0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abiler çok şükür karteride indirdim. benden önce söken vatandaş sadece sıvı conta sürüp takmış, hatta boğazlardaki yarım contalar dahi yoktu, conta kestirip sıvı contaylada besleyip geri kapattım, boğazın bi tarafındaki vidayı da kırdım ama buna rağmem karterdeki yağ kaçağını hallettim, sökmesi bi dert takması ayrı bir dertmiş ama işçilik parası vermediğim için mutluyum şuan için krank keçesinden atıyo az az ama ona gücüm yetermi bilmiyorum söküp takmaya, fikri olan varsa yardımınızı rica ederim
Eline sağlık krank keçesi hangi taraf kaçırıyor? Atilla amcanın yazdığı gibi şanzıman tarafıysa zor işçiliği var. Sanayide usta arkadaşımla değiştirdik 1 günümüzü aldı. Ön keçe içinde krank kasnağı,triyger kayışını falan sökmek gerekiyor.
Atilla amcanın yazdığına ve sizin yazdığınıza cevaben;Bugün yine bi altını yokladım aracın motoru temizleyip. sonra çalıştırdım 10 dk falan sora yattım altına, bi tarafını kaldırıma çıkararak Allaha çok şükür şanzıman tarafında gram sızıntı yok, krankın kasnaklı tarafından kaçağımız. yine haftasonuna sökmeyi planlıyorum fakat bu kez sorun şu ki sökünce neyle karşılaşacağımı hiç bilmiyorum. bundan ziyade nerden sökmeye başlayacağımı da bilmiyorum Yine bu forumda eski tarihli bir konuda gördüm bi abimiz yazmışki ''Kayışı sökün- krank kasnağını sökün keçe direk karşınıza çıkar'' inşallah öyledir diyorum şimdi. Birde şimdi ben bu kayışı sökünce volanı sökerken döndürürsem kayışla bağlı olduğu diğer kasnaklardan bağımsız döncek, demem o ki bu kayış mesela pistonların durumuna göre subapları da yönlendiren bir işleve sahipse ben bu ayarı bozmazmıyım? kafam karışık ama gözüm kara Burda dert ortağım olduğunuz içinde milyon kez teşekkürler.
grank kasnağını sökünce triger kayışıda sökülür, eğer kayışı bir diş bile kayık takarsan motorun bütün düzeni bozulur onun için senteyi ayarlayabilecek birinin bu işlemi yapması lazım.