mi nereden) açıklarsanız aşıp aşmadığını rahat anlarız.
Yıkıcı etki bir tek bizim ülkedeki depremlerde fazladır, haklısınız.

https://strasam.org/analiz-ve-raporlar/analiz/deprem-bolgesindeki-yabanci-askerler-1696

https://www.aa.com.tr/tr/asrin-felaketi/incirlik-ussunden-turk-ve-yabanci-ulke-askerlerinin-dayanismasiyla-depremzedelere-yardim-/2815957
ben yüksek lisans mezunuyum ama bunları bilmek için okuma yazma bilmek ve araştırmak yeterli. Eğitimin hiçbir etkisi yok bence, mesleğim bu işlerle ilgili değil. O haber diye gönderdikleri biz bir şey ifade etmiyor ki. İsteyen istediği şeyleri yazamıyor malumunuz. Okunması istenenler yazıyor ve onlara inanıyoruz. Herkes istediğine inanır ben kimseye şuna inanın demiyorum sadece büyük resmi görün istiyorum. Sizin inanmamanız bunların yanlış olduğu anlamına gelmiyor, benimde inanmam doğru olduğu anlamına gelmiyor, sadece benim düşüncem bu. Birbirimize cevap yetiştirmeye çalışmamıza gerek yok.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 18, 2024, 20:01:12 »
@Kutay Asilbey (43052) ve @Ayhan Kenan (42736) beyler, mesajlarınızda beni ve benim gibi düşünenleri cahil, siyaseten hamaset içinde göstermişsiniz. Biraz daha zorlasanız bizi vatan haini ilan edecekmişsiniz.

@Mutlu Tekir (30216) bey depremle ilgili gerekli teknik verileri paylaşmış, savaşla ilgili düşüncelerini açıklamış.

Bende üst mesajlarımda savaşla ilgili görüşümü kısa ve net yazdım.  Güvenlik konusunda az buçuk bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum.

Olaylara siyasi baktığımı, işi sulandırdığımı yazmışsınız. Bende net olarak sözde Filistin halkı yanındayız ama alttan İsrail'e her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Mesela Azerbaycan'da yapılan teknofest ana sponsoru kimmiş araştırabilirsiniz. İsrail'e kestiğimiz ticaretin aslında kesilmediği üstüne üstlük arttığını sadece isim değiştirdiğini Filistinr son zamanlarda bol bol demir çelik ihracaatı yaptığımızı da araştırıp bulabilirsiniz. Link vermiyorum. Sonuçta ben cahil bir insanım sizler ülke güvenliği ve milliyetçilik konusunda benden daha iyisinizdir. Araştırıp ve acı gerçekleri rahatlıkla bulabilirsiniz.

Mesela Natoya alınmasına müsade ettiğimiz bize düşman ülkeler kimler. Mesela 1 milyar euro için Almanya'dan bize kakalanacak sorunlu suriyelileri de araştırabilirsiniz. Mesela israil'e kimin yakıt sağladığını da, yada Mavi Marmara baskınında ölenlerin akıbetini de araştırabilirsiniz.

Ben yukarıda ne yazdım. Abd ve İsrail onların istediğini yaptığımız müddetçe bize saldırmaz. Kaldı ki İsrail ne olursa olsun bize açık şekilde saldırmaya cesaret dahi edemez. İsrail'in bize yapacağı pkk yı desteklemek, süikastler yapmak ve sabotajlar yapmaktan öteye gitmez. Bilirler ki bizler içerde birbirimizi yesekte savaş halinde onlara pabuç bırakmayız.

Merak etmeyin Allah'a şükür bizler bazıları gibi bugün milliyetçi yarın siyasi hava değişince çözüm süreci peşinde koşanlardan değiliz. Vatanımızı korumasını da biliriz, dostumuzu düşmanımızı da.

Deprem konusunda ise yukarıda yazdım. Deprem dünya gerçeği. Eninde sonunda her an her yerde olabilir. Bilinne fayların periyodik kırılmalarının yanında bilinmeyen faylar da ortaya çıkabilir. Bizler a partisi b partisi siyasetine bakmadan bilimsel veriler ışığında çalmadan çırpmadan kanunlara, doğaya uygun bina yaparsak 9 büyüklüğünde deprem olsa yıkılmaz.

Ben gene uyarıyorum. İster normal olarak olsun ister o dış güçler tarafından atılan bomba/haarp adı neyse o olsun İstanbul ve Karlıova depremleri yakın ve bu yapılarla felaket büyük olacak. Cahil olarak benden söylemesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Ekim 18, 2024, 20:37:13 »
@Kutay Asilbey (43052) ve @Ayhan Kenan (42736) beyler, mesajlarınızda beni ve benim gibi düşünenleri cahil, siyaseten hamaset içinde göstermişsiniz. Biraz daha zorlasanız bizi vatan haini ilan edecekmişsiniz.

@Mutlu Tekir (30216) bey depremle ilgili gerekli teknik verileri paylaşmış, savaşla ilgili düşüncelerini açıklamış.

Bende üst mesajlarımda savaşla ilgili görüşümü kısa ve net yazdım.  Güvenlik konusunda az buçuk bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum.

Olaylara siyasi baktığımı, işi sulandırdığımı yazmışsınız. Bende net olarak sözde Filistin halkı yanındayız ama alttan İsrail'e her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Mesela Azerbaycan'da yapılan teknofest ana sponsoru kimmiş araştırabilirsiniz. İsrail'e kestiğimiz ticaretin aslında kesilmediği üstüne üstlük arttığını sadece isim değiştirdiğini Filistinr son zamanlarda bol bol demir çelik ihracaatı yaptığımızı da araştırıp bulabilirsiniz. Link vermiyorum. Sonuçta ben cahil bir insanım sizler ülke güvenliği ve milliyetçilik konusunda benden daha iyisinizdir. Araştırıp ve acı gerçekleri rahatlıkla bulabilirsiniz.

Mesela Natoya alınmasına müsade ettiğimiz bize düşman ülkeler kimler. Mesela 1 milyar euro için Almanya'dan bize kakalanacak sorunlu suriyelileri de araştırabilirsiniz. Mesela israil'e kimin yakıt sağladığını da, yada Mavi Marmara baskınında ölenlerin akıbetini de araştırabilirsiniz.

Ben yukarıda ne yazdım. Abd ve İsrail onların istediğini yaptığımız müddetçe bize saldırmaz. Kaldı ki İsrail ne olursa olsun bize açık şekilde saldırmaya cesaret dahi edemez. İsrail'in bize yapacağı pkk yı desteklemek, süikastler yapmak ve sabotajlar yapmaktan öteye gitmez. Bilirler ki bizler içerde birbirimizi yesekte savaş halinde onlara pabuç bırakmayız.

Merak etmeyin Allah'a şükür bizler bazıları gibi bugün milliyetçi yarın siyasi hava değişince çözüm süreci peşinde koşanlardan değiliz. Vatanımızı korumasını da biliriz, dostumuzu düşmanımızı da.

Deprem konusunda ise yukarıda yazdım. Deprem dünya gerçeği. Eninde sonunda her an her yerde olabilir. Bilinne fayların periyodik kırılmalarının yanında bilinmeyen faylar da ortaya çıkabilir. Bizler a partisi b partisi siyasetine bakmadan bilimsel veriler ışığında çalmadan çırpmadan kanunlara, doğaya uygun bina yaparsak 9 büyüklüğünde deprem olsa yıkılmaz.

Ben gene uyarıyorum. İster normal olarak olsun ister o dış güçler tarafından atılan bomba/haarp adı neyse o olsun İstanbul ve Karlıova depremleri yakın ve bu yapılarla felaket büyük olacak. Cahil olarak benden söylemesi.
sizin cahilliğiniz yada çok bilmişliğiniz beni ilgilendirmez. Ben kimin kimle ticaret yaptığınla ilgili vede diğer konularla ilgili sizle muhatap olmadım.israille yapılan ticaretin büyüdüğünü, ülkenin her yanının mültecilerle dolduğunu görünce insanın isyan edesi geliyor ve bunlara çok cılız itirazların olması da ayrıca üzücü.  kimse konforunu bozmak istemiyor, göstermelik muhalefet yapıyorlar. Kimse depremin olmayacağını söylemiyor benim fikrimde, açık ve net: olacak depreme tetikleme yapıldığına inanıyorum, bunu başka yerlere siyasi polemiğe çekmeye gerek yok. herkesin aklı düşüncesi kendine.iyi akşamlar.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #26 : Ekim 18, 2024, 22:05:42 »
En güzel muhalefet yöntemi.  :rofl: Tüm bilimsel gerçekleri gözardı edip subjektif olarak yok varsayıp komplo ve internet haberlerine inanarak devam etmek. Bir zamanlarda bu forumdan hidrojen gücünü satan biri geçmişti. Sokun aracı dynoya diyordum, bana bir kullan hisset görürsün diye cevap veriyordu.  :rofl:

O kadar yerbilimci dünyaca ünlü profesörlerimiz bunca sene boşuna okumuş, hiçbir şey bilmiyorlar. Ama ihtisas sahibi olmayan vatandaşlarımız çok daha iyi biliyor. :) Maden ocakları veya geotermal santrallerde su enjeksiyonu ile ufak faylarda ufak depremler yaratılıyor. Keşke büyük depremlerin tetiklenebildiğini kanıtlayabilsek de büyük depremler olmadan 3-5 senede 1 tetikleyip enerjinin ufak ufak atılmasını sağlayıp büyük deprem olmasını engellesek. Her yıl onlarca vuran milyarlarca dolar zarar yaratan kasırgaların yönünü değiştiremeyen, içindeki san andreas fay hattındaki depremleri engelleyemeyen ABD'nin böyle şeyler yapabildiğini düşünmek gözümüzde büyütmek olur. Velev ki olsa bile müteahhitlik denilen parayı basanın ev yapabildiği, her gelen belediyenin yapı kanunu değiştirdiği, parayı basanın milletvekili olduğu bu saçma düzenin (iktidarı ve muhalefetiyle birlikte topunun canı cehenneme), demirsiz kolon kirişleri, kalitesiz betonları nedeniyle başımıza geldiğini; Japonya'nın 9 büyüklüğünde depremde bile yıkılan bina sayısının çok az olduğunu, bizde neden 7 küsürlere dayanıklı yapılıp niye 9'a (dış etkiyle daha fazla kuvvette depremler oluyor ya) dayanıklı yapılmayıp sadece günün kurtarıldığını sorguladığımız gün düzeliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Ekim 18, 2024, 23:51:03 »
Herşey kitaplarda yazan kadar, bilimsel olarak açıklanmamışsa olamaz diye düşünürüz.😀 deprem tetikleme işini ispatlasak ta biz o teknoloji ye ulaşamadığımız için öyle enerji falan boşaltamayız. Sadece olduğunu biliriz ve böyle bişey olamaz bilimsel yönü yok deriz🙃. Bunu yapanın kasırganında yönünü değiştirmesi gerekir yoksa inanmayız deriz😏 profesörlerimizi bazı konuları bilmiyorlar diye boşuna okumuş sayarız🤗. Ve bunları bir akademisyen söylüyorsa mutlaka haklıdır, çünkü o "bilimsel" Kitaplardan öğrenmiştir herşeyi🤫Bla bla bla
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 19, 2024, 09:59:43 »
Şahıs olarak kimseyi cehaletle suçlamadım.  Konunun başlığı, içeriği ve anafikri  belliyken konuyu başka mecralara çeken ve Türkiye gibi ateş çemberi içinde yer alıp bazı ülkelerin nihai hedefinde olan güzel ülkemizin, bu tehditleri görmezden gelip dış güçler geyiği ile alaya alan zihniyeti cehaletle suçladım ve dikkat edilirse konunun başından beri hiç siyasete girmedim ve yine girmeyeceğim lakin şunu özellikle belirtmeliyim ki iktidarda hangi parti olursa olsun konu dış tehdit olunca herkesin kenetlenmesi gerekir zira düşman saldıracağı zaman a partisi, b partisi ayrımı yapmaz. İktidarı birçok yönden eleştirebiliriz lakin konu Vatansa gerisi teferruattır. Bu garip zihniyet fırat kalkanı gibi sınırlarımızı korumaya yönelik operasyonlara  da Suriye'de ne işimiz var diye karşı çıkmıştı. Şimdi anlaşılıyor mu Suriye'de, Libya'da ne işimiz var. Doğu Akdeniz projesi niye var. İsrail'in Suriye'den sonra hedefi kim? 2020 yılında Azerbaycan'a  savunma sanayindeki atılımlarımızla nasıl can suyu olduysak öyle olmalıyız. Savunma sanayimiz için gerekirse maaşımdan kesinti yapılsın, ben razıyım. Anasız, babasız yaşanır ama vatansız yaşanmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 19, 2024, 12:46:25 »
Milleti cahil olmakla itham ediyorsun ama en büyük cahil sensin. Emevi Camii'nde namaz kılma argümanıyla yanlış dış politika siyaseti yürütülmeseydi ne fırat kalkanı ne de diğer operasyonları yapmak zorunda kalmazdık. Ayrıca sen maaşının tamamını ver istersen bize ne biz yeterince vergi yükü altında eziliyoruz zaten savunma sanayine kaynak ayrılacaksa itibardan tasarruf etsinler zübükzadeler parti ayrımı yapmaksızın söylüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 19, 2024, 13:14:32 »
Ayhan bey, depremle ilgili tabi ki bilimsel araştırmalar yapılıp bomba denemeleri veya radyo frekansları göndererek fay hattını kırma denemeleri yapılabilir, yapılıyordurda hatta ülkemizde ki depremlerde test için kullanılmış da olabilir. Sorun o değil ki. Sorun bizim deprem gerçeğine inanmadan yaşamamız. Sanki o fay normal zamanda kırılsa binalarımızı yıkmayacaktı ama bomba attılar binalarınız yıkıldı, canlarımız göçük altında kaldı izlenimi uyanıyor. Sakin kafa ile tüm mesajları okursanız bizim/benim yazdığım bomba atılabilir ama tedbiri biz almamışız dış güçler bunu kullanmış. Suç bizde mi dış güçlerde mi diye sorguluyoruz.

Kutay bey, savaş konusuna da kısaca değindim. Bunun siyasetle alakası yok. Tarihi yanlış hatırlamıyorsam 1967 yılından beri biz İsrail'i Filistine karşı desteklemişiz. Bazen gizli bazen açıktan. Filistinin yanında göründüğümüz zaman da israille işbirliği yapmışız. 1945 sonrasından beri abd güdümünde ve siyasetinde yol alıyoruz. Hangi parti gelirse gelsin bu değişmemiş. Değiştirmeye zorladığımız zaman da ya ambargo uygulanmış ya da terör artmış.

Bölgemiz sizin de bahsettiğiniz gibi kozmopolitik bir bölge ve birinci dünya savaşı sonrasında özellikle sınırlar ileride karışıklığa yol açacak şekilde düzenlenmiş. Bizim bölgede güçlü olmamız gerekirken savunma sanayimizi güçlü tutmamız gerekirken bugüne kadar güçlenmemişiz. Aldığımız silahlar ve araçlar hep başka ülkelerden gelmiş ve onların istediği doğrultuda kullanmışız. Bugün aldığımız s400 savunma sistemini onlar yüzünden kullanamıyoruz. Bu nedenle bugünlerde yapılan savunma sanayi gelişmelerini ne bütçe harcanırsa harcansın desteklerim. Hatta uçağımızdan tankımıza, mermimizden kullandığımız tabanca/tüfeğe kadar yerli üretim olmasını isterim ve desteklerim.

Savunma sanayimiz güçlü olursa bizde güçlü oluruz. Ancak bunu dünya tekelinde silah satan güçler (ki bu devlet değil firma olarak bakın) bizim kendi üretimimizi yapmamızı istemezler. Bizler üretirsek onlar silahları nereye satacaklar.

Bununla birlikte üçüncü dünya ülkelerinde gerek birbirlerine karşı gerekse içlerinde ki çatışmaları sürekli körükleyerek silah pazarını sürekli canlı tutmak isterler.

Mesela geçen sene ortada birşey yokken ve yapacağı saldırının devamını getiremeyeceğini ve sonrasında israilin büyük yıkımlar yapıp gazzeyi yerlebir edeceğini bile bile neden böyle bir saldırıya geçersin ve bundan çağrı cihazlarına bomba yerleştirecek kadar içinde olan israilin haberi olmaz. Sonrasında İsraile gerekçe vererek gazzeyi ele geçirmesini sağlarsın. Bugün de aynı senaryo var.

Libya, Suriye ve Irak'ın parçalanması konusunda ülkemizin suçunun büyük olduğunu gerçekleri geç fark ettiğini de gözden kaçırmamak lazım.

3. Dünya savaşı demek abd ve avrupa cephesi ile iran rusya çin cephesinin savaşması anlamında kullanılıyorsa bu uzun zaman olmaz. Ukrayna örneği karşımızda duruyor. Ama el altından başka ülkeleri karıştırarak kendi ürettikleri silahları satıp pazarlarını aktif tutarlar. Bizler uyanık olmazsak her havuç uzatana koşarsak bu işten zarar görürüz.  Bize ne abd'nin, ne rusya'nın ne de arapların bir faydası ve desteği olmaz. Sadece onların menfeatlerine uygun hareket ediyorsak bizi destekler ve pohpohlarlar. Aleyhlerine bir durumda da ya yanlışlıkla bir askeri birliğimiz vurulur, ya uçağımız düşürülür ya da yanlışlıkla atılan füze yerleşim yerimize düşer. Ama doğrudan saldırı yapmazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #31 : Ekim 19, 2024, 22:18:18 »
Konu Kilitlendi! Nedeni: İkili mesajlaşmaya dönüşmesi sebebiyle.
Siyaset ve aşağılama içeren mesajları kaldırıyorum.
Forum kültürünün bittiği bugünlerde böyle yoğun yazışma görmek özlenen bir durum. Fakat üslubun düşmesi de bir o kadar istenmeyen bir durum. Bu forumdaki kimse cahil değil, kahvehane köşelerinde konuşanlarla karıştırılmamalı. Karşıt görüş sunanlara da saygı çerçevesinde kanıtlar sunarak cevap vermeli ya da öyle düşünmediğini belirtmeli.
Aslında deprem tetiklendi mi doğal mı oldu sorusuna verilen cevaplar iki farklı görüşü ve herkesin kendince haklı bakış açılarını sunmaktadır dolayısıyla yakındaki 3. dünya savaşıyla da alakalıdır.

Konunun bütünlüğünün bozulmaması ve saygı çerçevesinde tartışma kültürünün devamı için bir süre sonra kilit açılacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #32 : Ekim 19, 2024, 23:13:03 »
Herşey kitaplarda yazan kadar, bilimsel olarak açıklanmamışsa olamaz diye düşünürüz.😀 deprem tetikleme işini ispatlasak ta biz o teknoloji ye ulaşamadığımız için öyle enerji falan boşaltamayız. Sadece olduğunu biliriz ve böyle bişey olamaz bilimsel yönü yok deriz🙃. Bunu yapanın kasırganında yönünü değiştirmesi gerekir yoksa inanmayız deriz😏 profesörlerimizi bazı konuları bilmiyorlar diye boşuna okumuş sayarız🤗. Ve bunları bir akademisyen söylüyorsa mutlaka haklıdır, çünkü o "bilimsel" Kitaplardan öğrenmiştir herşeyi🤫Bla bla bla

Valla Ayhan bey siz de haklısınız. Her meslekte olduğu gibi 3-5 kötü örnek akademisyenlikte de saygınlık bırakmadı. Herkes çocuğu üniversite mezunu olsun diye gönderir fakat eğitmenine saygı duymaz. İlkokulda çocuğunun öğretmenini döven milletten çok da bir şey beklememek lazım. Topyekün ahlaksızlık zirve yapmış maalesef, yeni doğan çetesi malum son örneklerden...
Fakat ben hiçbir zaman haklı olduğumu iddia etmedim. Benim alanım da jeofizik değil, makine mühendisliği. Ama bilimsel gelişmelerin ne zorlu, sancılı süreçlerden geçtiğini bildiğimden bilimadamlarına ve onların sözlerine güvenim sonsuz. Aynı Atatürk'ün dediği gibi "En hakiki mürşit, ilimdir.". Hele de mevzubahis bilimadamı her ne kadar bazılarının dalga geçtiği, dini inancı nedeniyle hor gördüğü biri olsa da dünyaca ünlü bilim insanı olması sebebiyle Prof. Dr. Celal Şengör'ün dediği enerji hesabından dolayı imkanı olmadığını düşünüyorum.
Siz de, Kutay bey de dünyada örneği olmadığını ve bu kadar yıkıcı etkisi olmadığını iddia ettiniz, aksini kanıtladım. Chatgpt'yi veri üretmek için değil, önceki örnekleri istatistiki olarak bulması için kullandım ve 4 saat arayla 8.6-8.2 büyüklüğünde depremleri de buldu, yüzbinlerce ölenin olduğu daha etkisi büyük depremleri de listeledi. Yabancı askerler dediniz, neden geldiklerini devletin haber kanalı AA zaten haber yapmış yardıma geldiklerine dair.
Sizin de komplo teorileriyle değil de benzer kanıtlar sunmanızı beklerdim.

Bu arada 3. dünya savaşı konusuna farklı bir bakış açısı sunayım. Şu anda ABD, Hindistan'ı Çin ve Rusya'ya karşı yanına çekmeye çalışıyor. Hindistan ve Çin büyüyen güçler, özellikle Çin, Ar-Ge, patent sayısı, makale sayısı, teknoloji gelişim, vb konularda batıyı solladı. Güneydoğu Asya'da Endonezya, Filipinler, Tayland kıyılarına kadar kocaman alanı kendi karasuları ilan ediyor, ABD'nin desteklediği Tayvan'ı sıkıştırıyor. Biz her ne kadar anlaşmazlıklar olsa da Erhan beyin dediği gibi denge politikasına devam ederiz. 3. dünya savaşının başlayacağı yer bence Pasifik olacak. Tayvan da kıvılcım olabilir. Ama şu bir gerçek ki, ABD mızıkçı çocuk gibi dürtüp durup sonra da dürttüğünü suçlu çıkartma konusunda üstüne yok. Halkının gözü açılmaya başladı gibi, ama bakalım siyonizmden kurtulmayı sağlayabilir mi halkının gözünün açılması göreceğiz. Keşke çıkarmaya çalıştıkları karışıklık onlara geri dönse de dünya rahat bir nefes alsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 20, 2024, 11:00:04 »
Valla Ayhan bey siz de haklısınız. Her meslekte olduğu gibi 3-5 kötü örnek akademisyenlikte de saygınlık bırakmadı. Herkes çocuğu üniversite mezunu olsun diye gönderir fakat eğitmenine saygı duymaz. İlkokulda çocuğunun öğretmenini döven milletten çok da bir şey beklememek lazım. Topyekün ahlaksızlık zirve yapmış maalesef, yeni doğan çetesi malum son örneklerden...
Fakat ben hiçbir zaman haklı olduğumu iddia etmedim. Benim alanım da jeofizik değil, makine mühendisliği. Ama bilimsel gelişmelerin ne zorlu, sancılı süreçlerden geçtiğini bildiğimden bilimadamlarına ve onların sözlerine güvenim sonsuz. Aynı Atatürk'ün dediği gibi "En hakiki mürşit, ilimdir.". Hele de mevzubahis bilimadamı her ne kadar bazılarının dalga geçtiği, dini inancı nedeniyle hor gördüğü biri olsa da dünyaca ünlü bilim insanı olması sebebiyle Prof. Dr. Celal Şengör'ün dediği enerji hesabından dolayı imkanı olmadığını düşünüyorum.
Siz de, Kutay bey de dünyada örneği olmadığını ve bu kadar yıkıcı etkisi olmadığını iddia ettiniz, aksini kanıtladım. Chatgpt'yi veri üretmek için değil, önceki örnekleri istatistiki olarak bulması için kullandım ve 4 saat arayla 8.6-8.2 büyüklüğünde depremleri de buldu, yüzbinlerce ölenin olduğu daha etkisi büyük depremleri de listeledi. Yabancı askerler dediniz, neden geldiklerini devletin haber kanalı AA zaten haber yapmış yardıma geldiklerine dair.
Sizin de komplo teorileriyle değil de benzer kanıtlar sunmanızı beklerdim.

Bunun için tez ileri sürülür ve farklı fikrini bilgi ile destekleyen de antitez ileri sürer. Zaten bilim de bu şekilde ortaya konur, somut olarak. Tez çürütülene kadar da doğru olarak kabul edilir. Bu tezin illa çürütülebileceği anlamına da gelmez.
Teşekkür butonu bu bölümde olmadığı için Mutlu hocam sizin, Erhan Bey'in ve diğer bazı mesajlara teşekkür edemiyorum. Ayrıca konuyu destekler ya da muhalif mesajlar gerçekten değerli. Farklı fikirler olmadan gelişme olmaz. Tabi bu fikirler Lozan'ın 100 yılı maddeleri gibi altı boş olmamalı.

Özetle, yukarıda gördüğüm hiç bir görüş ve bilgi depremin insan teknolojileri ile tetiklenemeyeceğini söylemiyor, gerek doğal, gerek ise insan eliyle tetiklensin depreme neden önlem alınmadığını (keza neden sel yatağına yerleşim yapıldığı gibi) sorguluyor. Zaten sorun da buradan kaynaklanıyor, bu sorgulama bilim insanlarınca yapılsa da, neden yönetim insanlarınca tersi hareket edildiğindendir, yanlış mıyım!? Zaten burada doğruyu bilimsel şekilde ortaya koyanlara karşı çıkan sesler, doğruları desteklese ne TL değeri dünyada bu düzeyde olur (TL'nin mevcut durumu bile olası depremlere karşı alınacak önlemler üzerinde etkilidir), ne de dış güçler olası kötü amaçlarında başarıya ulaşabilir.
Açıkçası dış güçleri eleştirip farketmeden onları ekmeğin yağ süren bilim karşıtı insanların bilimsel düşünceye mantığına belli düzeyde de kavuşturulması, ilkokuldan itibaren vatani bir sorumluluk ve görev olmalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Ekim 20, 2024, 12:29:42 »
Mutlu Bey kilitlediğiniz konuyu tekrar kendi görüşlerinize karşı olana cevap vermek için açmanız da süper olmuş😀 ben kendi fikirlerimi inandıklarımı söyledim, inanmazsınız olur biter. Bazı şeyler bilimsel olarak ispatlanamıyor ya da biliniyor ve, açıklanamıyor bir akademisyen olarak bunu bildiğinize inanıyorum.  Hakan Bey burası sadece bilimsel konuların tartışıldığı bir forumda benmi bilmiyorum. Benim düşüncem ABD ye yarayacaksa vay halimize. Gerçekten bu konu fazla amacı dışına çıktı bence kilitleyin. Sadece birkaç kişinin karşılıklı yazışması bir sonuç getirmiyor.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #35 : Ekim 21, 2024, 13:27:53 »
Atomu parçalamak fikir değiştirmekten zor haklısınız.
Konuyu kitleyip kapatsam da birşey denirdi, seviyeli tartışma devam etsin diye açık bıraktım yine birşey deniyor.

Şu videoyu bırakayım. Ağlanacak halimize gülelim.