Gönderen Konu: Yeni alacağım araç için tavsiyeleriniz lütfen  (Okunma sayısı 5795 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Yeni alacağım araç için tavsiyeleriniz lütfen
« Yanıtla #60 : Nisan 22, 2009, 04:59:57 »
ahmet abi ben de sat şu arabayı dicektim bu kadar memnun değilsen sevemedin bi türlü benim sevdiğim gibi.bence beyaz bi honda accord abi yapıştır gitsin.son kasa olmasa para açısından bi öncesi olsun..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Nisan 22, 2009, 04:59:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #61 : Nisan 22, 2009, 05:03:10 »
adam aurisi satıyo coralla al diyosunuz çok farkı var sanki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aza ÇOK az kaldı :))
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #62 : Nisan 22, 2009, 13:13:39 »
Cevap yazan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.Hiç aklıma dahi gelmeyen çok güzel alternatifler yazmışsınız. Okudukça; "yahu bunu ben de biliyorum, neden benim aklıma gelmedi" diyorum :)
 Bugün daha yeni girebildim club'e...ancak yazabiliyorum...
Aurisi alırken ciddi basiretim tutulmuştu, daha önceden de yazdığım gibi hiç araştırmadan ve test etmeden almıştım.
O yüzden bu sefer böyle bir hata yapmak istemiyorum. O yüzden değerli katkılarınızı samimi bir şekilde bekliyorum.
Bu arada Auris MMT dizellerini severek kullanan arkadaşlar lütfen kusuruma bakmasınlar. Onların da midesini bulandırmak istemiyorum ama ne yapayım işte bulmuşum güzelim paylaşım yerini içimi ancak sizlere dökebiliyorum. En çok da yazarken Atakan kardeşime kıyamıyorum; biliyorumki aracını çok severek kullanıyor :)
Atakancım ne olur kusuruma bakma olurmu. Ben biraz cinsim; yani birşeye ısınamayınca zorla olmuyor maalesef, taktım mı tam takıyorum işte elimde değil :) tekrar kusuruma bakma ne olur...hata bende...
Fiat Bravo 1.6 120HP Dualogic kullanan varmı acaba...ben hiç Fiat markası kullanmadım...ama eğer yanlış bilmiyorsam ( lütfen düzeltin) Fiat ve General Motors'un dizellerini Isuzu yapıyor...Isuzu dizel sağlamlığı ile meşhur, ancak Fiat hakkında hiçbir tecrübem yok...

Allah herkese gönlüne göre versin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Nisan 22, 2009, 13:56:26 »
   Eski Fiat personeli olarak ben yardımcı olayım.Fiat GM ile ortaklaşa meydana getirdikleri küçük hacimli dizel motoru,kendi AR-GE bölümü ile daha da geliştirerek Multijet adında üç yıl üst üste en iyi küçük hacimli dizel motor ünvanını aldı.Ve artık bu motoru Gm grubuna da satıyor.Yani Opel'de kullanılan dizel motor Fiat etiketli.Üretime gelecek olursak eğer,bu motorlar Fiat'ın Polonya fabrikasında üretilmekte.Tüm müzik ekipmanları da Polonya'da üretilirken,başka ülkelerde de oldumu bilmiyorum ama bizim yerli pazar için maliyeti düşürmek adına artık Malezya da üretilmeye başlandı.
   Bravo'ya gelecek olursak şuan da en cidii rakipleri ile yarışacak güçte bir araba.Ama iç malzeme kalitesi Auris kadar değildir.Bunu özellikle belirteyim.
   Benden size bir kardeş tavsiyesi ki eğer öyle görürseniz beni,yaş gelmiş 36 ya.Artık kaliteli bir arabaya binme zamanı geldi de geçiyor artık.Madem 45.000 TL lik bir bütçe var o zaman Fransız arabalarından saf altın olsalarda uzak durun derim.Hep görüntü den ibareter.Geçen oto pazarındayken biri geldi C4 ile A4 ü takas edermisiniz diye.17.000 km de 2009 model bir araba.Memnunn değil arabadan.
   Mecburiyetten satıyorum ama kesinlikle A4 öneririm.Bende 1,6 102 Hp düz vitesli olandan var.Haddinden fazla memnunum araçtan.Ve öneririm de...Örnek olarak ilki benim kendi aracım..
http://www.sahibinden.com/a4_1_6_advance_full_paket-04WQQaXQQ12489644WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/sahibinden_orjinal_audi_a4-57WQQaXQQ13601897WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/guzel_den_ilk_sahibinden_a_4_1_6_avant-44WQQaXQQ13597042WQQpXQQdisplayitem
  İyi bir pazarlık ile güzel bir rakama alabileceğiniz makyajlı kasa,1,9 TDI A4
http://www.sahibinden.com/2006_audi_a4_1_9_tdi_hata_boya_yok-73WQQaXQQ13559521WQQpXQQdisplayitem
S-Line 1,8 T A4.Küçük bir hasarı varmış..
http://www.sahibinden.com/87_000_km_de_2004_model_audi_a4-19WQQaXQQ13528008WQQpXQQdisplayitem
 Düşük km'de temzi bir A4 2.0 TDI kin en iyi dizelde bu.1,9 dan daha güçlü ve daha atak.Hemde Siyah...İlgilenirsen gider bakabilirim de...
http://www.sahibinden.com/sahibinden_a4_2_0_tdi_triptronik-36WQQaXQQ13623830WQQpXQQdisplayitem

Abi benim tavsiyelerim bu yönde
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Nisan 22, 2009, 14:05:55 »
   Araçta her hangi bir olumsuzluk yok ise tertemiz km çok düşük bir A4.35.000 ve altına alabilirsen hiç kaçırma derim..
http://www.sahibinden.com/17_000_km_de_cok_temiz-36WQQaXQQ13441903WQQpXQQdisplayitem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #65 : Nisan 22, 2009, 14:08:09 »
Bencede Audi çok iyi bi tercih Özcan beyin vermiş olduğu örneklerin dış görünüşleri de çok iyi diğer özelliklerininde iyi motor v.s iyi olduğunu duymuştum
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #66 : Nisan 22, 2009, 14:16:51 »
Çok teşekkür ederim Özcan kardeşim...
308 1.6 HDI'dan da mı uzak kalayım peki...
Fiat ve GM'nin binek otolar için dizel AR-GE bölümünü tamamen Isuzu'ya verdiğini okumuştum.
Hatta okuduğumda "ne akıllı iş yapmışlar" demiştim.Isuzu'nun sitesinde de yazıyordu bu olay yanlış hatırlamıyorsam.
Ford C-max ile ilgili düşüncelerini de öğrenmek isterdi.

A4  dediğin gibi çok iyi bir seçenek olabilir. Yardımların için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Nisan 22, 2009, 14:37:13 »
  Ahmet abi Peugeot 308 güzel bir seçenek.Ama uzun vadede kabul edilebilir bir seçenek değil.Corollama birebir 406 takası geldi.Araç kusursuzdu.Ama ikinci eli bukada ölü bir model daha görmedim.Ben derim ki Fransız'lardan uzak dur.
  Ford güzel araçlar yapıyor.Bu kısmına eyvallah.Fazla yakıyorlar genelde.Kardeşimin ortağın da Mondeo 2.0 dizel vardı.Dayanamadı en sonunda sattı BMW 3.20 aldı.şimdi rahat.Söylediklerimle çelişeceğim ama C-Max alacağına C4 Picasso al derim.En azından daha bir işlevsel ve daha rahat bir araba.
  En son askere gitmeden önce dizel motor konusun da tek başınaydı.Demek değişmiş.Haberim yoktu.
  Bence A4'ü düşün derim.Biz ziyadesi ile memnunuz.İçimiz el vermiyor satmaya ama iş bu başka şeye benzemiyor.Çalışır tekrar alırız hayırlısı ile..
  En son verdiğim linkteki ilanı bir incele derim.17.000 çok iyi bir km.Benim ki 110 binde böyle ise onu düşünemiyorum bile...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #68 : Nisan 22, 2009, 14:43:59 »
Özcan kardeşim yardımın için teşekkür ederim.

Ben genelde araçlarımı en çok 100-140.000 gibi satıyorum. 308 testte çok içime sinmişti ne bileyim.
Tekrar olacak ama bu km. uzun sayılmaz değilmi ?
 C4 Picasso benim de aklımdaydı...C4 Picasso da olabilir diyorsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Nisan 22, 2009, 14:54:56 »
  Yok Picasso demiyorum.C-Max'e göre Picasso olabilir diyorum.Sonuçta bu tarz MPV tarzı araçlarda güvenlikten sonra işlevsellik gelir.
  Şahsi görüşüm A4'ten yana..Bende Passat ta var ama A4 diyorum...Ki Passat daha ekstra bir araç ve değişik.A4 A4 A4.Almanya'da her yıl Opel değiştiren eniştem bile 2003 ten buyana aynı A4'ü (2001 model 1,9  TDI,Siyah) kullanıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #70 : Nisan 22, 2009, 15:05:23 »
yok ahmet abi ne kusuru anlıyom valla seni zevk meselesi bu abi ama söylediğin arabalardan uzak dur bence ne cıtrıoeni ne 308'i toyotadan inip fıata mı bincen.1.6 dan büyük düşünüom dedin ondan accord çok güzel makina dedim ama 1.8 honda hb typer yakışır sana yada normali.valla hata yapıcan cıtrıon 308 fıat falan benim içim yanıcak abi iyi düşün honda hayat onda:)ya da audi a-3 sportpack ya da cupe 1.4 ya da 1.6 1.4tfsı daha yüksek beygir ve daha az yakıyo mesela.genede sen bilirsin hayırlısı olsun.bu arada biliyosun mm kullanmıyom ben problem yok az yakar çok kaçar:)sen yakıt çok düşünmüosan accord,typer ya da hb cıvıc.ama audide iyi tercih bence boşver o patates arabaları:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Nisan 22, 2009, 15:15:24 »
   Atakan kardeş o beğenmediğin Fiat Bravo,Aurisin en yakın takipçi durumda artık..Üst donanımlarıda yabana atılcak türden değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Nisan 22, 2009, 15:21:57 »
Common Rail dizel teknolojisini gelistiren firma Alfa Romeo'dur.
JTD denilen motorlar. Fiat grubu dahilinde oldugu icin Fiat gelistirdi de deniyor.

JTD motorlar teknolojisini bircok firmaya sattilar.
Peugeot/Citroen'de bunlardan biri. Peugeot, bu konuda akilli davrandi ve bu motorlari daha da gelistirdi.
Corolla'da kullandiginiz motor aslinda Peugeot motorudur. Toyota'nin yani sira Ford'da bu teknolojiyi Peugeot'dan aldi.
Fiesta'da ki 64 ps lik motorun altyapisi Corolla'nin 90ps lik ile aynidir. Ama güc farki turbo, üst kapak, enjektörler, egzantrikler vs'den kaynaklaniyor.

A4 1.9 araclarda 8v ve pompa-meme dizel teknolojini kullandi. Common-railden farklidir. Oldukca güclü ama titresimi ve sesi yüksek motorlardir. VW en sonunda common rail'e gecmeye karar verdi. Ve 2.0 TDI motor 16v, DOHC 140 ps olmasi lazim. Sanirim common-rail. 1.9larin 2.0 larin tüm versiyonlarini kullandim 2.0 TDI'i hedefleyin derim.

Not: Civic Type-r de 1.8 motor yoktur. 2.0 dir ve 200ps bir aractir. Cok yüksek devir cevirmek gerekir ve acikcasi herkesin hosuna gidecek bir arac degil. Cok sert.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Nisan 22, 2009, 15:22:32 »
Not: Sedan mi HB mi düsünüyorsunuz?

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #74 : Nisan 22, 2009, 15:58:50 »
Teşekkürler Murat...ama Isuzu ile ilgili bilgimde ısrar etsem kusura bakmazsın dimi.
Yani GM ve Fiat grubunun dizellerini Isuzu üretiyor ve  çok da iyi yapıyorlar bana göre.
PSA grubu ve Ford ortaklığını biliyorum.Ama yine de çok teşekkür ederim bilgi için.
Toyota da Isuzu ile 1.6 dizel yeni bir motor geliştirme konusunda anlaşmaya varmış.( Toyota da çok iyi yapar bence). 2010 veya 2011 senesi için bir proje.

Ben kesinlikle sedan düşünüyorum eğer C-max olmaz ise. O bagaj üstünden gelen langırtı  sesine daha fazla dayanamayacağım :)

Faydalı bilgilerin için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #75 : Nisan 22, 2009, 16:55:57 »
özcan abi donanımı geçsede fiyatta aynı olsa fıat almam toyota alırım isterse geçsin fıat kapısına uğramam yıllarca tek dikiz aynasıyla paspassız araba satan tofaşın,fordun kitipyoz felsefesini çekemem..dızel teknolojileri alınabilir biri ilk buldu diye en iyi omu adam alıp geliştirmiş olamaz mı yani hepsi traktör adam yapmış hem sessiz hem sağlam varsın toyota sonra yapsın en iyisi için beklediler zaten.corallada peugeot motoru var bakalım önce hangisi kalcak elde yan yana çalışsınlar bakalım hangisi daha sessiz bakalım görelim yıllarca.teknoloji aynı olabilir ama aynı mal değil bence.cıtrıoen peugeot dünyanın en iyi motorunuda yapsa ben almam..herkes fikrinde özgür tabi alana lafım olamaz arkadaşlar güle güle binsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Nisan 22, 2009, 17:30:22 »
Yok canim niye kusura bakayim.
Farkli seyleri diyoruz. Ben gelistiren Magnetti-Marelli ve Alfa Romeo diyorum.
Daha sonra Bosch bu dizaynin patentini satin aldi ve üretime hazir hale getirdi.
Su an Isuzu üretiyor olabilir ama bu isi kesfeden Isuzu degil.

Wikipedia'dan alinti:

Alıntı
The common rail system prototype was developed in the late 1960s by Robert Huber of Switzerland[1] and the technology further developed by Dr. Marco Ganser at the Swiss Federal Institute of Technology in Zurich, later of Ganser-Hydromag AG (est.1995) in Oberägeri. In the mid-1990s Dr. Shohei Itoh and Masahiko Miyaki of the Denso Corporation, a Japanese automotive parts manufacturer, developed the common rail fuel system for heavy duty vehicles and turned it into practical use on their ECD-U2 common-rail system mounted on the Hino Rising Ranger truck and sold for general use in 1995[2]. Denso claims the first commercial high pressure common rail system in 1995 [3].

Modern common rail systems, whilst working on the same principle, are governed by an engine control unit (ECU) which opens each injector electronically rather than mechanically. This was extensively prototyped in the 1990s with collaboration between Magneti Marelli, Centro Ricerche Fiat and Elasis. After research and development by the Fiat Group the design was acquired by the German company Robert Bosch GmbH for completion of development and refinement for mass-production. In hindsight the sale appeared to be a tactical error for Fiat as the new technology proved to be highly profitable. The company had little choice but to sell, however, as it was in a poor financial state at the time and lacked the resources to complete development on its own.[4] In 1997 they extended its use for passenger cars. The first passenger car that used the common rail system was the 1997 model Alfa Romeo 156 1.9 JTD,[5] and later on that same year Mercedes-Benz C 220 CDI.

Common rail engines have been used in marine and locomotive applications for some time. The Cooper-Bessemer GN-8 (circa 1942) is an example of a hydraulically operated common rail diesel engine, also known as a modified common rail.

The engines are suitable for all types of road cars with diesel engines, ranging from city cars such as the Fiat Nuova Panda to executive cars such as the Volvo S80.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Nisan 22, 2009, 17:36:56 »
CMAX 2.0 tdci'i 15 gün kadar kiralamistim.
Avrupa'da bir gezi yapmistik. 6500km kadar yol yaptim.
Arac sifirdi ama iarbag isiklari yol boyunca sönmedi. Ufak tefek bu tarz göze batan seylerin disinda arac iyiydi.
Tipik Ford, iyi yol tutus, konforlu vs.

Gecen sene 3 ay kadar Mondeo 2.0 TDCI Kombi kullandim. Kiralamistim.
Eski Mondeo'yu da bilirim ve 5-6 kere kiralamistim. Yeni Ford Mondeo'da hakikaten iyi is becermis.
Mazda 6'da ayni platform ve dizayn olarak cok cok daha güzel.

Benim bir de Ford forumum var. Arizalar konusunda orada Ford'da yasanan örnekleri yazmistim önceki mesajlarimda.

Eger bakmadi isen Skoda Octavia'yi öneririm. Kardesime Octavia RS aldik. 2.0tfsi
Daha normal/kücük motorlu modelleri de var ve bence araba cok basarili. Özellikle ic ve bagaj hacmi inanilmaz. 560 litre bagaji var. Passat kücük kaliyor yaninda.

VW'de 1.4/1.8 turbo TSI'lar bence basarili. TSI lar arasinda hem kompresör, hem turbolu olan 140ps ve 170ps modelleri var. Güzel gidiyorlar ama bakim konusunda problemleri var. 100bin km'de bir kompresörün debriyajinin degismesi gerekiyor. DSG sanziman MMT ye göre cok daha basarili ama onunda bakim ücretleri az degil. Sanirim 50bin km'de bir yag degisimi var ve yag cok ciddi bir para idi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #78 : Nisan 22, 2009, 17:50:15 »
Gelen yazıları keyifle takip ediyorum...devam edin lütfen :)))
Valla sonunda bol bol hayır duamı alacaksınız fena mı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #79 : Nisan 22, 2009, 18:33:31 »
accordd abiiiiiiiiiii:) ewlimisin bilmiyorum ama hem aile arabası mis gibi sedan bagajlı 4 kapı hem spor cmaxi napçan honda varken:)kamyonet gibi:)adı belli kalitesi belli sen beni dinlee honda diğer isimsiz arabalara hiç bulaşma sonuçta mal alıyosun değerini korusun en iyi şekilde