Gönderen Konu: Corolla Cvt ile Çekme Karavan  (Okunma sayısı 4533 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla Cvt ile Çekme Karavan
« : Nisan 28, 2020, 22:36:25 »
  Arkadaşlar bu konu hakkında gerçek tecrübelere ihtiyacım var.2014 corolla multidrives 1.6 aracımla en fazla 700kg.kadar karavan çekmek istiyorum.Mümkün müdür, yoksa sizde"dizelin torku daha yüksek olduğu için tercih sebebidir,otomatik vitesle karavan çekilmez" görüşüne katılır mısınız?

Toyota Club Türkiye

Corolla Cvt ile Çekme Karavan
« : Nisan 28, 2020, 22:36:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Cvt ile Çekme Karavan
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2020, 22:58:12 »
  Arkadaşlar bu konu hakkında gerçek tecrübelere ihtiyacım var.2014 corolla multidrives 1.6 aracımla en fazla 700kg.kadar karavan çekmek istiyorum.Mümkün müdür, yoksa sizde"dizelin torku daha yüksek olduğu için tercih sebebidir,otomatik vitesle karavan çekilmez" görüşüne katılır mısınız?

Aracınızdan vazgeçtiyseniz çekebilirsiniz, manuel vites olsa yine bir nebze çekilebilir ama otomatik vitesle kesinlikle o işi düşünmeyin derim,araç arkasında çekilen karavan vs aracın aktarma organlarına ciddi zararlar verir heleki şehir içinde dur kalk trafik te daha fazla zarar verir,işin bide yasal boyutu var onuda düşünün.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2020, 23:12:36 »
  Ümit Bey, öncelikle cevabınız için teşekkürler.Yasal olmayan birşey yok zaten.Onu neden yazdınız anlamadım.Elbette yasal tüm zorunluluklara riayet edeceğim, emin olabilirsiniz.
  Tecrübelerinize dayanarak mı söylüyorsunuz?Hiç römork çektiniz mi?Yoksa okuduklarınızdan, duyduklarınıza dayanarak mı söylüyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2020, 04:11:37 »
  Ümit Bey, öncelikle cevabınız için teşekkürler.Yasal olmayan birşey yok zaten.Onu neden yazdınız anlamadım.Elbette yasal tüm zorunluluklara riayet edeceğim, emin olabilirsiniz.
  Tecrübelerinize dayanarak mı söylüyorsunuz?Hiç römork çektiniz mi?Yoksa okuduklarınızdan, duyduklarınıza dayanarak mı söylüyorsunuz.
Yasal tarafından derken işin evrak kısmı işletmesi vs uzun diye yazdım,yoksa sizin yasal olmayan iş yapacağınız dan bahsetmedim yazım hatası oldu kusura bakmayın,
Tecrübe kısmına gelecek olursak daha önceden çok yolda kalan bozulan araçları araç çektim ve genellikle araç çektiğimiz dönemlerde sorunlarla karşılaşırdık bizim araçlarımız aks bozmadan başlayıp zamanla difiransiyele kadar sorun çıkardığı olurdu yani o dönemden tecrübe kaldı hatta bir difiransiyel tamircisi arkadaş kesinlikle tavsiye etmezdi sizin durumda daha sakıncalı çünkü otomatik şanzımanlar fazla zorlamaya gelmez çabuk arıza açarlar yine tavsiye etmiyorum ama karar sizin,normalde sıkışık trafikte veya rampalarda çok vites düşüp yükselten şanzıman karavan çekerken bi türlü olması gereken vites konumunu tutturamayacak ve çok fazla ısınacak sorun çıkaracaktır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 5500
  • Model Yılı: '18
  • 38 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 29, 2020, 10:32:02 »

Aracınızın kitapçığında yazıyor fren donanımsız 450 kg ye kadar fren donanımlı 1300kg ye kadar römork çekebilir diye sayfa 185 ten itibaren  ve 586 dan itibaren ayrıntıları var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 29, 2020, 13:29:20 »
Araçlarımız karavan çekmeye uygun değil,otomatik vitesle karavan çekmek arabanın ve şanzumanın ömrünü yer,bu gün arıza vermese yarın verir,düz vites bile olsa çekmemek lazım,ne motor gücü ne diğer aksam yeterli gelir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 29, 2020, 15:29:24 »
Merdiven tip şasi olmayan hiçbir araç ile karavan/römork çekmek mantıklı değil.

Otomatik şanzıman ve her türlü aktarma organınız erken yıpranır. Ayrıca monokok şasinizde burulmaya neden olabilir, burulduğunu aracın her tarafından gelmeyece başlayacak trim seslerinden anlayabilirsiniz.

Merdiven tip şasi, pikaplar (güncel modeller dahil) ve eski nesil suvlar ile çok çok az sayıda yeni nesil suvda mevcut.
Ocak 2021 - Devam : 1999 Land Cruiser Prado 3.4 V6
Kasım 2019 - Devam : 2019 Corolla 1.6 Vision Multidrive S
Şubat 2019 - Şubat 2020 : 2017 Fortuner 4.0 V6 (şirket aracı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 29, 2020, 16:02:12 »
Şöyle bir video var açıklamalı 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 29, 2020, 18:13:56 »
   Arkadaşlar çok teşekkürler, anladığım kadarı ile "attığın taş,ürküttüğün kuş" olayı. :)
Cvt çok bilinen bir otomatik değil, o yüzden paylaşılan her bilgi çok değerli.Herkese Hayırlı Ramazanlar..

Mesaj Birleştirildi: Nisan 29, 2020, 18:25:33
Şöyle bir video var açıklamalı 

Video ve anlatım çok güzel, nitekim aracın otomatik olduğunu göstergeden anladım.Acaba bu araçtaki yarı robotize denilen otomatik vites mi söz konusu?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 29, 2020, 18:28:15
Araçlarımız karavan çekmeye uygun değil,otomatik vitesle karavan çekmek arabanın ve şanzumanın ömrünü yer,bu gün arıza vermese yarın verir,düz vites bile olsa çekmemek lazım,ne motor gücü ne diğer aksam yeterli gelir.

Kitapçığın o bölümlerini okudum.Ama tecrübe edenlerin deneyimi çok önemli.Yoksa kitapçığa göre çekmekte bir sıkıntı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 29, 2020, 19:41:20 »
Araç 1.6 Auris benzinli videodaki görüntülere ve aracın modeline göre araç multidrive yani cvt şanzıman,hatta rampada cruise control den çıkardım aracı diyor muhtemelen fazla devir çevirdi,araştırırsanız Hondanın da cvt li karavan çeken (yeni kasaı) ile videoları da var,ha araca zararı varmıdır bence illaki vardır ama öyle büyük bir sorun olacaksa adamlar kullanma kılavuzuna yazardı aman ha römork falan takmayın diye :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 29, 2020, 21:51:09 »
  Doğru söylüyorsunuz, benzinli auris cvt olmalı. :tamam: