Hep öğrenci kafası apart al kiraya ver 1+1 al kiraya ver..Bizde öğrenciydik arkadaş bu kafa ne güzel kafa..
Etrafınızda hiç mi yok apart sahibi olan, 1+1 sahibi olan ?
120.000 TL'ye yazık. 1+1 ev alıp 700 TL'den kiraya vermek

15 yılda kendini amorti eden yatırım yapıyorsunuz.
O evi yapan adamla konuşun o bile saçma der.
+Kiraya veremediğiniz zamanlar olacak
+Kiracının verdiği hasar olacak(olmuyor demeyin ben bunu yaşamayan görmedim.)
+Kiracının kirayı takıp gittiği zaman olacak.
+Abi param yok, abi evdekiler aç, abi ölelim mi, abi sokakta mı yaşayalım diyip kira geciktirmesi olacak vs vs.
Bu yatırm ancak şu şekilde düşünülebilir;
Örnek veriyorum benim okuduğum zamanda(2009-2013) Zonguldak'ta 1+1 furyası patladı.
Evler 50 bin TL 65m2 olarak satıldı ilk etapta.2011-2012 de başladı yapımlar 1 yılda teslim ettiler.
Her yıl 10-15 bin TL prim yaptı bu evler 2.ele düşmesine rağmen.
Yani ne olmuş oldu 2012'de 65 bin TL'ye 1+1 ev alan bir vatandaş.
+4 yıl kira aldı.
+evin şuanki değeri 105-115 bin TL aralığında değişiyor.
Bu işte kira önemsiz.Evin prim yapması önemli olan.Alacağınız ev 15-20 bin TL prim yaptığı zaman zaten 4 yıllık kirayı almış oluyorsunuz.
Fakat ev fiyatlarının tavan fiyatlarda olduğu Ankara,İzmir,Eskişehir,Kocaeli gibi yerlerde 1+1 ler 130 binlerde şuanda.
50 m2 1+1 120-140 bin TL aralığında iken kimse bana bu evin birkaç sene sonra 200 bin TL olacağından bahsedemez.
İnşaatı yapan müteahhitler bile bunu söylüyor, evler zaten tavan fiyattan satılıyor alıcısı olduğu için, bu evin 200 bin TL olması için TR nufusunun 150 milyon ve büyükşehirlerde ev yapacak alan kalmaması lazım.
Araba işi son 1-2 yılda patladı alan prim yaptı kar yaptı 10-20 bin TL kullandı sattı.Şuan fiyatlar en zirve noktalarda. kalburüstü HB araçlar 90 binlere satılıyor.Örn: citröen c4 90 bin TL... peugeot 308 95 bin TL.
Ancak araba işide patlayacak 2020 lerde, nedeni ise yerli otomobil girdiği vakit piyasada yabancı otomobil piyasası çok daralır ve 2.el çok düşer.
Örnek olarak Avrupa ülkelerine bakabilirsiniz.
Türkiye'de ölmeyecek tek yatırım toprak.
yaptığınız yatırımı kat be kat size geri verir.Misal 2 yıl önce 50 bin liraya alınan kocaelide bir arsa bugün 80 binTL
Maddi olarak bir şey vermese, ekip biçtiğinizde verir.
İşiniz olduğu için ticaret kısmını yazmadım hiç