Elinize sağlık. Oluşturduğunuz yeni sisteme daha fazla yetenek kazandırmak adına;
Araç kullanırken sesli komutların ve sesli geri bildirimlerin kullanılmasının genellikle daha kolay ve daha güvenli olduğunu düşünüyorum.
Bunu ben şöyle çözdüm:
Aracın Bluetooth sistemine bağlı Android telefonda Automagic diye bir program kullanıyorum (Tasker da olur). Bazı basit sesli komutlar yaptım, örneğin; Mustafa ara (telefon et), Mehmet sms gönder, Ali WhatsApp mesajı gönder, fener aç, saat kaç, (izmir) hava durumu, haberleri oku, Atatürk kimdir, zencefil nedir... Aynı zamanda telefonun bildirim çubuğuna gelen bildirimleri de aracın Bluetooth ses sistemi üzerinden sesli olarak okutabilirsiniz. (Bu bildirimlere kısıtlama da yapılabilir. Şunu oku, bunu okuma gibi) Tetikleyici olarak küçük bir Bluetooth joystick kullanılabilir belki veya bir NFC etiketi... Ben, telefon ekranında bir kısayol (widget-shortcut) kullanıyorum.
Automagic kullanması zor diyenler için GooglePlayStore'dan edinebilecekleri Ceyda Asistan uygulaması var.
Automagic'in ücretsiz beta sürümleri var, Ceyda Asistan'ın da ücretsiz versiyonu var.