Gönderen Konu: Eurodizel Seçimi  (Okunma sayısı 8014 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: Eurodizel Seçimi
« Yanıtla #40 : Mayıs 19, 2009, 13:05:26 »
Tüm sirketlerde bu problemler oluyor
Önemli olan düzgün bir istasyondan almak.

Benim de basima Shell'de geldi. Ankara Gölbasi yolunda iken.
Alfa'mi servise götürecektim ve benzin bitmek üzere idi 2-3 litre ancak var. Servis'de o zamanlar birtek Gölbasi'nda var. Büyük bir Shell'den benzin aldim. 10 km gitmedi araba sapitti. Sansima servise 1 km falan kalmisti. Bosa attim ve servise girdim. Tüm depo söklüldü ve temizlendi. Yeni benzin aldik ve araba düzeldi.

Opet'in genel olarak kalitesini düsük buluyorum. Bir kac kere aldim ve hem menzil düsük, hem de performansi düsük.
Genelde PO kullaniyorum veya BP.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 19, 2009, 13:05:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Levent Erdal
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 05, 2013, 12:12:35 »
Merhaba;
Ben de auris dizel sıfır araç aldım. İlk depomu 2 depomu Shell'den aldım bir şikayetim olmadı. sonra opetden aldım hiç memnun kalmadım özellikle menzil 60-70 km düştü. Bundan sonra po ve Total'i deniyip karar vereceğim. Hatta deponun büyük bölümü opetle dolu olsa da PO'dan dolum yapacağım. Opet asla almam bir daha arabama
Bu konu hakkında kafası cok karışmış biri olarak herkesin paylaşımların ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ağustos 05, 2013, 12:41:21 »
Merhaba;
Ben de auris dizel sıfır araç aldım. İlk depomu 2 depomu Shell'den aldım bir şikayetim olmadı. sonra opetden aldım hiç memnun kalmadım özellikle menzil 60-70 km düştü. Bundan sonra po ve Total'i deniyip karar vereceğim. Hatta deponun büyük bölümü opetle dolu olsa da PO'dan dolum yapacağım. Opet asla almam bir daha arabama
Bu konu hakkında kafası cok karışmış biri olarak herkesin paylaşımların ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler...

Levent bey Totalden memnun kalırsın.. eminim ki Ankarada vardır DOCO total istasyonlarından bir kez deponu doldur ve bir dene derim ama DOCO istasyon olsun, bu istasyonlar şahıs malı değil direkt olarak Firmaya ait istasyonlar.. ben sıfır dizel aracıma 2 yıldır total eurodizel yakıtını kullanıyorum nazar değmesin çok memnunum.. diğer markalar hakkında olumlu veya olumsuz bir yorum yapamam.. maksatım reklam falan değil yanlış anlaşılmasın sadece tavsiye :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Levent Erdal
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ağustos 05, 2013, 12:49:21 »
Mesut Bey;
Bu bilgiyi başka yerlerden de duydum. Özellikle Doco olması gerektiğini . Kesinlikle deneyeceğim. Ama po'yu da deneyeceğim. İlginize teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Levent Erdal
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ağustos 05, 2013, 13:04:50 »
Mesut Bey
Bu arada menzil kaç km gösteriyor depoyu doldurduğunuzda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ağustos 05, 2013, 18:12:26 »
Mesut Bey
Bu arada menzil kaç km gösteriyor depoyu doldurduğunuzda?

Levent bey benim şu anki aracım Astra 1.3 dizel.. istanbulda bulunduğum yerde şehiriçi kulanım tam sağlıklı bir ölçüm yapamıyorum.. ancak ş.dışı kulanımım ile 4.5-4.6 lt yakıt tüketimim var.. depoyu doldurduğumda yol bilgisayarında menzilin kaç km yazdığını tam hatırlamıyorum ama, depo 45 lt mazot alıyor, gaziantepe memlekete giderken 1 depo ile 1000 km yol yaptığımı biliyorum..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ağustos 09, 2013, 17:36:05 »
   Bir kere PO den mazot aldım,geçenlerde de Kızılcahamam da Corolla'ya LPG aldım.Ne Doblo'da mazottan memnun kaldım,nede Corolla'da LPG'den memnun kaldım..Bir daha da PO'mu asla.Shell'e durmaksızın devam..
   Artık PO'dan yakıt alıyorum.Opet'ten aldığım yakıta göre daha çok yol alıyorum.Zaman her şeyi değiştiriyor.Petrol ofisi ve beni değiştirdiği gibi ;)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Levent Erdal
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ağustos 12, 2013, 11:31:22 »
Özcan Bey
Bügün po'yu deniyim Shell mi Po mu karar verip sürekli aynı yerden devam edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ağustos 12, 2013, 15:00:07 »
Özcan Bey
Bügün po'yu deniyim Shell mi Po mu karar verip sürekli aynı yerden devam edeceğim.
   Deneyimlerinizi paylaşırsanız seviniriz.PO'dan aldığım yakıtla Opet'ten aldığımdan daha fazla yol yaptım.Yani 60 km'ye yakın daha fazla gibi.Sürekli kullanılan bir araçta yıllık toplamda çok ciddi bir fark ortaya çıkıyor.
Ramazan'dan önce Harem arabalı feribot iskelesinde beklerken İDO ve PO ortak girişimi ile bir indirim kartı dağıtılıyordu.Bu karttan bende aldım.Bu kart sayesinde aldığım indirim Alpet'ten aldığım indirim kadar oluyor neredeyse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Levent Erdal
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ağustos 12, 2013, 15:15:00 »
Özcan Bey
Az önce Po'dan fulledim depoyu. Gösterdiği menzil 794 km. En son aldığım Shell 804 km göstermişti. (hatta bir önceki 820 civarlarıydı) Yani aralarında pek fark yok. Ancak gidişatı takip edicem. Shell daha cabuk bitiriyor olabilir. Duruma göre karar vericem. Ancak opetten aldım 760 km menzil gösterdi ve ibre daha cabuk aşağıya indi. Son depomu da Total'den almıştım onda da menzil 784 km idi ancak yakınlarımda hiç total olmadığından orarı eledim açıkçası.
Genel sonucum ise ya Shell ya da Po en iyi dizel buralarda bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ağustos 12, 2013, 15:17:26 »
Özcan Bey
Az önce Po'dan fulledim depoyu. Gösterdiği menzil 794 km. En son aldığım Shell 804 km göstermişti. (hatta bir önceki 820 civarlarıydı) Yani aralarında pek fark yok. Ancak gidişatı takip edicem. Shell daha cabuk bitiriyor olabilir. Duruma göre karar vericem. Ancak opetten aldım 760 km menzil gösterdi ve ibre daha cabuk aşağıya indi. Son depomu da Total'den almıştım onda da menzil 784 km idi ancak yakınlarımda hiç total olmadığından orarı eledim açıkçası.
Genel sonucum ise ya Shell ya da Po en iyi dizel buralarda bence
   Aracınız kaç model bilmiyorum ama odiometreyi sıfırlarken diğer tüketim değerlerinide sıfırladınız mı?Yoksa önce ki kullanım değerlerinize göre size ortalama menzili belirtir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Levent Erdal
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ağustos 12, 2013, 15:42:19 »
Özcan Bey
Dediğinizi yapmadım ancak yapayım daha 5km kullandım. Ona göre takibini yapıyım doğru soluyosunuz her almadan önce sıfırlamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #52 : Ekim 26, 2013, 13:33:32 »
2005'te satın aldığım corolla Hb dizel ile shell, opet ve po'nun hepsini denedim. Shell'in yakıtı performansı artırıyor, ama menzil açısından opet ve po daha iyi.

Ama en önemlisi güvendiğiniz yerden yakıt almak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ekim 26, 2013, 13:59:36 »
2007 model corolla 1.4 d4d terra model aracımı 2010 yılının yaz ayında aldım o güne kadar shellden başka bir yerden mazot alınmadığını ve çeyrek deponun da altında yol gitmediklerini söylediler. Benim yakınımda bp ve shell olmadığından Opet tercih etmek durumunda kaldım menzil konusuna dikkat etmedim ama performans ve motor sesi konularında ilk gün ki gibi değil şuan 90 bine yaklaştı aslında o zamanlar 60 binlerdeydi belkide ondandır ama geçenlerde 1 kere Shellden aldım pek de bir fark sezemedim devamlılık sonrasında anlaşılabilir diye düşünüyorum.
Zafer için Doğdum, Zafer İçin Ölürüm !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ekim 26, 2013, 20:05:55 »
shell v-power nitro
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #55 : Ekim 28, 2013, 15:35:40 »
2005'te satın aldığım corolla Hb dizel ile shell, opet ve po'nun hepsini denedim. Shell'in yakıtı performansı artırıyor, ama menzil açısından opet ve po daha iyi.

Ama en önemlisi güvendiğiniz yerden yakıt almak.

Ben de PO ve Shell denedim, şu anda da Shell-nitro alıyorum. Menzil olarak ikisi arasında pek bir fark göremedim açıkçası. Genelde sakin kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 110000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Kasım 13, 2013, 22:11:42 »
25 bin km oldu hep Shell'den V power alıyordum, ilk defa Bp'den yakıt aldım. Forever kart indiriminden yararlanmak için, performans olarak Shell'in yakıtını vermedi, ortalama yakıt tüketimi de şehiriçinde 6 litreyi buldu, tekrar Shell'den aldığımda ise eski değerlere geri döndü.şehir içi 4.8, 4.9 ortalama. Bp'den birdaha almayı düşünmüyorum, özellikle Bp'nın performansı düşük geldi bana.
Corolla 2012&2021 ilk günden beri...