Gönderen Konu: Alışverişte Dikkat Edilecekler, Beğeniler, Şikayetler!...  (Okunma sayısı 3843 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Ynt: Alışveriş Tüyoları!...
« Yanıtla #20 : Mart 01, 2021, 02:26:46 »
Mümkünse alışverişin her türlüsünü küçük esnaftan yapın,çünkü büyük marketler insan beynini karıştırmak, ürünü hoş göstermek,sizi bir gezinti havasındaymış gibi hissettirmek üzere kurulmuş ve ihtiyacınız olmayanı da almanız üzere dizayn edilmiş kuruluşlardır. Ayriyeten uyguladıkları satış politikaları herzaman müşterinin aklını çelmek üzere kuruludur,örnek olarak 1veya 2 üründe kampanya yapar diğerlerinde fiyat şişirir,diğer bir örnek 9,90 gibi 10 derse pahalı gözükür.
Vicdanen insan istiyor küçük esnaftan alış veriş yapmayı fakat, müşterilere karşı gösterdikleri ilgisizlikler var aralarında. İçeri müşteri girip kendisi kapısının önünde tavla oynayanlar muhabbete devam edenler. Bunları gördükçe insanın pekte gidesi olmuyor. Ayrıca büyük marketlerin  stok olayı daha fazla olduğundan dolayı fiyatlar az da olsa daha düşük oluyor.

Bu konuda büyüklerim "kimin parası olursa olsun, hakkı sende kalmasın, bir gün gelir çıkar" derlerdi...

Yetkili serviste çalışırken bir Land Cruiser müşterisi motor bloğu sipariş etmişti, yurtdışı siparişi olduğundan görünen tahmini fiyatın tamamı alınıyor, motor bloğu geldiğinde fiyatında %20-25 civarı bir düşüş olmuştu, servis müdürü baştan fiyat verildiğini belirterek itiraz etmesine rağmen adamı çağırdım, muhasebe düşüş yaşanan rakamı iade etti. Memenuniyeti (aslında parasal yönden değil, etik olarak mutlu olmuştu) sebebiyeti ile biraz sohbet ettik, yakın zamanda askere gideceğimi söyledim, kendi elleriyle acemi birliğine teslim etti, bilirsiniz acemi birliği sıkıntılıdır...hiç sıkıntı yaşamadım, usta birliğindeyken vefat haberini aldım, döndüğümde öğrendim ki acemi birliğindeki komutanlarımın arkadaşıymış.

Farklı bir zamanda bir müşteriye de 15-20 kuruş gibi para üstü verdim, "sen yahudi misin?" demişti :)
Artık müslümanlığı nasıl bir şey olarak görüyorsa. :)

Toyota Club Türkiye

Ynt: Alışveriş Tüyoları!...
« Yanıtla #20 : Mart 01, 2021, 02:26:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Alışverişte Dikkat Edilecekler, Beğeniler, Şikayetler!...
« Yanıtla #21 : Mart 01, 2021, 15:06:55 »
Türkiye'de oldukça popüler, neredeyse her ilçede şubesi bulunan şube adedi 10.000 leri bulan bir zincir marketten raf fiyatına bakarak (indirim vardı) 30 adet ürün aldım. Ürün evde sıklıkla kullandığımız bir üründü. Yani hadi indirime girmiş alalım dediğimiz bir ürün değildi. Kasada fişi kontrol ettiğimde  ürünün raf fiyatının kasaya yansımadığını,  geçmiş gün unuttum 25.00 tl gibi bir indirimden faydalanamadığımı gördüm. Durumu anlattım, kasiyer bana inanmadı, gittik rafa kontrol ettik, sonra kasaya geldik  gerçekten farklı. Hangi fiyat düşükse benim ürünü o fiyattan almam gerektiğini, kaldı ki zaten raf fiyatının belli olduğunu belirttim.  Kasiyer kabul etmedi sadece iptal ederiz satışı dedi. İptal ettik.

Yani en azından o gün yada gerekli güncelleme yapılana kadar, o üründen  satın alan tüm müşterilere  kasadaki yüksek fiyattan satış yapıldı.

Dip not: Aynı mağaza alışveriş yapmaya gittiğinizde, tüm kasiyer ve çalışanların ağzından bal damlayıp, yüzlerinde güller açıyor,  ancak iadeye gittiğinizde  surat bir karış,   bekleyin  şu kalabalık bir azalsın, ondan sonra bakacağız deniyor.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 01, 2021, 17:54:13 »
Türkiye'de oldukça popüler, neredeyse her ilçede şubesi bulunan şube adedi 10.000 leri bulan bir zincir marketten raf fiyatına bakarak (indirim vardı) 30 adet ürün aldım. Ürün evde sıklıkla kullandığımız bir üründü. Yani hadi indirime girmiş alalım dediğimiz bir ürün değildi. Kasada fişi kontrol ettiğimde  ürünün raf fiyatının kasaya yansımadığını,  geçmiş gün unuttum 25.00 tl gibi bir indirimden faydalanamadığımı gördüm. Durumu anlattım, kasiyer bana inanmadı, gittik rafa kontrol ettik, sonra kasaya geldik  gerçekten farklı. Hangi fiyat düşükse benim ürünü o fiyattan almam gerektiğini, kaldı ki zaten raf fiyatının belli olduğunu belirttim.  Kasiyer kabul etmedi sadece iptal ederiz satışı dedi. İptal ettik.

Yani en azından o gün yada gerekli güncelleme yapılana kadar, o üründen  satın alan tüm müşterilere  kasadaki yüksek fiyattan satış yapıldı.

Dip not: Aynı mağaza alışveriş yapmaya gittiğinizde, tüm kasiyer ve çalışanların ağzından bal damlayıp, yüzlerinde güller açıyor,  ancak iadeye gittiğinizde  surat bir karış,   bekleyin  şu kalabalık bir azalsın, ondan sonra bakacağız deniyor.
Bu durumunda tutanak tutulmasını talep etmek gerekir. Bana da "sadece iade alırı" dönüşü yapmaya çalışan çok oldu, bu durumda alttan alma tarafım da kalmıyor. Sonuçta bu karar müşteri hakkı, ister hangi fiyat düşükse ondan almayı tercih eder, ister iade. Etiketler ve mağazaların personelinin sorumluluğunda ve indirim mevcutsa bunu uygulamak zorundalar, onların tercih hakkına bağlı bir durum değil.

Geçen bir haber vardı, para üstü kuruşu vermeyen mağaza aleyhine dava açılmıştı ve bir kaç bin liralik tazminat ortaya çıkmıştı, detaylarına bakmak lazım haberin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 01, 2021, 22:15:59 »
İlginç bir olay bundan 10 yıl önce Ankara Çiğdem mahallesinde markette başıma geldi,titiz bir tüketici olarak fiyat kontrolü yaparak ürün alırım,kasada ürünler geçerken kasiyer bayan birden durdu işlemin ortasında ve dedi ki ürünlere zam geldi,baştan fiyatlandırma yapmam gerekiyor; doğal olarak resti çektim ya eski fiyattan hepsini alırım ya da malınız sizindir tezgahta kalır.Sonuçta eski fiyattan ödemesini yaparak aldım ve yolum hiç bir zaman o tek markete düşmedi.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #24 : Mart 02, 2021, 18:14:04 »
Kanunları, düzenlemeleri işler hale getirmek önemli.
Aldığım bir ürünün etiketini çekmiştim geçen Kasım ayında. Raftaki indirimli fiyat Nisan ayına aitti ve yanlışlıkla o rafa gelmesi ya da rafta unutulması çok olası değil. İşin ilginci, bir ürünün raftaki daha ucuz etiketli ürünlere rastlamak çokça mümkünken, raftaki fiyat etiketine göre kasada daha düşük fiyat geçişine rastlamak çok nadir bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mart 09, 2021, 15:51:28 »
Tam da konuya uygun olay,  bu gün haber bültenlerinde  boy boy verdiler. İşte  İzmir'de yaşayan bir bayan internetten fırın sipariş etmiş, yerine oyuncak fırın göndermişler.  Sanki  devlet sırrı, hiç bir haber sitesinde, internette  siparişin verildiği sitenin ismini söylemiyorlar.  Be mübarek madem kamuoyunun iyiliği için bir haber yapıyorsun, en azından isim ver de insanlar da senin düştüğün hataya düşerek o siteden alışveriş yapmasınlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #26 : Mart 09, 2021, 18:23:57 »
Kesinlikle katılıyorum Osman, bu tarz bilgilerin paylaşılması vatandaş için faydalı ve o kurumlar için de önlem almaya teşvik edicidir.

Mesela yakınım, Trendyol'dan aldığı ürünü süresi içinde iade etti. Ücret ise hesaba bir türlü geri yatmadı. Kargo ile ilgili problem olmuş (bu kargo ile diğer kurum arasındaki bir sorun) ve ücreti iade etmemek için oyalamaya çalıştılar. Sonunda iade alındı ancak güven kaybettiler.

N11'den bir ürün almıştık, ürün her zaman aldıklarımızdan farklı çıktı, şüphelendik ve geri gönderdik. N11'de devreye girdi ve kısa süre içerisinde ücret iadesi yapıldı. Sonra ürünün de satıştan kalktığını gördük.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 10, 2021, 14:35:01 »
Her ne kadar eksikliği yeriyorsak,  doğru hareketi de alkışlamak lazım.
2019 kasımında gittigidiyor.com sitesinden 11.11  kampanyası kapsamında,  ankastre fırın aldım. Fırının ödemesini yine kampanyaya özel daha önceki alışverişlerimi de dikkate alınarak verilen yaklaşık 50 TL değerinde indirim kupunu,  bonus kartımdan 120 TL bonus puan ve kalanını da kartımdan ödedim.  Aradan 10 gün geçti satıcı fırını kargolamadı. Mesajlara da geri dönüş yapmadı.  Gittigidiyor ile iletişime geçtim, satıcıyla iletişime geçtiler ve alışverişi iptal ettiler. Kartımdan çekilen para geri iade edildi. Tabii bu arada benim hem gittigidiyor indirim kupunum hem de bonus son kullanma  tarihim geçtiği için  170 TL gibi hak kaybım oluştu.  Garanti bankasına durumu anlatmama rağmen 120 TL bonusumu vermeye ikna edemedim.

Sağolsun gittigidiyor hesabıma süresiz kullanıma sahip 170 TL indirim kupunu tanımladı.  Daha sonra farklı bir satıcıdan fırını aldım.  Tek kaybım bazı satıcıların 11.11 kampanyasına özel yapmış olduğu  indirimlerden faydalanamadım.

Gittigidiyor sitesini bu davranışından dolayı tebrik ediyorum.