Gönderen Konu: Obama'nın geliş sebebi...  (Okunma sayısı 2205 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Toyota Club Türkiye

Ynt: Obama'nın geliş sebebi...
« Yanıtla #20 : Nisan 16, 2009, 10:19:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 16, 2009, 10:31:53 »
ABD başkanı zat gelecek, şunu bunu yapın diyecek ve gidecek. Biz de dediklerini yapabilmek için çırpınıp duracağız... Bu coğrafyada yaşamanın sıkıntısını ABD adına biz çekeceğiz... Oh ne ala memleket...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 16, 2009, 11:26:40 »
   ABD'deki petrol kaynaklarının azalmasından sonra araç yakıtı olarak kullanılabileceğinin belirlenmesi, borun stratejik önemini arttırırken ABD'nin gizli oyunlarını da netleştirmeye başladı.
   Türkiye'nin ihraç kalemlerinden de biri olan bor, ABD, Japonya, Çin, Rusya, Avrupa Birliği ve Afrika ülkelerine gönderiliyor.ABD bu kalemdeki ithalatını azaltmak için tabii ki,Türkiye'yi altın yumurtlayan tavuk olarak görmeye devam edip, her zamanki gibi sömürme yollarını arayacaktır.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 16, 2009, 11:37:43 »
Bugün gördüm:
http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=11&ArticleID=1083756&Date=16.04.2009&b=5%20bin%20yil%20yetecek%20bor%20bulundu

Bu bor işi daha çok su götürecek gibi görünüyor Alper. Fakat haberde belirtilen alternatif yakıt olarak kullanılma konusu biraz havada kalmış gibi. Ben borun elektrikle çalışan araçların akülerinin kapasitelerinin arttırılması amacıyla kullanılabileceğini biliyorum sadece. Dolayısıyla çok büyük miktarlarda bora ihtiyaç olmayabilecektir. Bu konuda bir bilgisi olan var mı acaba?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 16, 2009, 15:27:32 »
  Ben şu şekilde bir bilgi vereyim; dünya Bor rezervinin yaklaşık %70'i Anadoluda. %29 civarıda Kuzey Amerikada. Ancak ABD ham bir gr. bor dahi dışarı satmıyor ve üstelik Türkiye'den alıyor. Türkiye dünya bor piyasasında yaklaşık %25 paya sahiptir (ilginç). Bor bir çok değişik şeyde kullanılabiliyor, uzay teknolojilerinden, nükleer alana, jet vb. yakıtı olarak (tek başına değil) daha bir çok alanda kullanılmaktadır. Gelecekte ise bugün petrol ne anlam ifade ediyorsa bor da aynı anlamı ifade edebilecek potansiyele sahip bir madendir.