0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Peki süre sınırı var mı? Mesela 1000 km 3 ayda dolduysa 3 ay sonra mı gideceğiz.Şundan soruyorum onceden bende honda vardi.ilk bakim icin 1000 km veya 1 ay demişlerdi!
Merhabalar arkadaşlar,Kısmet olursa Çarşamba günü 2 aylık beklemenin ardından yeni aracımızı teslim alacaz,ben 1000 km sonra ilk dolum yağını boşaltıp yeni yağ ve yeni filtre eşliğinde değişim yapma taraftarıyım,her nekadar CNC tezgahlarda bilgisayarlı kesim vs olsada illaki motorda çapak metal tozları kalacağı görüşündeyim,aynı zamanda motor parçaları birleştirilen kullanılan sırlama yağı vs motor yağına karıştığı için motorda temiz yağ gezsin istiyorum siz ne dersiniz bu konuda.
Bence mantıklı. Fabrika dolum yağı nedir bilmiyorum ama eskiden mineral yağlar kullanıp hemen değiştirirdik. Şuan benim araç için 15 bin km yağ içinde dönüyor. Sentetik yağ koysalar bile metal kirlenmesi aynı bir dava.. Ben 5 bin küsür de değiştirdim. Yağ filtresini de atmayıp resimlerini sonradan yağ filtresi konusuna çekip koymuştum. Çapak metal tozu da vardı..
Tahminimde yanılmadım eskiden motor revizyonu yapsak bile en fazla bin km sonra değişim yapardık ama şuanda servise sordum bin bakımında neler yapıyorsunuz dedim,_Özel bir şey yapmıyoruz sadece rutin kontrol yaparız.Peki bin km sonra çağırmıyormusunuz dedim yok üretici öyle bişey istemiyor diyorlar,artık ben kendim yağı değiştireceğim.
Bende yağ değişimi istemiştim fakat sonradan servislerde kullanılan yağlar aklıma geldi. Hiç değilse fabrika yağıdır diye bekledim. sonra 0 20 ye geçtim. SP gf6 yağ koyarsanız tahminen 10 bin km çok temiz bozulmamış yağı boşaltırsınız. Hayırlı olsun buarada..