0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
murat ab, konunun benim söylediğimle alakası ne? ben aksi bir durumdan bahsetmiyorum ki? ben de aynı senin gibi düşünüyorum ama gece canım çekip kokoreç yemeğe gitmekle hamburger yemenin alakası nedir ki?
Kisaca kültür dejenerasyonundan bahsetmek istemis Kemal Bey. Dilin degistirilmesi ve parcalanmasi ile birlikte gelen bir durum. Son zamanlar AVM'lerde kac tane gercekten Türkce isimli dükkan gördünüz? Yabanci isimler sanki daha degerliymis veya daha kaliteliymis havasi cok güzel sekilde yaratildi. Ayni sekilde hamburger vs. Cocuklara anne babalar bak sana hamburger alacagim seklinde konusuyor. Bazi noktalar globalizasyonla da ilgili. Ama sunu söyleyebilirim. Avrupa'li kendi kültürünü korumak icin bizden daha cok gayret gösteriyor. Viyana'da Starbucks mesela yok gibidir. Viyana kafelerini yenememistir.
kemal bey ben yüzeysel mi düşünüyorum bilemiyorum ama fazlasıyla alıngan düşündüğümü söyleyebilirim yani kokoreç yemeğe gitmekle hamburger yemenin bağlantısını hiç çözemiyorum, hala kuramıyorum o bağlantıyı, yani tamam dildeki kültürdeki vs yozlaşmanın tamamen farkındayım, domuz etini yasaklayabiliyormuyuz konusu ayrı bir konu, biz onların birliğine girmek istiyoruz onlar da gelmek istiyorsan bizde böyle, sen de öyle yapcaksın diyor, çok da mantıklı bu, biz ne mantıkla kaldır domuz etini dicez?
kemal bey ben yüzeysel mi düşünüyorum bilemiyorum ama fazlasıyla alıngan düşündüğümü söyleyebilirim
Olaya felsefi yönden yaklasirsak hamburger'de kültürü degistirmek icin kullaniliyor diyebiliriz.Kisisel fikrim ise bazi seylere dikkat ederken vur deyince öldürmeyelim.Ben dükkanlara veya sirketlere Türkce isim verilmesi konusunda cok hassasim ama bana göre hamburger vs gibi baska mutfaklari tatmanin da normal oldugunu düsünüyorum. Eskiden TV, filmler, Internet yoktu; hayat daha farkliydi.
valla sevmem ama bide rapci ceza var oda saygı duydugum bi şekilde der ki:Rap amerikan markası ise, cep telefonunuz pantolonunuz ve amerikanvari dizilerinizle hepiniz sex and the city desiniz!!!
Kimsenin Ataturk resmiyle problemi oldugunu zannetmiyorum.Kimsenin resimleri kaldirin diyecegini/dedigini de zannetmiyorum. Deseler de bir anlami yok.Her seyi yerine getirdik de bir bu mu kaldi yani? Kokorec falan da hikaye.Habercilerin pisirip pisirip onumuze getirdigi sacmalik. Saglikli gida olduktan sonra hic bir sey denemez.Adamlar domuz yiyor.En pis hayvan. Onlar mi benim ne yiyecegime karar verecek.Oyle bir sey dedikleri yok zaten.Kendi kendimize gelin guvey oluyoruz.Bir de bu Ataturk resimleirni kaldirilacagi haberinin kaynagi ne/kim? Amaci ne? Birilerini kasimak mi acaba? Hani darbe olsun falan diye? Darbe, Turkiye'yi yontma tas cagina geri goturur.