0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ozcan, hatirladigim kadariyla bujileri degistirmeyi dusunuyordun.Degistirdin mi? Henuz degistirmediysen onun da katkisi olabilir. Bujiler ve kablolari, gerci senin araba yeni model...Sanzuman yagi degisti mi hic? Aklima gelenler bunlar. Motorda problem oldugunu hic zannetmiyorum.Hatta yuzde sifir ihtimal veriyorum buna...Ama belki yag degisimi zamani gelmistir.
Çarşamba günü A4'ü komple teste soktuk.Arabada ki tüm değerler (fren,amortisörle vs.) ilk günki gibi çıktı.Yalnız yapılan hız testinde,elde edilen Hp değeri 105 yerine 85 çıktı.Detayda 15,2 Hp kaybı yaşandığı yazılıydı.Sorum şu;bir motor neden beygir kaybına uğrar.Sorun nasıl giderilir. Aldığım ilk cevap,fikir babında;piston yatakların da yada pistonlar da bir sorun olabilir.Bunun dışında türlü türlü nedenlerde olabilirmiş.Sizin de görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.Peki yaptıracakmıyım.Elbette ki hayır..bu haliyle bile 68 Lt benzin ile 1245 km yol gidebiliyorum..
Erciyes işyerleri sitesi.A City'nin yan tarafında.Erkayalar Bosch Diagnostik/servis..Komple kontrol 50 TL.üç ayrı kontrolün adeti 20 TL.Toplam olunca 50'ye yapıyorlar..
simdi sevgılı ozcan ben denızcıyım kaptanım yanı sana bazı deneyımlerımden bahsedıyım mesela gemı makınelerı 7000 hp gucunde olur genelde ve dakıkada 1000 1200 donus yapar krank mılı sen dusun artık pıstondakı erımeyı eger senın aracında boyle bır kullanıma tabıı ıse bu olabılır demem su eger pıstondakı asınma fazla ıse segmanlar bı ıse yaramaz yanma odasına gıren hava ve yakıt tam anlamıyla yanamadıgı ıcın performans dusuklugu yasanır ve guc kaybına neden olur hatta yanamayan yakıt zamanla kalıtsal bır hal alıp krank mılıne bıle zarar verır pıston erıme olayı hassastır kısacası su da olabılır hava sıbop larına ve yakıt enjektorlerıne bı baktır ıstersen yada temızlet belkı faydasını gorursun selametle...