Gönderen Konu: VOLVO Çinli Firmaya Satılıyor...  (Okunma sayısı 2711 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: VOLVO Çinli Firmaya Satılıyor...
« Yanıtla #20 : Şubat 12, 2009, 01:26:45 »
Bu ne yaa.. Yok Jaguarı Ford satın alır, yok Rover'ı hintliler satın alır, saabı general motors alır..Nissan'ı renault ele geçirir.. Vosvos skodayı alır..Dünya nereye gidiyor. Bu gidişle birkaç tane ıvır zıvır marka piyasada tekel olacak.. Ne yaratıcılık kalacak ne rekabet ne heyecan..sonra da zaten her halde tüm arabalar elektrikli olacak.. Biz de o eski arabaları özleyeceğiz.. Nerede o eski arabalar diyeceğiz ve bize de yaşlı muamelesi yapılacak.. :(
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 12, 2009, 01:26:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 12, 2009, 07:57:37 »
  Aslında ileride, özellikle daha fazla güvenlik sağlanabilmesi açısından araçların güvenlik altyapıları (kaza temas noktalarında karşılıklı gelen yerler) aynı olacak. Bu sayede bazı tür kazalarda araçların üzerlerinde barındırdığı kimi güvenlik aparatlarını, karşılıklı olarak daha efektif kullanması sağlanmış olacak. Tabi bu benim fikrim, ileride göreceğiz nasıl olacağını. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 12, 2009, 09:02:52 »
Eğer korumacılık hortlamaz da, dünya ekonomisi bu şekilde gelişmeye devam ederse yakın gelecekte otomobillerin de bilgisayarlar gibi üretilip pazarlanacağını düşünüyorum. Halihazırda otomobillerin pek çok parçası tedarikçiler tarafından üretilmekte zaten. Ben toplama bilgisayarlar gibi toplama otomobillerin de mümkün olacağını hayal ediyorum :D Yine markalar olacaktır fakat biz tüketicilerin bilgisayar kasası seçer gibi kaporta, anakart seçer gibi şase, işlemci seçer gibi motor seçme imkanı olacaktır mutlaka.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #23 : Şubat 12, 2009, 09:09:34 »
  Özellikle kimi kaza durumlarında güvenliği arttırmak için, bazı şasi denkliklerine ihtiyaç vardır bence, örtüşmelerin bu güvenlik noktalarından olması için. Tabi buna Hakkı'nın da söylediği gibi maliyet odaklı küreselleşme ürünü üretimler de eklenince sanırım farklar sadece görsellikte kalacak. Bu durumda da markalaşmış, gerçek modifiye firmalarına ihtiyaç doğacaktır ve eminim bunlarda kurulacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 12, 2009, 21:25:42 »
Amerika da, Hakkı Bey'in dediği gibi, "build your car, model" gibi seçenekler var. Yani opsiyonlar dilediğiniz şekilde. Mesela burda C segmentlerindeki 1.4 modellerde aliminyum jant, yağmur-far sensörü ya da digital klima gibi yüksek opsiyonları seçemiyorsunuz ama orda istediğiniz gibi kendi arabanızı oluşturabiliyorsunuz :) Full+Full 1.4 ya da daha düşük hacimde araba almanız mümkün..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #25 : Şubat 13, 2009, 08:29:27 »
  Replica kasada satılıyor oralarda. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 19, 2009, 21:35:43 »
Kendi arabanı toplamak kulağa cazip geliyor. Mekanik parçaların birleşmesi elektronik parçalar kadar kolay değil. Umarım sorunlar aşılır ve motorlara, kasalara ve diğer aksama bir standart gelir ve bu rüya gerçek olur. Volvo kasa, toyota motor, citroen süspansiyon, bmw şanzıman.. fana olmaz :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 19, 2009, 22:10:30 »
Protonlar da 5x5 yazıyordu.ARaştıramadım zamanın da ne oldugunu da pekte kavramış değilim
O 5 in birinin anlamı 5 yıl garanti, diğeride garanti verilen 5 unsur (paslanmazlık,yürüyen aksam vs.) diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #28 : Şubat 20, 2009, 08:46:46 »
 Ama garantiyi verenlerin kullanım süresi dolmuş, ortada yoklar. :) Rover sahiplerinede aynısı olmamışmıydı? Komik fiyatlara alınabiliyor bu araçlar.
Kendi arabanı toplamak kulağa cazip geliyor. Mekanik parçaların birleşmesi elektronik parçalar kadar kolay değil. Umarım sorunlar aşılır ve motorlara, kasalara ve diğer aksama bir standart gelir ve bu rüya gerçek olur. Volvo kasa, toyota motor, citroen süspansiyon, bmw şanzıman.. fana olmaz :)
İleride muhtemelen bu şekilde olacak. Hatta bununla ilgili bir başlıkta açabiliriz.