0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu sabah tekrar kontrol ettim. Yağ durumu bu şekilde. Değiştiği seviyenin aynısı. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz standartlarda 5w30 sanırım en uygun olanı. Vizkolite değişeceği için yağ değişiminde motor temizliği yapmam şart mıdır? Herhangi bir işlem yapmadan yağ değiştirebilir miyim? Bir de el kitabında 5w30 dan sonra 0w20 kullanın diyor, sürekli 5w30 da kalsam sorun olur mu?
Sizi bu şekilde bilinçsiz bir şekilde yönlendiren kim veya siz kendiniz mi bunları uyguladınız? Fazla yağ kullanımına devam ederseniz Piston,Piston kolları krank vs. Hepsi nalları dikecektir. Ayriyeten 10W40 kullanmanız da. Yag filtresi ile birlikte 3.4 LT Doldurun 0W40 veya API SN ILSAC GF5 Onaylı 5W30 kullanın
...Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2022, 12:47:10Merhabalar. yaklaşık 4 ay önce 1.33 life aracımın yağını değiştirdim. yağ değişiminden bu zamana kadar 2.300 km yol yapmışım. bugün arabanın yağını bir kontrol ettim birde ne göreyim. yağ çok fazla idi. hemen değiştiren ustanı yanına gittim. oda baktı evet fazla dedi. sonra 1 lt yağ fazla neredeyse. zararı yok dedi için rahat ediyorsa alalım dedi. bende dişlerimi sıkıp alalım dedim. yaklaşık 1 lt yağı aldık. bir sorun olmuş mudur?
Ustanizi bir an önce değiştirin 1 lt yag alındı ise 3 lt kaldı içeride 400 ml eksik. Tekrardan güzel bakım yaptırın. Bir sorun olacağını pek düşünmüyorum ama olabilir de bundan sonra dikkatli olun
Merhaba, aracınız hayırlı olsun. Ben de 1 ay önce 2015 corolla 1.33 life paket aldım. 81.000 km'de. İki kere hız sabitleyici aldım online alışveriş sitelerinden. İkisi de çalışmadı. Artık araçta bir sorun mu var diye düşünmeye başladım. Hız sabitleyiciyi takan usta servise götür yazılım yüklesinler dedi. Böyle bir durum yaşayan var mı?
Yanlış takma gibi bir ihtimal var mı? Umarım öyledir.