Bizim milletin sonsuz lpg sevdası yüzünden, başka bir açıklaması yok. Adamlar harika bir dizel ünite ve bu dizel üniteye özel harika bir şanzıman koydular civic'e, yüzüne bakan olmadı. Yine lpg'li olan sattı, dizel civic tek tük satabildi.
Dizel ünite hiçbir zaman harika değildir baş belası çevre katili bir motordur,sırf tork yüzünden millet dizele biniyor,hatta Hollanda'da dizel araçlar çok ucuzdur ama vergisi benzinlinin 3 katıdır,LPG devamlı böyle gitmez illaki makul seviyelere inecektir yada uzun süre zam görmeyecektir.
Araca benzinde binip lpg yi uzun süre kullanmazsak bu lpg sistemine zarar verirmi
Ben LPG'nin zararlı olduğunu düşünmüyorum. Tamam direk enjeksiyon olmayan atmosferik araçlarla çok daha uyumlu ancak, turbosuz direk enjeksiyon araçlarda da daha sorun yaşandığını görmedim etrafımdan. 2021 1.5 dynamic force 3 silindirli direk enjeksiyonlu motorun LPG uyumuna karşı da ön yargı seziyorum. Herkes önermiyor nedense ama tek elle tutulur gerekçe sunamıyorlar. Sanki 0 alıp LPG alanlar pişman ettirilmek isteniyor gibi hissediyorum.
Önce motor garantisi bitiyor, ayrı kasko yapılıyor muhabbeti döndü. Dedik ki Toyota bayinin antetli, kaşeli, imzalı sipariş formunda yazıyor, ağzına banyo terliği ile vururlar adamın, üzerine cevap gelmedi. Sonra dendi ki araç LPG uyumsuz. Tam 3 ayda 8200 km yol gittim. Son 4-5 gündür de sadece benzinde biniyorum. Emin olun arada performans anlamında hissedilir bir fark yok. Aracın motorunu meraktan en az 10 usta gördü yaşadığım yerde. Yağı bile halen tertemiz, sesi ilk günkü gibi.
24000 km giden araç var burada 2021 model yine bayi çıkış LPG'li. Aracın hiç bir problemi yok. Bakımdan bakıma servis yüzü görüyor. Muhtemelen yıl sonu gelmeden 30.000 km olacak.
Şu araçla LPG'nin olayını allah aşkına biri örneklerle, somut veri ve delillerle anlatsın lütfen. Eyyorlamam bu kadar
Ali bey defalarca yazdım ama bir kez daha yazayım LPG sonradan dönüşüm yapılan her motor için "zararlı" çünkü benzin ile arasında ısı farkı var,kullandığınız araç çok daha fazla ısı üreten bir araç sırf o yüzden araçta 3 yerde soğut a sistemi kullanılmış,termal verimlilik adına çok çalışılmış direk enjeksiyonlu araçlarda Afr ayarı da yapılamıyor malesef,Toyota'nın yeni motoru 4 silindirli eski motora göre daha erken LPG kaynaklı arızalar verecektir bu su götürmez bir gerçek, Toyota mühendisleri zamanında sadece LPG'li araç yaptılar ama o araçlar maliyet olarak çok daha yüksek oluyor diye seri üretime geçmedi,LPG benzine göre daha çevreci ve daha ekonomik ama motor bu yakıta göre değil mühendisler fabrikada hava yakıt ayarı için günlerce uğraşıyor,çeşitli sensörler ile bu yakıt değerleri takip ediliyor aracın ECU'su buna göre kodlanıyor ve o sistemler öyle ucuz değiller ama lpg'nin en kralı komple sistem olarak 15000 TL,aracınızdaki enjektörlerin takımı 40 , 50 bin TL'leri bulur,varın hesabı siz yapın, ayriyeten garanti konusuna gelecek olursak arayın ToyotaSA yı sorun bakalım ben araca LPG taktırmak istiyorum garanti ne olur deyin ne diyecekler.
arayın ToyotaSA yı sorun bakalım ben araca LPG taktırmak istiyorum garanti ne olur deyin ne diyecekler.
Ufak bir düzeltme olsun, Toyota'nın 2009dan beri Sabancı ile alakası yok...
Mesaj Birleştirildi: 06 Ekm, 2021 00:56
Önce motor garantisi bitiyor, ayrı kasko yapılıyor muhabbeti döndü. Dedik ki Toyota bayinin antetli, kaşeli, imzalı sipariş formunda yazıyor, ağzına banyo terliği ile vururlar adamın, üzerine cevap gelmedi.
Aracınızın motoru, elektrik ve egzoz sistemi artık Toyota garantisinde değil. Bayinin bir yerle anlaşıp taktırması Toyota Türkiye'yi bağlamıyor. İsterseniz genel merkezi arayıp sorun. Ya da sosyal medyadan da sorabilirsiniz. Biz LPGyi önermiyoruz diye cevap veriyorlar. Denenmiştir👍
Bayi garanti konusunda hiçbir sıkıntı olmadığını ısrarla iletiyor. Genel merkezi aradığımda bu konuda yanıt vermekten kaçınıp topu bayiye atıyorlar. Hani aslında doğrudan LPG takabilirsiniz diyemiyorlar da varın siz anlayın demek istiyorlar gibime geldi. Neredeyse takmayan bayi yok, hiç bir sorun da duymadık
Bayi garanti konusunda hiçbir sıkıntı olmadığını ısrarla iletiyor. Genel merkezi aradığımda bu konuda yanıt vermekten kaçınıp topu bayiye atıyorlar. Hani aslında doğrudan LPG takabilirsiniz diyemiyorlar da varın siz anlayın demek istiyorlar gibime geldi. Neredeyse takmayan bayi yok, hiç bir sorun da duymadık
Sorun olmasın zaten, tabiiki bunu istiyoruz. Ama bir problem durumunda üretici garantisinden işlem yapmayacaklar. Bayi de topu LPG firmasına atıp masrafı onun sigortasından karşılamak isteyecektir.
Bayi ile müşteriyi karşı karşıya getirmemek için cevap vermiyorlar,aracın garanti süresi içerisinde zaten pek sorun yaşanmaz istisnai durumlar dışında,sorun yaşanırsada sizden fazladan aldıkları para ile yaptıkları motor sigortasından işi çözmeye çalışacaklar,sigortanın bitmesine yakın sorun çıkarsa da süreci erteleyerek zaman kazanma yolunu seçerler garanti süresi bittiği zamanda artık garantiniz yok kendi cebinizden yaptırmanız lazım diyecekler,bunların hepsi yaşanmışlıklar,sadece LPG konusunda değil bir çok arızada ayar yaptık,güncelledik vs vs sözler edilir,garanti bitincede hüsranla sonuçlanır.
İşte bunu demek istiyorum. Bayi topu LPG firmasına atamaz. Kendi sipariş fişinde var. Ayrıca aracın garanti dışı kalacağı müşteriye tebliğ edilmediği gibi, aynı anda ve aynı sipariş fişiyle uzatılmış garanti satıyorlar.
Mahkemede sorarlar adama LPG garantiyi delecektiyse neden garanti uzatma paketi sattınız diye. Adamın bir taraflarından kan alırlar Kamil kan! Şimdi koskoca bayi bunun farkında değil mi sanıyorsunuz? Adamlar ne olursa garantiden hallederiz kafasındalar.
İşte bunu demek istiyorum. Bayi topu LPG firmasına atamaz. Kendi sipariş fişinde var. Ayrıca aracın garanti dışı kalacağı müşteriye tebliğ edilmediği gibi, aynı anda ve aynı sipariş fişiyle uzatılmış garanti satıyorlar.
Mahkemede sorarlar adama LPG garantiyi delecektiyse neden garanti uzatma paketi sattınız diye. Adamın bir taraflarından kan alırlar Kamil kan! Şimdi koskoca bayi bunun farkında değil mi sanıyorsunuz? Adamlar ne olursa garantiden hallederiz kafasındalar.
Ben garanti mevzusunu genel merkeze sorduğum zaman aynen dedikleri şuydu "LPG montajı olduğu anda aracanın MOTOR GARANTİSİ BİTER" olmuştu bundan tam 3 yıl önce, yani uzatılmış garanti, bayi garantisi, LPG montaj bayisi garantisi, sigorta bilmem nesi vss faso fiso, bulurlar bir kulp git derdini nereye anlatırsan anlat olur sorun yaşanırsa
Ali bey avukat olduğu için konuya daha hakim ve bu konuda daha özgüvenli ama diğer taraftan ülkede hukukun çok yavaş işlediği veya doğru işlemediği de ne yazık ki bir gerçek..
Aslında iki tarafta doğru söylüyor. LPG takıldığı anda motor garantisi sona erer, ancak burda bayi kendi garantisini vermiş oluyor, sorun olursa kendi bünyesinde gideriyor. Ya da LPG firmasına rücu ediyodur.
Bir kere garantinin bittiğini şurdan anlayabilirsiniz. Siz Gümüşhane'de X yetkili bayisinden aracı sıfır alırken LPG taktırmış olun. Sonrasında motordaki sorun sebebi ile Çanakkale'de Y bayisine gidin bakalım garantiye sokuyorlar mı sokmuyorlar mı
Estağfurullah. Bayi garanti veriyorsa ve dediğiniz gibi başka bayi garanti dışı sayacaksa neden Toyota garantisini uzatıyor? Neden my Toyota da uzatılmış garanti görünüyor? Bunu nasıl izah edecekler olası bir hukuki ihtilafta?
Hadi diyelim Hatay Toyota göze aldı bütün riskleri, e diğer bayiler de deli gibi LPG takıyor 0 araca. Bütün bayiler mi deliyor garantiyi? Yoksa daha önce de dediğim gibi Toyota Türkiye LPG olayını görmezden gelip, sadece sorumluluğu üzerinden atıp gönülsüz mü görünmek istiyor?
Cidden olan biteni anlayamıyorum. Yorumları okuyorum, bugüne kadar bildiğim bir çok şeyle doğrudan çelişiyor, anlayamıyorum. Fularımı takıp tekrar okuyorum, mamafih yine anlayamıyorum.
Toyota bize garantisiz 0 araç satıyor. Üstelik LPG'yi kendi takıp/taktırıp garantiyi kendi deliyor. Sonra da bu kadar domaltmak yetmez diyip bir de delinmiş garantiyi uzatıyor. Oldu o zaman. Sökerler böyle işi
Estağfurullah. Bayi garanti veriyorsa ve dediğiniz gibi başka bayi garanti dışı sayacaksa neden Toyota garantisini uzatıyor? Neden my Toyota da uzatılmış garanti görünüyor? Bunu nasıl izah edecekler olası bir hukuki ihtilafta?
Hadi diyelim Hatay Toyota göze aldı bütün riskleri, e diğer bayiler de deli gibi LPG takıyor 0 araca. Bütün bayiler mi deliyor garantiyi? Yoksa daha önce de dediğim gibi Toyota Türkiye LPG olayını görmezden gelip, sadece sorumluluğu üzerinden atıp gönülsüz mü görünmek istiyor?
Cidden olan biteni anlayamıyorum. Yorumları okuyorum, bugüne kadar bildiğim bir çok şeyle doğrudan çelişiyor, anlayamıyorum. Fularımı takıp tekrar okuyorum, mamafih yine anlayamıyorum.
Toyota bize garantisiz 0 araç satıyor. Üstelik LPG'yi kendi takıp/taktırıp garantiyi kendi deliyor. Sonra da bu kadar domaltmak yetmez diyip bir de delinmiş garantiyi uzatıyor. Oldu o zaman. Sökerler böyle işi
bir kere en başta zaten uzatılmış garanti denen şey alengirli, bu uzatılmış garantinin neleri kapsayıp neleri kapsam dışı bıraktığı belli değil, bir netlik yok, bu konuda sorun yaşayanların şikayetleri oldukça fazlaydı, yani garantiyi uzattım diyen herkesin bozulan her parçasını, aksamını garanti kapsamında ücret ödemeden yaptırabileceğinin garantisi yok, bu sorun kullanıcı hatası demeyeceklerinin garantisi yok
O zaman bir de "uzatılmış garanti" denilen olgunun içeriğini konuşmak lazım. Uzatılmış garanti, aracın belirli parçalarının Aksigorta tarafından sigortalanmasıdır. Aynı kaskoda olduğu gibi, aracın bir parçası hasar gördüğünde sigorta tarafından incelenmekte ve sigorta kapsamı içerisinde olduğuna kanaat getirilirse zarar sigortadan karşılanmaktadır. "Uzatılmış garantinin" Toyota ile bu anlamda uzaktan yakından alakası yoktur..
Özetle olay, bir sigorta ürününün, garanti adı altında pazarlanmasıdır..
Not: Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, uzatılmış garanti kötüdür demek istemiyorum. Zira ben gerekli gördüğüm için kendi aracıma yaptırdım.
Benzin ve motorine 26 kuruş zam geldi
Şimdi durum ne oldu acaba? Sanıyorum LPGye devam:(
Tabii ki lpg li olan lpg kullanımına devam edecek,01 ekim tarihinde yazmışız,önceki yorumlara göre petrol enerji krizi dolayısıyla sürekli artacak 100 dolarları bulacak,bu nedenle lpg si olanlar avantajı azalsa da devam edecektir.
2-3 haftadır LPG regülatörü saçmalığıyla uğraşıyorum. Henüz takalı 3 yıl olan, yaklaşık 40.000 km yol yaptığım Atiker LPG kiti beni gazdan acayip derecede soğuttu. Bundan sonraki aracımda şartlar da el verirse uzak duracağım kesinlikle.