Gönderen Konu: oto çocuk koltuğu  (Okunma sayısı 7884 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: oto çocuk koltuğu
« Yanıtla #20 : Haziran 28, 2017, 18:29:13 »
gecenlerde sosyal paylasım sıtesınde gezinirken bi haber farkettim..bu koltuk sanırım izofix bağlantılı değil.siz ne dusunuyorsunuz ? bu koltuğun markası nedir ? sımdı koltuk arastıran bır kısı olarak baya bı etkilendım acıkcası..rabbim cumlemıze tum evlatlarımıza sağlık sıhhat versin.
asagıda haberin linkini paylasıyorum.. sizinde fikirlerinizi almak istedim
http://www.ahaber.com.tr/yasam/2017/06/25/karamandaki-trafik-kazasinda-1-yasindaki-cocuk-oldu
dünyada çocuk koltuklarını kazalara karşı test eden kurum ADAC şunu açıkça belirtiyor,doğru bağlandıktan sonra emniyet kemeri yada isofix bağlantısının güvenlik anlamında hiç bir farkı yok.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 28, 2017, 18:29:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 28, 2017, 20:08:29 »
Özelden de telefon ve ürün detaylarını birbirinizle paylaşabilirsiniz, daha sağlıklı olur.

Barış, Isofix işaretinin büyüklüğüne göre bile puanlama vardı yanlış hatırlamıyorsam Euroncap'ta. Kemerde sorun daha çok montajdan kaynaklanıyor sanırım, boşluk bırakma, kanallardan doğru geçirmeme vs. Isofix bu noktada daha pratik gibi.

Bu arada gümrük, kdv vs ne oranda çocuk koltuklarında?
Bir cep telefonunun 1.500-3.000tl civarı olduğu düşünülürse çocuk koltuğu çok daha önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 28, 2017, 20:15:40 »
Özelden de telefon ve ürün detaylarını birbirinizle paylaşabilirsiniz, daha sağlıklı olur.

Barış, Isofix işaretinin büyüklüğüne göre bile puanlama vardı yanlış hatırlamıyorsam Euroncap'ta. Kemerde sorun daha çok montajdan kaynaklanıyor sanırım, boşluk bırakma, kanallardan doğru geçirmeme vs. Isofix bu noktada daha pratik gibi.

Bu arada gümrük, kdv vs ne oranda çocuk koltuklarında?
Bir cep telefonunun 1.500-3.000tl civarı olduğu düşünülürse çocuk koltuğu çok daha önemli.
Selam Hakan
evet isofix in tek artısı pratik olması ama oda cidden çok ağır,yani 1 kere takılıp bırakılması gerek öyle sürekli araçlar arası değişim zor,heleki bayanlar için çok daha zor.Dünyada zaten %60 kullanıcı yanlış bağlıyormuş emniyet kemerini.
Kdv oranını hatırlamıyorum.Valla genelde bir şey alırken bende cep telefonu ile kıyas yaparım.Telefonlar çok pahalı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 28, 2017, 20:20:57 »
Selam Hakan
evet isofix in tek artısı pratik olması ama oda cidden çok ağır,yani 1 kere takılıp bırakılması gerek öyle sürekli araçlar arası değişim zor,heleki bayanlar için çok daha zor.Dünyada zaten %60 kullanıcı yanlış bağlıyormuş emniyet kemerini.
Kdv oranını hatırlamıyorum.Valla genelde bir şey alırken bende cep telefonu ile kıyas yaparım.Telefonlar çok pahalı :)
Selam, aynen katılıyorum Barış, aklın yolu bir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 29, 2017, 09:18:50 »
gorsel bire bir gorduğum 2 koltuk oldu.cocuğu baby plus modelı olana koydum ve gayet rahat oldugunu gozlemledım..dığer casuel modelinde aynı tarz bir koltuk gıbı geldı bana..bazı koltukların bas kısımları yatıs pozsiyonu almadığı ıcın (kademe ayarı olmadıgından) cocuk rahat edemıyor.kafası one dusuyor gıbı yorumlar ve tecrubelerle karsılastım..en azından ana kucağı gıbı cocuğun rahat yatıs pozsiyonu alacağı koltugu almak suan ıcın dusuncem..cunku bızım cocuk arabada uyumayı sevıyor..(artık motor sesinden olsa gerek) benım e bebek mağazasına gıdıp gorduğum ıkı model oldu sizlerle paylaşmak istiyorum..recore marka koltuğun benım ısteklerımı karsıladığını sanmıyorum.o yuzden onu eledım.

https://www.e-bebek.com/baby-plus-premium-thunder-isofix-oto-koltugu-p-byp-bh12312ispss/
https://www.e-bebek.com/casual-vivafix-9-25-kg-isofixli-oto-koltugu-p-cas-009286/?gclid=CKeHuYXZ4NQCFUfGsgodP_kEdg

Mücahit bey iki koltukta güzel duruyor. Baby plus benim çocuk için aldığım koala modeline benziyor.  Yatar pozisyonlu kademe ayarı olması çok önemli! Uzun yolda çocuklar başını taşıyamıyor öne doğru düşüyor o yüzden yatar pozisyona alıp başını düzgün tutturabilirsiniz. Alacağınız ürün hayırlı olsun şimdiden.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 29, 2017, 09:28:18
Selam Hakan

İsofixli olması çok işime geliyor benim. 2 çocuk olunca arka koltuk iptal oluyor, araca 2 kişi almak istediğimde hemen isofixli olanı çıkartıyorum bagaja koyuyorum takmasıda çıkarmasıda çok basit alıştıktan sonra.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 45000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 29, 2017, 10:52:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 29, 2017, 12:45:10 »
Fiyat/performans olarak aşağıdaki ürünleri tavsiye ederim, biz Heyner marka olanın farklı modelini kullanıyoruz memnunuz.

http://www.hepsiburada.com/heyner-multirelax-aero-fix-9-36kg-isofix-oto-koltugu-p-HBV000001RSU5

http://www.hepsiburada.com/bolenn-hug-multi-safe-isofix-sps-oto-koltugu-9-36-kg-kirmizi-p-AILEBLH1231KRM

inceleme fırsatım oldu..bolenn hug modeli olan gercekten ıyımıs..heynerda ıyı ama bolenn sankı bı tık daha ıyı geldı bana..renk seceneklerı mevcutmt acaba onada bı bakmam lazım.ilginiz ıcın tesekkur ederım..

Mesaj Birleştirildi: Haziran 29, 2017, 12:47:04
9-18 kg - 9-36kg-9-25kg  dıye koltukların tasıma kapasıtelerı var.sımdı ben 12 yasına kadar bu cocuğu bu koltukta gercekten oturcağına ınanıyormuyuz ? yani risk bakımındanda bu koltukların tasıma kapasıteleride onemlımı ?
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '16
  • 74 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 29, 2017, 12:51:30 »
Linkteki Bolenn Hug modelinden iki tane aldım. Memnunuz. 9-36 kg olanların içindeki ekstra minder var. Çocuk büyüyünce iç minderi çıkartıp kullanmaya devam ediyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 29, 2017, 16:49:25 »
inceleme fırsatım oldu..bolenn hug modeli olan gercekten ıyımıs..heynerda ıyı ama bolenn sankı bı tık daha ıyı geldı bana..renk seceneklerı mevcutmt acaba onada bı bakmam lazım.ilginiz ıcın tesekkur ederım..

Mesaj Birleştirildi: Haziran 29, 2017, 12:47:04
9-18 kg - 9-36kg-9-25kg  dıye koltukların tasıma kapasıtelerı var.sımdı ben 12 yasına kadar bu cocuğu bu koltukta gercekten oturcağına ınanıyormuyuz ? yani risk bakımındanda bu koltukların tasıma kapasıteleride onemlımı ?

12 yaşındaki bir çocuğu bu koltuklara oturtabilir misiniz bilmiyorum, ancak ilk başta nasıl alışırlarsa öyle gidiyor. 3.buçuk yaşındaki kızım direk kendi koltuğuna ikiletmeden kendi başına çıkıp kemerlerini koluna geçiriyor ben sadece tokasını takıyorum. Benim düşüncem bu koltuklar en az 5-6 yaşa kadar kullanılacak. 6 yaştan sonra ise emniyet kemerini takabilmesi için yükseltici ile birlikte kullanacak.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5