Gönderen Konu: AB Uyum Yasaları !!!  (Okunma sayısı 2846 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: AB Uyum Yasaları !!!
« Yanıtla #20 : Nisan 16, 2009, 20:28:01 »
Olay git kitap oku degil. Sonucta burada kimse psikolojik savas konusunda uzman degil; en azindan ben degilim. Okuduklarimdan yola cikarak yardimci olmak icin kitabi önerdim. Okuyup okumamak sizin elinizde. Bana cok ilginc gelmisti ve farkinda olmadigim bir cok seyi degisik bir bakis acisindan görmüstüm.

Kisaca kültür dejenerasyonundan bahsetmek istemis Kemal Bey. Dilin degistirilmesi ve parcalanmasi ile birlikte gelen bir durum. Son zamanlar AVM'lerde kac tane gercekten Türkce isimli dükkan gördünüz?

Yabanci isimler sanki daha degerliymis veya daha kaliteliymis havasi cok güzel sekilde yaratildi. Ayni sekilde hamburger vs. Cocuklara anne babalar bak sana hamburger alacagim seklinde konusuyor.

Bazi noktalar globalizasyonla da ilgili. Ama sunu söyleyebilirim. Avrupa'li kendi kültürünü korumak icin bizden daha cok gayret gösteriyor. Viyana'da Starbucks mesela yok gibidir. Viyana kafelerini yenememistir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 16, 2009, 20:28:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 16, 2009, 20:33:35 »
murat ab, konunun benim söylediğimle alakası ne? ben aksi bir durumdan bahsetmiyorum ki? ben de aynı senin gibi düşünüyorum ama gece canım çekip kokoreç yemeğe gitmekle hamburger yemenin alakası nedir ki?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Nisan 16, 2009, 21:25:01 »
murat ab, konunun benim söylediğimle alakası ne? ben aksi bir durumdan bahsetmiyorum ki? ben de aynı senin gibi düşünüyorum ama gece canım çekip kokoreç yemeğe gitmekle hamburger yemenin alakası nedir ki?

Olaya felsefi yönden yaklasirsak hamburger'de kültürü degistirmek icin kullaniliyor diyebiliriz.
Kisisel fikrim ise bazi seylere dikkat ederken vur deyince öldürmeyelim.
Ben dükkanlara veya sirketlere Türkce isim verilmesi konusunda cok hassasim ama bana göre hamburger vs gibi baska mutfaklari tatmanin da normal oldugunu düsünüyorum. Eskiden TV, filmler, Internet yoktu; hayat daha farkliydi.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 16, 2009, 21:35:10 »
Kisaca kültür dejenerasyonundan bahsetmek istemis Kemal Bey. Dilin degistirilmesi ve parcalanmasi ile birlikte gelen bir durum. Son zamanlar AVM'lerde kac tane gercekten Türkce isimli dükkan gördünüz?

Yabanci isimler sanki daha degerliymis veya daha kaliteliymis havasi cok güzel sekilde yaratildi. Ayni sekilde hamburger vs. Cocuklara anne babalar bak sana hamburger alacagim seklinde konusuyor.

Bazi noktalar globalizasyonla da ilgili. Ama sunu söyleyebilirim. Avrupa'li kendi kültürünü korumak icin bizden daha cok gayret gösteriyor. Viyana'da Starbucks mesela yok gibidir. Viyana kafelerini yenememistir.

Türkay Bey, 19.oo haberlerini dinlediğim için yanıt vermekte geciktim kusura bakma.Şimdi gecikmemin de isabetli olduğunu anladım. Çünkü Murat Bey benim vereceğim yanıtın çok daha iyisini örnekleriyle yazmış.Aynen o yazılanları demek istemiştim. Yalnız şunları ilave edebilirim; Kokoreçi bizim ülkemizde yasaklayanlar, kendi ülkelerinde zararlı yiyecekleri neden yasaklamıyorlar? Domuz eti bizim ülkemizde yenmiyor.Biz onların ülkesinde yenen domuz etini yasaklıyabiliyor muyuz? Ben biraz mecaz anlamda yazdım, bir de anladığım kadarıyla siz de biraz yüzeysel olarak değerlendirdiniz. O yüzden pek anlaşılmadı. :)

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #24 : Nisan 16, 2009, 21:49:35 »
hamburgerin kültürü değiştirmek için kullanıldığını düşünmüyorum, yemek yemek için 10 liraya kebap yemek yerine burger kingten hamburger yemek insanların tercihi, kimse hamburgeri özendirmiyor, starbucks gibi karizma gözükmeni(!) de sağlamaz burger kingten yediğin hamburger, ucuz dersek hayır kebapla aynı para ayrıca kebap daha lezzetli..

kemal bey ben yüzeysel mi düşünüyorum bilemiyorum ama fazlasıyla alıngan düşündüğümü söyleyebilirim :) yani kokoreç yemeğe gitmekle hamburger yemenin bağlantısını hiç çözemiyorum, hala kuramıyorum o bağlantıyı, yani tamam dildeki kültürdeki vs yozlaşmanın tamamen farkındayım, domuz etini yasaklayabiliyormuyuz konusu ayrı bir konu, biz onların birliğine girmek istiyoruz onlar da gelmek istiyorsan bizde böyle, sen de öyle yapcaksın diyor, çok da mantıklı bu, biz ne mantıkla kaldır domuz etini dicez?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Nisan 16, 2009, 21:57:04 »
kemal bey ben yüzeysel mi düşünüyorum bilemiyorum ama fazlasıyla alıngan düşündüğümü söyleyebilirim :) yani kokoreç yemeğe gitmekle hamburger yemenin bağlantısını hiç çözemiyorum, hala kuramıyorum o bağlantıyı, yani tamam dildeki kültürdeki vs yozlaşmanın tamamen farkındayım, domuz etini yasaklayabiliyormuyuz konusu ayrı bir konu, biz onların birliğine girmek istiyoruz onlar da gelmek istiyorsan bizde böyle, sen de öyle yapcaksın diyor, çok da mantıklı bu, biz ne mantıkla kaldır domuz etini dicez?

:)

Bence bu olaya farkli bakis acisinin asil sebebi nesil farki.
Ben 1970 küsür dogumluyum ve ben cocukken Türkiye'deki degisim baslamisti.
1980 veya 1990 nesilleri benden de cok daha farkli büyüdüler.
Kendi annemi, babami düsünürsem, onlarin olaylara bakis acisi tabiki benden farkli.

O yüzden Türkay arkadasimiza normal gelen birsey Kemal Bey'e farkli geliyor.
Olaylara bakarken ki zaman dilimi ve tecrübeler cok önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 16, 2009, 22:12:57 »
kemal bey ben yüzeysel mi düşünüyorum bilemiyorum ama fazlasıyla alıngan düşündüğümü söyleyebilirim :)

Vallahi ben bu sözü alkışlarım. :alkis:  :alkis:
   Bu söz doğru.Ben söyliyecektim siz söylediniz.Bu gün herkes benden önce davranıyor.Biraz fazla alınganlık var.
Amerikalılar hamburger, patates kızartması yüzünden sıhhatlerini kaybediyor.Siz kokoreçten bahsedince ben de hamburger demiştim. Bizi hamburgere zorlamıyorlar ama,zorlamaktan daha beter yöntemleri var. :)

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 16, 2009, 22:46:54 »
olmayan bişeyin uyumumu olurmuş abi ya. AB nin macerası zatem bitmek üzere.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 16, 2009, 22:59:10 »
valla sevmem ama bide rapci ceza var oda saygı duydugum bi şekilde der ki:

Rap amerikan markası ise,  cep telefonunuz pantolonunuz ve amerikanvari dizilerinizle hepiniz sex and the city desiniz!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 16, 2009, 23:16:08 »
Kimsenin Ataturk resmiyle problemi oldugunu zannetmiyorum.Kimsenin resimleri kaldirin diyecegini/dedigini de zannetmiyorum. Deseler de bir anlami yok.Her seyi yerine getirdik de bir bu mu kaldi yani?

Kokorec falan da hikaye.Habercilerin pisirip pisirip onumuze getirdigi sacmalik. Saglikli gida olduktan sonra hic bir sey denemez.Adamlar domuz yiyor.En pis hayvan. Onlar mi benim ne yiyecegime karar verecek.Oyle bir sey dedikleri yok zaten.Kendi kendimize gelin guvey oluyoruz.

Bir de bu Ataturk resimleirni kaldirilacagi haberinin kaynagi ne/kim? Amaci ne? Birilerini kasimak mi acaba? Hani darbe olsun falan diye? Darbe, Turkiye'yi yontma tas cagina geri goturur.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 16, 2009, 23:23:50 »
Olaya felsefi yönden yaklasirsak hamburger'de kültürü degistirmek icin kullaniliyor diyebiliriz.
Kisisel fikrim ise bazi seylere dikkat ederken vur deyince öldürmeyelim.
Ben dükkanlara veya sirketlere Türkce isim verilmesi konusunda cok hassasim ama bana göre hamburger vs gibi baska mutfaklari tatmanin da normal oldugunu düsünüyorum. Eskiden TV, filmler, Internet yoktu; hayat daha farkliydi.

Almanya doner yiyor. Bir rahatsizlik duymuyoruz, Turkler hamburger yer, susi yer, imambayildi yer, kokorec de yer, canlari ne isterse onu yer.Bence asmaliyiz bu yemege gore damgalama uygulamasini :P

Hamburger burada en ucuz yiyecek.Lokantaya gidecek para bulamayinca gecistirme icin gidilen yerler. Ozellikle cocuklar oyuncaklarla kandirilir... Iki oglum da verecekleri uyduruk oyuncaklar icin McDonalds'a ya da Burger King'e gitmek istiyor her zaman. Logolarini buyuk seciyorlar, 300 metre uzaktan cocuklar goruyor, bir de binalarinin uzerine SpongeBob gibi cizgi film karakterlerinin modellerini yerlestiriyorlar, iceride oyun alanlari yapiyorlar, cocuklar icin bire bir. Saglikli degil ama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 16, 2009, 23:36:07 »
valla sevmem ama bide rapci ceza var oda saygı duydugum bi şekilde der ki:

Rap amerikan markası ise,  cep telefonunuz pantolonunuz ve amerikanvari dizilerinizle hepiniz sex and the city desiniz!!!

Cok dogru bence. Sadece Turkiye'de degil bu, dunyanin her tarafinda oyle. Amerikan kulturu etkisi var.Bundan 100-200 sene once Fransiz kulturu, Ingiliz kulturu etkisi vardi, yabanci dil Fransizca idi, modern insanlarimiz Fransizca konusmayi bir ayricalik olarak gorurlerdi.Bugun bile 'merci' diyenler var.Moda Fransiz modasi idi.Devir degisti, Ikinci Dunya Savasi sonrasinda Amerikan cagi basladi. Begenelim, begenmeyelim, durum bu. Irak Savasi, Bush doneminde bile siki Amerikan kulturu etkisi altindaydi Turkiye, ask/nefret ayni madeni paranin iki ayri yuzu gibi.Bush'tan nefret et, ama Levis kotlarini giy, Hard Rock Cafe t-shirtlerini giy, onun muzigini dinle, onun filmlerini izle vs vs.

Murat'in verdigi Avusturya ornegi var, adamlar bizim gibi koklu bir kulturden geliyorlar, kahveyi endustri haline getiren onlar, bizden alip, o yuzden kendi kahve kulturlerine sahip cikiyorlar, kendi gecmislerine sahip ciktiklari gibi. Kendi gecmisimize sahip cikmadigimiz icin tutunacak bir dalimiz yok.Ruzgarda savrulan bir yaprak gibiyiz.Ama Avrupa'da da Obama gelince yuzbinler meydanlari doldurdu, Obama'yi dinlemek icin.

Yapmacik, zorlama tedbirlerle karsi duramayiz yabanci kulturlerin yayilmasina.Yabanci kulturlerin etkilerine dusmanlikla yaklastigimizda elimize bir sey gecmez. Milli bilinci egitimle veremezsek isimiz zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Nisan 17, 2009, 00:45:46 »
Kimsenin Ataturk resmiyle problemi oldugunu zannetmiyorum.Kimsenin resimleri kaldirin diyecegini/dedigini de zannetmiyorum. Deseler de bir anlami yok.Her seyi yerine getirdik de bir bu mu kaldi yani?

Kokorec falan da hikaye.Habercilerin pisirip pisirip onumuze getirdigi sacmalik. Saglikli gida olduktan sonra hic bir sey denemez.Adamlar domuz yiyor.En pis hayvan. Onlar mi benim ne yiyecegime karar verecek.Oyle bir sey dedikleri yok zaten.Kendi kendimize gelin guvey oluyoruz.

Bir de bu Ataturk resimleirni kaldirilacagi haberinin kaynagi ne/kim? Amaci ne? Birilerini kasimak mi acaba? Hani darbe olsun falan diye? Darbe, Turkiye'yi yontma tas cagina geri goturur.

abi ben de aynen böyle dedim, tamamen bunu dedim..öyle birilerinin söylediği şeyler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 17, 2009, 08:44:07 »
  Yine Atatürk'ün sözünden bir alıntı yaparak başlayayım;
 ''Güçlü Devletler Son Sözü Söyler''
 Ahmet, kusura bakma da ''İş resimemi kaldı'' derken ne demek istediğini anlamadım. ? Düzen, doğru kuralcılık ve bunların uygulanması (kısaca standartlar, kanunlar) güzel ve doğru şeylerdir. Ama seni sen yapan şeylere başka düşünceler altında müdahale edilmeye çalışılırsa bu bir sömürmedir, emperyalizmin oyunudur. Kurtuluş savaşı kimlere karşı kazanılmıştır iyi incelemek lazım. O kaybedenler ''biz kaybettik kabul ediyoruz'' mu demektedirler? !!! Yoksa bazı cephelerde hala savaş kazanma arzuları olanlar mı var? !!! Öncelikle bunlara cevap aramak lazım.
 Birde işin içinde ''Gebe'' olma olayı var. Eğer biryerlere gelirken birilerine gebe kalınıyorsa bunun sonrasını da yine siz düşünün?
 AB'nin Türkiye'ye, Türkiye'nin AB'ye bence ihtiyacı vardır (hangisinin hangisine daha çok o tartışılır). Ama sonuçta bu bir ortaklıktır ve elinizi iyi değerlendirmeniz lazım.
 Osmanlı'da Fransaya giden kimi aileler İstanbul'a döndüklerinde orada gördüklerini uygulamaya çalışmışlardır (nedense bilimsellik dışında herşey alınmıştır). Bu yüzden Fransada baloda giyilen kimi kıyafetlerle (frag, şemsiye vs.) Boğazda gezintiye çıkanlar dolaşmaya başlamıştır ve bunlar ülkenin önde gelen aileleridirler. Bence ironik bir durum.
 Bu toplum çağlar boyunca hiç bir zaman dış güçlere yenilmemiştir, yenilgileri hep iç bölünmelerden olmuştur, iyi incelemek lazım.
 Bu ülkede yaşayıp, bu vatanı seviyorum deyipte Atatürk'e karşı olmak tezattır. Bu kişilerin söylediklerinden birisi yalandır.

Hamburger bir yiyecek olarak görülebilir ve bencede öyledir. Ancak kimi stratejik organlarca bu aynı zamanda bir Populer Kültür (Pop=Populus=Halk) yaratmada öncüdür. Bu kesimlere göre her şey bu uğurda kullanılabilinir. Küreselleşme içinde elbetkide bazı şeyler kaçınılmazdır ancak elinizdekilerin ne olduğunu bilip sizinde birşeyleri bilip, farkında olup kullanmanız gerekmektedir. Bunun olması için de ''Güçlü Devletler Son Sözü Söyler''
 Farkında olmanız gerekmektedir, hangi çıkarlara ve ne için hizmet ettiğinizin, inandığınız ve karşı olduğunuz şeylerle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 17, 2009, 13:15:26 »
 Konuyla ilgili çok güzel ve isabetli vurgulamalar yapmışsınız. :alkis: :alkis:

''Mme Jeanne Roland''