0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla ne yalan söyleyeyim ben de Almancıyım Ben de aslında farklı araçlar önerdim ama kendi Golf'ü tercih etti, bize hayırlı olsun demek düşer.. ( kaldı ki Golf bence sınıfında liderdir her zaman)Bu arada sanırım gözden kaçtı araç highline, yani dolu paket..Hız sabitleyici vs gibi donanımlar standart..
Aşağıdaki parça @Mutlu Tekir (30216) kardeşimize gelsin //www.youtube.com/watch?v=yYPb47podLM
fehmi bey, herkesin görüşüne saygı duymakla beraber ben hiçbir zaman alamancı olmadım. hele vw'i hiç sevemedim. donanım cimriliği, artık bıktıran tasarımları ki (farı değiştirip kasa değiştirdim diyor neredeyse.), dsg, turbo arıza riskleri, abd'de 10 yıl garanti verip Türkiye'de 2 yıl garanti vermesi, burnundan kıl aldırmayan satış politikaları (bence bizim milleti en çok bu cezbediyor.) Türkiye'ye kuruş yatırım yapmayışları nedeniyle hiç sevemedim. bence vw grubu parasını hakkeden bir araba değil. japon araçlardan tek artısı 1 tık önde olduğu yalıtım ve konforu. onun dışında bir artısını göremiyorum. bu benim fikrim. hele 130 bine neler alınmaz ki?
Fehmi abi 13übin çok iyiymiş highline dsg için. Acaba midline plus manuel ne kadardır ki.
Her aracın birbirine göre üstün oldukları ve zayıf oldukları noktalar var.DSG ve turbo konusunda ben adamlara suç bulmuyorum. Araba kullanmayı bilmeyen bir milletiz. Almanya'daki trafikte araçlar durmaz. Mümkün olduğu kadar hız düşürülür ama dur kalk yapılmamaya çalışılır, haliyle aralara giren fırlamalar da yoktur. Dur kalk yapılmayan bir memleket ile İstanbul trafiği bir mi? Nasıl dayansın çift kavrama? Bu sorun tek dsg ye özel değil, edc de de var, hyundaininkinde de var.Motoru çalıştırdığı gibi motorun bir kendine gelmesini beklemeden hareket eden, hareket etmekle kalmayıp bir de yüksek devir çeviren, üstüne bir de motoru istop etmeden önce beklemeyen direksiyon şöförleri varken de hangi turbo motorlu araçlar olsa sıkıntı verir. Öte yandan 40-50bin km.de atmosferik motoru bitiren insanlar yok mu? Var. Bu durumda atmosferik motorlar dayanıksız diye genelleyebilir miyiz?Diğer tüm söylediklerine katılıyorum. Burnundan kıl aldırmıyor, genelde apaçi tipler kullanıyor, çifte standartcı, parasını hakeden araç değil (ama millet seviyor işte, 2. eli var.), uzar gider bu liste. Biraz da bu önyargılarımı kırmak için denemek istiyorum. Golf olmazsa megane 4 hb 1.2 tce manuel touch olacak zaten. İkisinden biri.
Söylediklerinizin tamamına katılıyorum ama çok vw fanatiği değilim.. Benim gönlüm yıldız'da
Son durum nedir şimdi?
Herşey noterde bitiyormuş Osman abi. Eğer plaka değişmek isteniyorsa plakalar notere getiriliyor. Ardından sistem rastgele bir plaka atıyormuş. Noter bu bilginin olduğu evrağı size verip şöförler odasına gidip orada da 40 tl verip plakaları bastırıyorsunuz. Sonra plakaları alıp araca takıp devam ediyorsunuz.
O zaman hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız sürüşler. Resimleri bekliyoruz..