Gönderen Konu: Elektrikli Bisiklet  (Okunma sayısı 3286 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Elektrikli Bisiklet
« Yanıtla #20 : Mart 07, 2022, 19:08:18 »
117 kiloluk minik bir kuşum:)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 07, 2022, 19:08:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 07, 2022, 20:02:46 »
ben a101 den aldım. Bisiklet tarzında olan f2 modeli satışdaydı. ilk yıl yazın kullandık. Hanım işe gidip geldi. Hergün bataryasını şarja taktım. Kullanım klavuzunda öyle söylenmişti. Bu yönden çok pratik değil. Hergün mutlaka şarja takılmalı.

Ben yeni aldığımda bile bayır çıkarken tam dolu batarya bir diş eksiliyordu. yani bayır yukarı yüke binince batarya doluluğu hemen düşüyordu. 2 yılın sonunda ise performans da kayda değer bir fark olmamasına rağmen şarj ömrü azaldı. Bataryalar daha az gidiyor. Bayır yukarı çıkarken de 2 dişe düşüyor. Biraz daha bittikten sonra şarj lambası da yakmaya başladı.

Performans olarak fena olmasa bile hızı sınırlı. Lastikleri çok sert ve kauçuk oranı az gibi. Frenleri gevşek, tam sıksanız bile kızaklama pek yaşamadım. Ama fren enerjisi geri dönüşümü var. Farları güzel, mercekli ve aydınlatması iyi. Sepeti iki ekmek alabiliyor ve ayak yerine diğer mallar konulabiliyor.

iki modu var. hızlı ve yavaş. ben fabrikasyon kullandım. Hiç hızlı moda geçirmedim. hep yavaş modda kullandım. Belki de teker boyutu yüzünden yavaş kullanmak daha iyi. Ona göre de bayır çıktım. Yani performansını tam kullanmadım. Ama yetti. Batarya ömrü belki hassas davrandığımdan bitmedi..

Ben kışın hiç kullanmadım. bataryaları eve aldım. şarjını düzenli aralıklarla tekrar doldurdum. bu üçüncü yılı olacak. hava ısınınca ekmek almaya onunla çıkarım. Batarya paketinde 4 adet 12v batarya mevcut. tanesi 350 lira gibi bir fiyattı. son zamları bilmiyorum.. 5000 tl ye satılan bir aracın pillerini isterseniz 7ah x 4 piller ile 600 tl ye yenilersiniz. İsterseniz sepete pil paketi koyup menzilini 100km yaparsınız.. size kalmış ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 09, 2022, 17:44:21 »
üzerindekinin de ağırlığı önemli :)
Kesinlikle, hem çekişi, hem enerji tüketimini etkiliyor. Bütün zahmet o ağırlığı taşımak için.
Ay'da daha ucuza olurdu bu yönden taşıma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 09, 2022, 16:01:48 »
1 hafta önce A101de 5k'ya satılan Volta VSM modelinden aldım. Alır almaz arkaya koltuk yaptırdım. Ayrıca pedalları bilyalı olanlarla değiştirdim. 2 ayna, 2 arka ayak dayama, 1 anahtarlı kilit ve 1 telefon, cüzdan, anahtar vs taşımak için çanta alıp taktım. Toplam 350 papel masraf yaptım.

Hafta sonları sayesinde arabaya binmediğim gibi, park sıkıntısı da yaşamıyorum. Laptobumu sürekli yanımda taşıdığım için (Malum Valorant oynuyorum sürekli:D) Şimdilik işe gidip gelmiyorum. Güzel bir sırt çantası bulursam işe de gidip gelecem ama:)

Yorumda bulunan herkese teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: [time]09 Nis, 2022 16:03[/time]
Bu arada yanına kadar priz de çektik, resimde görünüyor. O da 60 civarı tuttu.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 09, 2022, 16:07:02
Not ben 110-115 arası gidip geliyorum. Nişanlım 45 kilo :D İkimizi birlikte taşıyor ve çekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 09, 2022, 18:12:37 »
Hayırlı olsun,düz yolda ve ilk başlarda götürür ama batarya performansı düştükçe çekiş gücü de düşer ve batarya çabuk bitmeye başla.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 09, 2022, 19:15:41 »
Hayırlı olsun, zaman içindeki tecrübelerinizi de paylaşırsanız faydalı olur.

Bikeshare çalışmam vardı, yakın ve orta vadede mikro ulaşım modları daha yaygınlaşacak diye düşünüyorum ve bunda enerji verimi esas olacak.

Bu arada kimi ülkelerde sistemli kapalı bisiklet vb. park alanları mevcut, Türkiye'de de bunlar gündeme gelmeli merkezi yerlerde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 05, 2023, 21:20:52 »
Rks rs 3 pro elektrikli bisikleti aldım arkadaşlar. Geçen hafta bayiden malum kış bastırdı daha 20 km kullandım alışma aşamasındayım. Sorusu olan var ise cevaplarım bildiğim kadarı ile
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 19, 2023, 19:01:25 »
Hayırlı olsun Osman bey,iyi günlerde kullanmanız dileğiyle,doğru zamanlama olmuş yaz gelince daha pahalı olurdu.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.