Gönderen Konu: enjektör temizleyicileri...  (Okunma sayısı 5522 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: enjektör temizleyicileri...
« Yanıtla #20 : Şubat 22, 2009, 19:21:49 »
Otomatik sanzuman yagini basincla bosaltilmasi da performans icin oneriliyor. Kim oneriyor bunu? Bu makineleri ureten ve satan cevreler. Snake oil diyorlar bu tur fast food 'cozum'lere. Sanzuman yagini basincla tamamen bosaltmaya calismak eski sanzumanlarda biriken parcaciklari, tortulari alip tikamak demek.Sanzuman iflas ediyor. At cope.

Bu A/T flush makinelerini yapan ayni sirketler carbon clean makinelerini de yapiyor. Cabuk para kazanmak huner ya. Kimi tamirciler, servisler de aliyor bu makinalari.Bir de bunun faydalari ile ilgili bir mit olusturuveriyorlar. Ondan sonra yeme de yaninda yat.

Enjektorlerin temizlenmesi gerekebilir on yilda bir....Enjektor temizleyiciler var, cok daha ucuz, bu ise bire bir. Gaz kelebeginin temizlenmesi gerekebilir.Bu is en iyi elle ve sprey ve bir bez yardimiyla yapilir. Bu kadar.

Carbon clean deyip ise efsanevi nitelik kazandirmak anca bu 1001 derde deva makinalari uretenlerin, bu isi yapanlarin ekmegine yag surer.

Benim bir ozel servisim olsa ben de alirdim bu makinalardan. Emek sarfetmeden, ekspres para kazanmak niye istemeyeyim? Bir de cok istekli tuketici kitlesi varsa ne ala...

Bilmem anlatabildim mi?

Sakin yanlis anlama, parani istedigin yerde harcamakta serbestsin. Herkes serbest. Ama yanlis kanilar olusturmak dogru degil. Herkesin kararini tum veriler ortadayken vermesi daha dogru. Mitler etrafinda degil...
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 22, 2009, 19:21:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 22, 2009, 20:58:06 »
tamam da ahmet abi, bunu kullanıp da "yok arkadaş ben memnun kalmadım, hiç bir işe yaramıyor" demeyen görmedim ki :blink: ben de yaptırdım hatırlıyorsan, performansta çok ciddi verim aldım, araç ne kadar yavaşlamış da haberim yokmuş, yakıtta hiç birşey farketmedi, yakıt konusunda -bende- birşey değiştirmedi, ama performans arttı diye çok abarttım devirli kullandım diye olabilir, carbon cleanden sonraki ilk depoda 510 km yaptım, bujilerimi ilk taktığımdaki değer buydu zaten, bujiden önce 400-450 yapıyordum, 2. depo yeni bitti, ikinci depoda 300 km yaptım, tam 300 km !! 100kmde 12litre yakmış oluyor yani..ama belki 4000 devir altına inmemişimdir..bu depo da 5 saat kadar rölantide çalıştı araç bu depoda da verimli bir ölçüm yapamıcam, bir sonraki depoda anlıcaz artık var mı bir gelişme.. ama performans konusunda çok büyük fark oluyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Şubat 23, 2009, 00:54:58 »
Haklisin Turkay, ise yaramiyor demiyorum. Ama bu paranin onda birine yapilacak isi makina yardimiyla yapmak bence israf. O yonune degindim ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 23, 2009, 01:07:29 »
Haklisin Turkay, ise yaramiyor demiyorum. Ama bu paranin onda birine yapilacak isi makina yardimiyla yapmak bence israf. O yonune degindim ben.
bu işi 50 ytlye yapan yerler var, ben 80e yaptırdım, 50den daha az bir paraya da yapılacağını sanmıyorum şahsen :blink: tamam 80ytl pahalı ama 50ytl mantıklı bir rakam
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 23, 2009, 01:22:52 »
ahmet bey . benim aracım 164 binde ilk olarak enjektör temizleyici denedim hemde 2 kutu attım üstelik würth marka kullandım. faydası olmadı değil oldu fakat carbon clean yaptırdıktan sonra anladımki hepsi yalan carbon clean gibisi yok. bunu önerenler bu makinaların yapımcısı demişsiniz kesinlikle yanılıyorsunuz bunu önerenler benim gibi bunu yaptırıp faydasını görenlerdir. 10 yılda bir gerekir demişsiniz bu konuda da şunu söylemek istiyorum bunun yılla değil yapılan kilometre ile alakası var. kurumların katılaşmadan temizlenmesi için de sanırım 150 bin km nin geçilmemesi öneriliyor. kesinlikle ısraf olduğuna katılmıyorum eğer aracı sert kullanıyorsanız çekiş çok önemli aracın çekişinde bir problem varsa daha çok basıyorsunuz gaz pedalına ve araç daha çok yakıyor. benim yakıtım yüz km de 1 litre düştü bu işlemi yaptıktan sonra. size tavsiyem yaptırın ve değişimi görün pişman olmayacaksınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 23, 2009, 01:24:45 »
şunu da belirtmek isterim iyi bir enjektör temizleyinin fiyatı 28 tl. carbon clean in onda biri fiyatı değil yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Şubat 23, 2009, 03:21:18 »
Insallah faydasi olmustur Engin kardes. Enjektor temizleyicinin, hem de iyisinin litresini 10 dolara aliyorum ben burada. Bu da neredeyse 8-10 depoya yetiyor. Her depoda kullanirsak o da.

Benim araba da neredeyse 192bin km.de, bir defa bile carbon clean yapilmamis. Yapilsa iyi olur belki, ama dedigim gibi maliyet meselesi...