selamun aleyküm yaylara press yaptırdıktan sonra yeni yay almadan aracı tekrar yükseltme gibi şansımız varmı
Selam, imla konusunda özen gösterelim lütfen.
Her iki yöntem de sağlıksızdır. Yay ölçüsü, bukle sayı, ebat, şekli, materyal yapısı vs önemlidir, sadece yayı uyfun olmayan dış etmenler ile kısaltmak ya da uzatmak sağlıksızdır.
selamun aleyküm yaylara press yaptırdıktan sonra yeni yay almadan aracı tekrar yükseltme gibi şansımız varmı
press yaptirdiktan sonra neden yukseltmek istiyorsunuz? sikayetiniz nedir? artik o yaylar ozelligini kaybettigi icin yeni yay almaniz gerekir.
yaylarıma arkalar 5.5 cm önler 4.5 cm pres yaptırdım geri yükselte işlemi mümkündür namiştain de basıldı aracım çok memnunum
mümkün değil
nizam usta mümkün oldugunu söyledi mümkün olmadıgı konusunda eminmisiniz ?
nizam usta mümkün oldugunu söyledi mümkün olmadıgı konusunda eminmisiniz ?
Fiziksel olarak mümkün diyelim. Peki yayın yapısı? pres sonrası düzeltilmiş yayı gördüğümde insanların canı bu kadar ucuz olmamalı dedim
Şeklen mümkün. Mukavemet, işlev, özellik olarak mümkün değil. Yay çeliği kendine hastır, üreyim alamasında boy, kalınlık, spiral çapı, metalurjik özellikleri ortaya konur, sıkışma ve genleşme de buna göre hal alır. Bu arada bahsi geçen tarzda şeklii işlemlet araca da zarar verir, amortisörden, amortisör kulesine, bağlantı parçalarına, diğer aksamlara kadar.
Preslenen helezonlarınız ısıtma işlemiyle tekrar eski haline getirilebilir. Bu uygulama kesinlikle yapılmamalıdır. Hem aracınızın hem de sizin sağlığınız açısından yeni bir helezon takımı almanız en doğru karar olacaktır.
araçların helezon vs tüm parçaları,hepimizin bildiği gibi uzun mühendislik hesaplarından sonra devreye giriyor,kişisel fikrim bir aracın fabrika çıkışı ne ise o şekilde kullanma yönünde,elbette çok uzman özel statü sahibi ,yarışlara hazırlık yapan kuruluşların yaptıklarını,normal kullanım haricinde ayrı değerlendiriyorum.sanayide yapılan ,pres yaptık,presten vazgeçtik yeniden eski haline getirdik şeklini onaylamak doğru değil,ısıtma soğutma sırasında metalin ne kadar etkilendiğini,ve bunun yolda ne tepki vereceğini tahmin bile edemeyeceğimiz için,yeni alınacak orijinal helezon yaylarının taktırılmasını öneriyorum.
Tokay beyin dediklerine katılıyorum. Esas olan araçlarımızı üretildikleri özellikler ile kullanmak. Çünkü araçtaki her parça bir bütünlük içinde dünya standartlarına ve diğer parçalar ile uyumlu kullanılacak şekilde dizayn edilip üretiliyor. Buna rağmen yine de yay kısaltma veya uzatma yapılmasını isteyen varsa bu işlemi mevcutlar ile oynamak yerine istedikleri özelliklerdeki yaylar ile değiştirmek suretiyle yapmalı. Çünkü özellikleri ile oynanan parçalar üretim esnasında en azından kazandırılan güvenlik, konfor ve kullanım özelliklerini yitiriyor.
Bırakın ısıtmayı, ısıtılan metalin soğutulması bile uzmanlık ister, özel şartlar içerir. Bakınız; sertleştirme işlemi.
Yay çeliği de ayrıca özel bir türdür.