Gönderen Konu: "0" km 2009 model rav4 neden düz yolda "170" km/hızı aşamıyor???  (Okunma sayısı 5495 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Selam Ercan.
 Öncelikle Trafik Kurallarını bildiğini düşünüyorum ve bunun dışında bir bilgi paylaşımın olacaksa bile doğrusunun ne olduğunu ayrıyaten belirtmen daha güzel olacaktır. Bu herkes için bir uyarı niteliği taşır ve bildiğin gibi sayfalara Google ortamından herkes laşabiliyor ve bu yüzden bilinçli ve sorumluluk sahibi olmak zorundayız. Sonuç olarak Özcan abinin söylediklerine bende aynen katılıyorum.

Araç hakkındaki düşüncelerime gelirsek;
1.si; Rav4'ü karşılaştırdığın diğer hafifi arazi araçları da benzer performans sergilerler x3 dışında ama ondakide oldukça etkili bir Turbo-dizel motordur. Ayrıca bir üst sınıftır. Tabi istersen Rav4'ün de bildiğim kadarı ile 2.2L. Turbo-dizel motoru mevcut ve her ne kadar ilk hızlanma performansları benzer olsada ara hızlanma ve arazide yüksek torktan dolayı daha iyi olacağı kesin.

2.si; Aracın otomatik vites. Ne kadadar sıkıştırırsan sıkıştır bu tarz vitesler yaklaşık %10 güç kaybına neden olurlar. Ayrıca aracın hareketli aksmaları birbirine alışana ve aralarındaki sürtünme dirençleri ideal boyutlara düşene kadar fazla yakıt tüketmesi ve performansını tam yansıtamaması da normaldir. Vites kutusununda Over-drive (O/D) fonksiyonu olması lazım diye biliyorum, özellikle uzun yolda bunuda kullanmayı denemelisin sessizlik ve az tüketim için.

3.sü; Vites oranları ve dişli sayıları sadece tek bir parametreye göre hesaplanıp araca yerleştirilmezler. Performans yanında dayanıklılık ve tüketimde önemli kriterlerdir. Maksimum hızı 175Km/s. olan bir hafif arazi aracında asıl ihtiyaç duyulacak şey tork iletimidir, bunun bir spro araç olmadığını düşünmek lazım. Tabi işin içine ağırlık ve aerodinamik etkenlerde giriyor.

4.sü; aracının motor devri 8.000d/d. derken sanırım göstergedeki gördüğün maksimum değerden bahsediyorsun. Bu motorun 8.000d/d. çevireceğini zannetmiyorum ki zaten böyle bir devirinde bir arazi aracında işe yarayacağını.

5.si; hız denemende çekiş sistemini hangi konuma alıyorsun? Araçta kaç kişi bulunuyor?
 Tüm bunların yanında bence araç bulunduğu sınıfın ideal performans özelliklerini gösteriyor.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
Araç 150 kmden fazla hız yapabiliyorsa emin olun o araç zaten arazi aracı/jeep değildir. Kuaför jeepidir. Gerçek arazi aracıyla iman gücüyle de olsa o hızlara çıkınca ilk virajda 15 takla atarsınız ayrıca.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Araç 150 kmden fazla hız yapabiliyorsa emin olun o araç zaten arazi aracı/jeep değildir. Kuaför jeepidir. Gerçek arazi aracıyla iman gücüyle de olsa o hızlara çıkınca ilk virajda 15 takla atarsınız ayrıca.
   Tebrikler Umut abi  :alkis:   :alkis:  :alkis:   :alkis:  :alkis:  :alkis:   :alkis:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Bir, arazide gitmeye yarayan araçlar vardır,
  İki, arazi olmaya yarayan. :) Zaten bazı araçalrda (arazi olmaya yarayan sanırım) öyle lastikler görüyorum ki onların o halde arazide gitmeleri olanaksız.
 Rav4'e ise hafif arazi aracı denebilir. Karda kışta ve biraz arazide işe yarar tabi lastiklerininde özellğine göre. Ama safkan bir arazi aracı demek olmaz bence. Bence dengede bir noktada arazi ve günlük kullanıma yönelik olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
150 değil, 80 ile giderken babam takla atmıştı freelander ile..ben de arkadaki aracı kullanıyordum, inanın çok kötü bir tecrübe..
arazi araçları virajlarda çok tehlikeli oluyorlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
  Cem kardeşim çok çok geçmiş olsun.Ne zaman oldu kaza.Umarım kimselere birşeyler olmamıştır..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
büyük geçmiş olsun abicim.Ama bence o kazanın ana nedeni aracın jeep olması değildir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
Evet, Umut Bey kendileri çok doğru söylemişler aynen katılıyorum, eğer o hızın yukarısına çıkıyorsa o araç SUV sınıfına girer ve bu segmend ilk GM'in GMC Yukon aracı ile yaratıldı, sırf ufak çaplı arazilerde araba zarar görmeden gidebilsin diye, sonrada Avrupalılar baktılarki arazi araçları zenginler tarafından bayağı  tutuluyor, trafikte az yer kaplasın diye hemen Porsche Cayanne, VW Toureg vb. motor hacmi büyük markaları piyasaya sürüverdiler..