Gönderen Konu: EN BEĞENDİĞİNİZ OTOBÜS MARKASI VE FİRMASI  (Okunma sayısı 3694 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Ynt: EN BEĞENDİĞİNİZ OTOBÜS MARKASI VE FİRMASI
« Yanıtla #20 : Kasım 04, 2020, 14:23:43 »
Öğrencilik yıllarında İstanbuldan-Gürcistan/Tiflise çok meşakkatli yolculuklar yaptığım için nefret etmiştim. Otobüsler hem eski hemde 30 saate yakın bir yolculuk işkence gibiydi. Şimdi zaruriyet olmadıkça otobüs kullanmıyorum.

İkamet adresim öğrencilik yıllarında da değiştiği için çok fazla firmayı kullanma imkanım oldu. 2008-2010lu yıllarda 1 keresinde Ankara-İstanbul istikametinde Anadolu tur ile yolculuk yapmıştım, Neoplan marka otobüs çok hoşuma gitmişti. Büyük firmalara nazaran  kendimi daha güvende ve değerde hissettiğim Malatya-Trabzon istikametinde kullandığım "Adıyaman Gülaras" firmasını ne Kamil koça nede başka bir firmaya değişmem. Tabi bu 10 yıl önceki durumdu şimdi nedir ne değildir bilmiyorum :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 04, 2020, 14:23:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 03, 2021, 17:44:04 »
Tekirdağ Antalya arası gideceğim bilet arıyorum Pamukkale ve Metro turizm var  Pamukkale 320 TL Metro ise 250 TL Hatırlıyorum da 2014 senesinde 90 TL ye gitmiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 03, 2021, 20:35:13 »
Varan Turizmin ayrı bir karizması ve havası vardı zamanında.  Kendine ait dinlenme tesisleri setra ve neoplan gibi farklı otobüsleriyle her daim favorim olmuştur, uçağı kaçıran varan'a biner derlerdi vakti zamanında logosu da efsaneydi, vay be ne günlerdi.

Kaynak: https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fmagazinulasim.com%2FKonu-varan-turizm-yollarda.html&psig=AOvVaw09H3Rc5Z5iOKRgW-OO6hct&ust=1633368987413000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwjFlMPj467zAhX6IMUKHTIWDtYQr4kDegUIARDsAQ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 04, 2021, 12:18:45 »
Varan Turizmin ayrı bir karizması ve havası vardı zamanında.  Kendine ait dinlenme tesisleri setra ve neoplan gibi farklı otobüsleriyle her daim favorim olmuştur, uçağı kaçıran varan'a biner derlerdi vakti zamanında logosu da efsaneydi, vay be ne günlerdi.

Kaynak: https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fmagazinulasim.com%2FKonu-varan-turizm-yollarda.html&psig=AOvVaw09H3Rc5Z5iOKRgW-OO6hct&ust=1633368987413000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwjFlMPj467zAhX6IMUKHTIWDtYQr4kDegUIARDsAQ

Hatırladığım Varan ile Ulusoy first class firmalardı, sonrasında Varan çıtayı ileri taşıdı veya ulusoy biraz geride kaldı, bilmiyorum..  Benim de 12 yıllık öğrencilik hayatımda ve sonrasında çok fazla seyahatim olmuştu küçük yaşlardan itibaren.. Hemen hemen her firma ile izmir-ankara başta olmak üzere çok seyahat ettim.. Boyum çok uzun olduğu için pek konforlu yolculuklar değildi,dolayısı ile benim için birbirlerinden pek farkı yoktu.. Ama alışkanlığım Kamil Koç'tan yanaydı, önce ordan bakar olmazsa diğer seçenekleri değerlendirirdim..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 04, 2021, 15:25:55 »
Varan,Ulusoy,Boss ve Bosphorus gibi firmalar arasında Varan en başta geliyordu,her yere özel aracımızla gidemediğimizde Varan turizm tercihimiz olurdu.Bu firmalar kapandı ancak dün akşam Ayvalık otogarında Varan otobüsü gördüm herhalde isim hakkını alanlar küçük çapta da olsa yola çıkıyorlar,Setra ve Neoplan otobüsleri en lüks otobüs markalarıydı.Bundan böyle anlattığımız kalitede otobüs yolculuğunun yapılması ve firmaların büyümesi oldukça zor,uçakla ,deniz yolları ile rekabet zor,masraflar üst düzeyde olunca kalıcı olmaları imkansız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 04, 2021, 18:03:10 »
Çok eskiden Varan'ı tercih ederdim, özellikle çift katlılarında alt katı. Çünkü o bölümde sigara içilmiyordu.
Hizmet olarak Varan bana daha kaliteli gelirken, Ulusoy'da onu takip ederdi. Bildiğim kadarı ile şoförleri de bu iki firma arasında geçiş yapardı.
İstanbul-Edirne arası çalışan  bir kaç firma vardı, ikisini kullanmışlığım var bir kaç sefer, oldukça iyilerdi.
Kamilkoç çok yere gidiyor ancak fiyatları son iki yılda çok yükseldi ve hizmet kalitesi bence çok düştü. Fiyatlarda üstelik artık 50 doluluk sınırlaması da yok. Otobüsleri arasında da pek standart yok.
Otobüs olarak Neoplan Skyliner bence farklı bir kulvardaydı. İlk gelen otobüsünde ilk seyahati yapanlardandım, iyi his veriyordu.
Özellikle otobüslerin İstanbul Avrupa Yakası'ndan Asya'ya geçişi çok uzun sürüyor, güney istikametinde eskiden feribotla körfez geçişi olurdu ve insan hava alırdı, bu da ortadan kalktı. Üstelik bunlara rağmen seyahat süresi anlamlı şekilde kısalmadı.