6 senedir toyota kullanıcısıyım. bu 2nci toyotam ve toplamda sadece toyotalar ile 125 Bin Km yol yaptım. Allaha şükür bir kere bile sorun yaşamadım. tabi benim araçlarımın ikisi de benzin+lpg liydi. (kullanmakta olduğum hala lpg li)
ilk corollam MMT şanzımanlıydı ve çalışma prensibinden çok hazzetmesem de manuel veya tork konvertörlü otomatik şanzımanlı olandan daha iktisatlı diye 66Bin km kullandım. özellikle belirteyim fiat, kia, nissan, mitsubishi gibi markalar da kullandım ama en kaba davrandığım arabalarım bu iki corolla oldu. buna rağmen ikisi de ne arıza açtı, ne yolda bıraktı.
başımdan geçen bi olayla kapatayım konuyu. Adana' da 97 model 200bin küsür km deki ae101 corolla ya yağ filtre bakımı yaptırdık, ustanın çırağı yağ tapasını iyi kapatamamış ve otobanda Osmaniye'ye giderken tapadan yağın neredeyse tamamı boşalmış. yağ lambası yandı fakat kullanan arkadaşım bişey olmaz diyerek yola devam etti tam 40 km boyunca ortalama 70-80 km/s süratle o halde yol yaptık ve motora hiçbirşey olmadı. Osmaniye sanayiye vardığımızda karterde 500-600 ml kadar yağ kaldığına şahit olduk. şimdi gel de bu markayı kötüle. hangi fransız veya alman,italyan dayanırdı bu eziyete sizce???