Gönderen Konu: geri kamerası herkeste 7sn sonra mı çalışıyor  (Okunma sayısı 6345 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
Ynt: geri kamerası herkeste 7sn sonra mı çalışıyor
« Yanıtla #20 : Mart 08, 2018, 20:59:42 »
Son üç aracımda var olan bundan sonra da araçlarımda olmasını isteyeceğim olmazsa olmaz bir özellik. Benim için sensörler asla kameranın yerini tutamaz çünkü kamerada mesafeyi anında görüyorsunuz. sensörlerde az da olsa gecikme var ki arabamdakiler sonradan takılma değil akıll park sistemine dahil yan taraftaki engeller için dahi uyarı veren fabrikasyon sensörlerdir. Kamerada 1-2 cm kalana kadar yaklaşabilirsiniz ancak sensörler sabit ötmeye başladıktan sonra kaderiniz ve şöförlük becerinizle başbaşasınız. Keşke ön tarafta da kamera olsa diyorum çoğu zaman. İlk çalıştırmada nisbeten geç açıldığı doğru ancak bu kadar avantajın yanında bu çok da önemli değil. Yeri konusundaki eleştirilere de katılmıyorum. Corollada da kullandım. Şu anda CHR da konsol üstünde de kulanıyorum. Bir fark hissetmedim. Dikkatiniz ekranda olduktan sonra biraz aşağıda ya da yukarıda olması pek fark oluşturmuyor.
İx35 te kamera aynada idi en kullanışlısı oydu. Aynı anda hem kameraya hem aynaya bakabiliyordum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 08, 2018, 20:59:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 08, 2018, 23:35:08 »
7 saniye gereksiz uzun bir zaman dilimi. Bunu hangi gerekçelere göre yaptılar merak ettim.İnsanın sabredemeyip kamera olmaksızın geriye hareket etme ihtimali yüksek bence.

Kendi aracımda geri vitese atınca nerede ise 1 saniye içinde arka kamera ekrana geliyor.Hatta vitesi geriden ileriye alınca bir kaç saniye daha arka kamera görüntüsü devam ediyor ki bu dar parklarda sık ileri geri vites yaparken çok işe yarıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '10
  • 20 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 08, 2018, 23:51:26 »
Çoğunlukla aracı ön tarafı serbest kalacak şekilde park ediyorum. O yüzden ilk çalıştırmada kamera süresini tam bilemiyorum. Çalıştır ve yürü. Park esnasında kamerayı kullanıyorum. Corollaya göre yüksekte olması avantaj. R'ye alınca müziğin sesinin azalmasıda iyi bir özellik.
Benim babam TOYOTA gibi adam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 09, 2018, 05:56:23 »
Kamera bence park sensöründen daha işlevsel. Belli olmuyor bazen arka tarafa aniden bi insan gelir özellikle çocuklar. Bende ekran aynaya takılı idi fakat sorunluydu kafasına göre açılıyordu. 4 inç ekranlı teyplerden alıp taktım bundada ekran ışık ayarı yok ötekinden karanlık gösteriyor.