0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaş sorununu halletmiş ancak daha sora belki başkalarına yardımcı olur diye yazıyorum.aşağıda arkadaşın aracı ve aynı model 1.0 yarislerde kullanılan v kayışlarının toyota parça kodları mevcut.Bu kodlarla internet üzerinde arama yapıldığında muadil yan sanayi alternatifler bulunabilecektir.6pk1230 da bu altenatikler arasındadır ancak arkadaşımız değiştirmiş.hayırlısı olsun.....16361A - BELT, V(FOR FAN & ALTERNATOR)90916-W2019( 1 )inquiry priceFRONT AIR CONDITIONER-WITHOUT(UNIT(W/H ONLY))&AIR CONDITIONER COMPRESSOR-WITHOUT(07/2011 - )90916-W2033( 1 )inquiry price(07/2011 - )90916-W2033( 1 )inquiry priceCOLD SPEC & WITH(REAR HEATER DUCT)&FRONT AIR CONDITIONER-DEALER OPTION(07/2011 - )90916-W2033( 1 )inquiry priceFRONT AIR CONDITIONER-DEALER OPTION
Ufuk bey doğru parça kodunu paylaşırsanız seviniriz.ileride belki aynı tereddüdü yaşayan arkadaşlara yardımcı olur.....
Yanlış hatırlamıyorsam 90916W2021 olması gerekli, ama bu bir şeyi değiştirmez, şasi numarasına göre aynı ay içerisindeki üretimlerde bile değişiklik gösteriyor parçalar, bunun için oem kataloglarda yıl/hafta bazında ayırımlar mevcut, v kayışı için konuşmak gerekirse, en ufak kasnak, gergi vs. değişiminde v kayışı da değişiklik gösterir.
Bu yüzden okuduğum her şeye hemen cevap yazmıyorum @Mutlu Tekir (30216), insanların yaşadığı sorunlar neticesinde tepkileri, kendilerinin bile istemediği seviyeye gelebiliyor, şu an önemli olan sorunun çözülmüş olması Estağfurullah, yaş olarak benden büyüksünüz, siz de bizim için cansınız Biz sadece olması gerekeni yapıyoruz aslında, teveccühünüz için çok teşekkür ederim.Mesaj Birleştirildi: Aralık 05, 2019, 21:29:03@Zeki Ak (48764) bey, arkadaşım ile telefon görüşmesi kaydınızı dinledim 6PK1221 kayış istediğinizi belirtiyorsunuz, sonra arkadaşım sizden şasi numarası talep ediyor, 6PK1221 olarak belirttiğiniz "kod" değil 6 kanallı 1221mm uzunluğunda sonsuz transmisyon kayışı anlamına geliyor, "kod" yetkili servisten aldığınız faturanın üzerinde yazan 90916xxxxx şeklinde yazan kısım.Türkçe kullanımı uyarınız için çok teşekkür ederim, ben Türkçe kelime ve imla kuralları konusunda hassasımdır, benim incelediğim kadarı ile "chasis" kelimesinin dilimize geçişi "şasi" şeklinde, zira tdk'da bu şekilde belirtiyor.
Ben 6pk1221 numarasınin kod olduğunu biliyorum. Detaya inip rakamlar uzunluğu gösterebilir. Ben size size santimetre veya metre hesabı bişey istemedim. Israrla koda göre istedim.. elimizde yok dediniz. Şase numarası istediniz verdim ve bana 190 TL dediniz. Kod uyar mı bilmem dediniz . Şase den çıkan ürün yollanır dediniz. Bende böyle bir durumda size gerek duymadım. Zira orjinal kayış alacak olsam sizi aramaz servisten alırdım ki piyasada olmadığı için öyle de oldu. Ruhsatın iç bölümünde Şase numarası diye yazar. Tdk ya iletin de emniyete söylesinler emniyet ruhsatları şasi diye bassın. Hayırlı işler.. bu tartışma/konuşma benim için bitmiştir.
Anlamadığım konu burası türkçe dilbilgisi formumu yoksa toyota forumu mu?Sizi nezaket kurallarına uymaya davet ediyorum. Ben ufuk beyi şahsen hiç tanımadım ama çok alışverişim oldu belkide bu forumda ters yapacağınız son insan. Size bir örnek vereyim daha geçen hafta kendisinden filtre seti alışverişim oldu (he bide bando marka kayış aldım ama fazla ortamı germeyelim) karter tapa contası vardı elimde özellikle sipariş vermedim ama kendisi tapa contasını kutu içine koymuş ve hiçbir ücret talep etmeden. Sebebini sorduğumda unutmuş olabileceğimi düşündüğünü contanın mutlaka değişmesi gerektiğini bu nedenle gönderdiğini söyledi. Para hiç mühim değil şu inceliğe bakarmısınız. Bu forumda ufuk sönmezi sevmeyen ondan kazık yemiş veya başı sıkışıp danıştığında dahi yardım edilmemiş kimse çıkmaz. Bence siz ufuk beye tavır ve davranışlarınız yüzünden bir özür borçlusunuz. Herkese iyi geceler.