Gönderen Konu: M/M Vites ısınması...  (Okunma sayısı 5481 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: M/M Vites ısınması...
« Yanıtla #20 : Şubat 06, 2009, 16:52:20 »
Arkadaşlar bana aradığım yol yardımda ki arkadaş ısınma kaynaklı olduğunu söylemişti.Pazartesi gününü bekleyemedim ve servise gittim, az önce geldim.hafta sonuna denk gelmesi ve parça olmadıgından aracı aldılar.Pazartesi teslim ederiz aksilik olmazsa dediler. Aracın baskı balatası ve vites beyni değişecek yeni yazılımlı parça takılacak dediler.Utku beyin de dediği gibi 3500 YTL belki daha fazla masrafı var dediler.Allahtan araç garanti kapsamın da.Neden oluyor diye sordum tam bir yanıt alamadım yoğunlardı arada aldılar beni saolsunlar.Pazartesi aracı teslim alırken nedenini ve ne yapılması gerektiğini yazarım.yardımcı olan ve ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.Ayrıca İsmail bey evet arıza ışığı yanıp araç kendini boşa alıyordu.Ayrıca araç kaçırmada yapıyormuş servis teki arkadaş test ederken söyledi.bekir bey evet ısınmayla alakası yok.Yani belki de o parçalardan dolayı ısınıyordu.Hayırlısıyla pazartesi olsunda bakalım.

sorununuzun giderilecek olmasına sevindim. size iyileştirilmiş parçalar takılacak ve bir daha bu sorunla karşılaşmayacaksınız...
Bodrum

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 06, 2009, 16:52:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Şubat 06, 2009, 16:54:45 »
sorununuzun giderilecek olmasına sevindim. size iyileştirilmiş parçalar takılacak ve bir daha bu sorunla karşılaşmayacaksınız...

İlginize teşekkür ederim utku bey.İnşallah dediğiniz gibi olur da sorunla karşılaşmam.
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #22 : Şubat 07, 2009, 17:58:48 »
Arkadaşlar aracı teslim ettiler az önce.değişen parçaları ve fiyatlarını yazmak istedim.Tabi buna işçilik dahil değil.

Debriyaj Baskısı Komple : 271.35 TL
Multi-Mod Düz şanzıman Kumanda ünit : 30.15 TL
Ecu,şanzıman :  1268.51 TL
Aktuator,Debriyaj:759.74 TL
Baskı Balata Set,Debriyaj :410.25 TL

Toplam : 2740 TL Dediğim gibi işçilik yok.Sanırım işçilikle 3500 TL veya üzer bir masrafı var aracın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Şubat 07, 2009, 20:56:33 »
Arkadaşlar aracı test edeyim dedim.Açıkcası pek bir değişiklik göremedim. 1 sorun dışında. 1. ve geri vites te araç titremeye başlamış sanırım rolanti ayarı yapılmamış pazartesi tekrar servise gideceğim :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 07, 2009, 21:12:06 »
Tolga bey, gecmis olsun. Insallah sorunuz en kisa surede cozulur. Ben de MMT arac sahibiyim, dolayisiyla bu konu beni de ilgilendiriyor.
Utku bey, iyilestirilmis parcalar hangi modelden itibaren kullanilmaya basladi? Eski versiyon mu, iyilestirilmis versiyon mu oldugunu anlamanin bir yolu var mi? Benim aracim 2008 Model ve Tolga Bey'in karsilastigi bu sorun gozumu korkuttu acikcasi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 08, 2009, 20:28:46 »
Tolga bey, gecmis olsun. Insallah sorunuz en kisa surede cozulur. Ben de MMT arac sahibiyim, dolayisiyla bu konu beni de ilgilendiriyor.
Utku bey, iyilestirilmis parcalar hangi modelden itibaren kullanilmaya basladi? Eski versiyon mu, iyilestirilmis versiyon mu oldugunu anlamanin bir yolu var mi? Benim aracim 2008 Model ve Tolga Bey'in karsilastigi bu sorun gozumu korkuttu acikcasi?

benim bildiğim 2007lerin bazılarında var bu sorun, sonrası iyileştirilmiş
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 08, 2009, 21:33:03 »
merhaba arkadaslar benmde sanzımanla ilgli bikac sorunum var bunu sizle paylşmak istedim 1. arabayı uzun sure sonra ilk kez calıştırdıgımda geri vitese atınca hemen gecmiyor bi dıt sesi geliyor ve 3-5 saniye sonra geri vitese geciyor 2. arac yokuşlarda manuel araba kadar geriye kacırıyor ben bunu normal bişey olarak biliyorudum ama yukarda okuduklarımdan sonra normal bişey olmadıgını dusundum acaba benim sanzımanımda bi sorunmu var yoksa bunlar normalmı Bide tolga bey aracınız kac binde ilginize şimdiden tesekur ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Şubat 08, 2009, 22:06:59 »
Dostlar benim aracım 2006 modeldi. aynı problemi bende yaşadım. aracı servise götürmüştüm. onlarda garantinin bitmesine 2 hafta var filan demeden komple şanzıman ve balataları değiştirdiler yaptılar. iki aydır maşallah hiç bir olumsuzluk yok. unutmadan araç daha 40.000 km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 08, 2009, 23:36:25 »
merhaba arkadaslar benmde sanzımanla ilgli bikac sorunum var bunu sizle paylşmak istedim 1. arabayı uzun sure sonra ilk kez calıştırdıgımda geri vitese atınca hemen gecmiyor bi dıt sesi geliyor ve 3-5 saniye sonra geri vitese geciyor 2. arac yokuşlarda manuel araba kadar geriye kacırıyor ben bunu normal bişey olarak biliyorudum ama yukarda okuduklarımdan sonra normal bişey olmadıgını dusundum acaba benim sanzımanımda bi sorunmu var yoksa bunlar normalmı Bide tolga bey aracınız kac binde ilginize şimdiden tesekur ediyorum
MMT sanzimanin geri vitese gecmesi biraz gecikmeli, sanirim sizin yasadiginiz gecikme de bu normal gecikme. Ayrica MMT sanzimanlarda "hillholder" denilen, yani yokuslarda kaymayi onleyen sistem yok, o yuzden manuel araba kadar kaydirmasi da normal. Ben arabanin bayagi kayacagini anladigim yokuslarda, direk el freniyle yumsak bir sekilde kalkiyorum. Bu tur yokuslar ornegin, Besiktas-Ihlamur'dan kopruye donerek cikan yokus, ya da Tarlabasi'nin tam Taksim'e baglandigi rapmanin en dik oldugu yer. Barbaros Bulvarinda gerek kalmiyor ornegin. Istanbul'dan olmayan arkadaslar ornekler icin kusura bakmasin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 09, 2009, 20:50:30 »
beni aydınlatıgınız için tessekur ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 09, 2009, 21:31:16 »
Arkadaşlar aracı teslim ettiler az önce.değişen parçaları ve fiyatlarını yazmak istedim.Tabi buna işçilik dahil değil.

Debriyaj Baskısı Komple : 271.35 TL
Multi-Mod Düz şanzıman Kumanda ünit : 30.15 TL

Toplam : 2740 TL Dediğim gibi işçilik yok.Sanırım işçilikle 3500 TL veya üzer bir masrafı var aracın.

Bu yazan iki fiyat işçilik için yazılan fiyatlar olması gerekli...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Şubat 09, 2009, 23:04:38 »
Arkadaşlar aracı bugun gene servise verdim.Titriyor resmen araç gene sökeceğiz yapılınca ararız dediler :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 11, 2009, 09:04:09 »
sayın mmt mağdurları :) sıkmayın canınızı, bu arızalarla yaşamayı öğrenmemiz lazım malesef. valla ben takmıyorum artık kafama, gittiği yere kadar gider :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Şubat 11, 2009, 11:05:29 »
Bizde alışmaya çalışıyoruz artık...Bugün verecekler aracı bakalım birdahaki servis ziyareti ne zaman kısmet olacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #34 : Şubat 11, 2009, 11:38:48 »
Gerçekten büyük şanssızlık, geçmiş olsun tolga bey. Umarım bu defa sorunsuz hale gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #35 : Şubat 12, 2009, 08:44:33 »
Neden düzgün kontrol etmeden teslim ederlerki? Sert çıkışsaydınız biraz, bu sefer aracı servisten almadan bir tecrübe sürüşüne çıkın bari,
Toplamda 3,500 tl ne demek ya 3 tanesinden orta halli bi AE101 eder, valla ben yeni arabalara birazda bundan karşıyım işte yazık günah ya...
Neyse tekrar geçmiş olsun bu kez tamamen çözülür inşaallah...

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Şubat 12, 2009, 10:37:06 »
Arkadaşlar ilginize teşekkürler.Dün aracı teslim aldık.Görünürde herşey normal 2 parça daha değişmiş 800 Tl civarında tutmuş.Birdaha herhangibir sorunla karşılaşmayacaksınız dediler.Servistekiler ilgili ve alakalı diyecek birşey yok.Araç bela çıkartıyor işte.Buradan toyota dolapdere gedizlerde çalışan oğuzhan beye özellikle ilgisinden dolayı teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #37 : Şubat 12, 2009, 20:52:09 »
Arkadaşlar ne yazık ki arabamızdaki titreme halen devam ediyor.Bütün parçalar değişti dediler ama sorun hala giderilemedi.Yarın sabah bir izinli günüme daha kıyıp servise gidip aracı gene teslim edeceğim.Ve ihtar edeceğim.İşmiz gücümüz kaldı servise git gel yapıyoruz.Araba lazım oluyor başkalarından araba alıyoruz.Hastamız oldu gene başkasının kapısına gittik.Bakalım büyük toyota bu durumu kabüllenecekmi yoksa mahkeme mahkeme gidip gelecekmiyiz!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 13, 2009, 17:28:16 »
Tolga Bey şu titreme dediğiniz olayı kapsamlı bir şekilde anlatabilir misiniz. bizim yaşadığımız olayla benzerliği var mı diye merak ettim de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #39 : Şubat 13, 2009, 22:13:05 »
Aracı çalıştırın.Vitese alın.Ayağınız frende olsun.Çekin ayağınızı pek gaz vermeyin araç titriyorsa o sorun sizdede var.Yada azar azar gaz verin araç hareket ettiğinde titreme varsa bu sorun sizdede vardır.Bugün servis tekrar aracı alacağız 2 gün kalır dedi.Hafta sonu geldiğinden geri verdiler pazartesi vereceğiz.Rolantiyle alakalı parça değiştirecekler bu  seferde.Umarım sorun çözülür.Arabamı seviyorum gerçekten ama artık can sıkıyor...