Gönderen Konu: 120bin TL Yatırım Fikirleriniz...  (Okunma sayısı 3418 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '12
  • 26 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: 120bin TL Yatırım Fikirleriniz...
« Yanıtla #20 : Eylül 28, 2016, 08:59:15 »
Hocam Eskişehir'de öğrencilik yapmış biri olarak ben de apart tarzı bi ev alıp kiralamanız taraftarıyım. Ben de şahsen Antalya'da üniversiteye yakın ev alıp eşyalı 1200 tlye kiraladım 2+1 daireyi. Siz de alıp içine eşya alırsanız kira getirisi daha uygun olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 28, 2016, 08:59:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 28, 2016, 09:46:33 »
Şimdi bu noktada sizin durumuzda önemli eğer sürekli gelir getirsin istiyorsanız ya vade , kira geliri  , bir yere ortaklık  , gibi gibi alternatifler düşünüp sürekli gelir getirisi olan yatırımlara bakacaksınız.

Fakat böyle bir beklentiniz yok ise en güzel yatırım Toprak tır şehrin büyüdüğü 3-5 veya 10 yıl içinde size ciddi kar ettirecek bir yatırım yapabilirsiniz . Şöyle söyleyim Dayımdan örnek vereyim  20 yıl önce  yarım daire parası varmış elinde daire alamamış otomobil ede para yatırmamış onu yerine arsa almış geçenlerde sohbet arası geçti  yeğenim  1 trilyon teklif ettiler vermedim ihtiyacım yok dedi . Olay bur da eğer ihtiyacınız yok ise ileri dönük kesinlikle bir arsa yatırımı yapın .Geleceğinizi teminat altına almış olursunuz

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 28, 2016, 10:42:27 »
Hep öğrenci kafası apart al kiraya ver 1+1 al kiraya ver..Bizde öğrenciydik arkadaş bu kafa ne güzel kafa..
Etrafınızda hiç mi yok apart sahibi olan, 1+1 sahibi olan ?

120.000 TL'ye yazık. 1+1 ev alıp 700 TL'den kiraya vermek  :huh:
15 yılda kendini amorti eden yatırım yapıyorsunuz.
O evi yapan adamla konuşun o bile saçma der.
+Kiraya veremediğiniz zamanlar olacak
+Kiracının verdiği hasar olacak(olmuyor demeyin ben bunu yaşamayan görmedim.)
+Kiracının kirayı takıp gittiği zaman olacak.
+Abi param yok, abi evdekiler aç, abi ölelim mi, abi sokakta mı yaşayalım diyip kira geciktirmesi olacak vs vs.

Bu yatırm ancak şu şekilde düşünülebilir;
Örnek veriyorum benim okuduğum zamanda(2009-2013) Zonguldak'ta 1+1 furyası patladı.
Evler 50 bin TL 65m2 olarak satıldı ilk etapta.2011-2012 de başladı yapımlar 1 yılda teslim ettiler.
Her yıl 10-15 bin TL prim yaptı bu evler 2.ele düşmesine rağmen.
Yani ne olmuş oldu 2012'de 65 bin TL'ye 1+1 ev alan bir vatandaş.
+4 yıl kira aldı.
+evin şuanki değeri 105-115 bin TL aralığında değişiyor.

Bu işte kira önemsiz.Evin prim yapması önemli olan.Alacağınız ev 15-20 bin TL prim yaptığı zaman zaten 4 yıllık kirayı almış oluyorsunuz.
Fakat ev fiyatlarının tavan fiyatlarda olduğu Ankara,İzmir,Eskişehir,Kocaeli gibi yerlerde 1+1 ler 130 binlerde şuanda.
50 m2 1+1 120-140 bin TL aralığında iken kimse bana bu evin birkaç sene sonra 200 bin TL olacağından bahsedemez.
İnşaatı yapan müteahhitler bile bunu söylüyor, evler zaten tavan fiyattan satılıyor alıcısı olduğu için, bu evin 200 bin TL olması için TR nufusunun 150 milyon ve büyükşehirlerde ev yapacak alan kalmaması lazım.

Araba işi son 1-2 yılda patladı alan prim yaptı kar yaptı 10-20 bin TL kullandı sattı.Şuan fiyatlar en zirve noktalarda. kalburüstü HB araçlar 90 binlere satılıyor.Örn: citröen c4 90 bin TL... peugeot 308 95 bin TL.
Ancak araba işide patlayacak 2020 lerde, nedeni ise yerli otomobil girdiği vakit piyasada yabancı otomobil piyasası çok daralır ve 2.el çok düşer.
Örnek olarak Avrupa ülkelerine bakabilirsiniz.

Türkiye'de ölmeyecek tek yatırım toprak.
yaptığınız yatırımı kat be kat size geri verir.Misal 2 yıl önce 50 bin liraya alınan kocaelide bir arsa bugün 80 binTL
Maddi olarak bir şey vermese, ekip biçtiğinizde verir.

İşiniz olduğu için ticaret kısmını yazmadım hiç  :)

Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 28, 2016, 10:56:15 »
Bende bunun kararsızlığını yaşıyorum..

Açıkcası bende ankara veya izmirde apart tarzı ev düşünüyorum.
1+1 , 1+0 olan 100-120bin arası bir apart alıp 550-600 tl sabit kira getiriside olabilir.
Yılda 7bin tl civarı desek, 15 yılda evin parası çıkartır zaten,  sonrası ister sat ister ömür boyu kira ile devam et.
Yani 15 yılda kendi değeride %100 artsa %200 kar..

Arsanın iyisini bulmak çok zor, kandırılma ihtimali yüksek, 15 yılda belki %300 olur ama aynı da kalabilir, onu da kestiremiyor insan..
duzgun bir isim var diyorsunuz. bence bu paraya yapilacak en iyi yatirim arsadir. ev alip kiraya vermek bence zarardan baska bi sey degil. bizim kirada dairelerimiz var etraftanda kulak misafiri oluyoruz cikan kiraci evin anasini belllemeden cikmiyor. ama prim yapan bir bolgeden ev alirsaniz hic kira getirisi olmasa bile kardasiniz.
bence hic ugrasmayin kocaeli veya istanbul silivri arnavutkoy taraflarindan arsa alin. artik istanbulun yerlesimi arvanutkoy ve silivri tarafina kaydi. akari yok kokari yok vergisi bilmem nesi yok inanin 10 yil sonra muthis deger yapar. aldiginiz yerin lokasyonu da iyi olmali cadde yakin yerlerden bu paralara 500 metre kare yer alabilirsiniz. kelepir duserse metrekaresi biraz daha buyuk olabilir.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Ynt: 120bin TL Yat
« Yanıtla #24 : Eylül 28, 2016, 11:18:37 »
Uzun vadeli olacaksa arsa iyi bir yatırım. Dün dağ taş gördüğümüz yerler bugün yerleşim yeri veya sanayi bölgeleri oldu. Benim bir arsam yok ama çevremden bu tarz örnekleri çok duyuyorum. Kupon arazilerlele ve nasibine kısa zamanda da iyi para kazanan arkadaşlarım var.

İyi eviniz olursa iyi kiracınız olur. Orda da devlete vergi vermek zorundasınız. En az bir kira bedelini devlet alıyor bilginize.

Borsadan da kazananlar var ama riski büyük.

Döviz al sat yapmak da şu dönem de kazandırır ancak takip gerektiriyor. Vaktiniz olması lazım.

1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • 102 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 28, 2016, 11:56:43 »
Yapacağınız yatırımı uzun vadede düşünüyorsanız bencede toprağa yatırın.
Yalovada 2004 Yılında 40 Bin TL ye alınan 730 m²,  arsanın şu an metrekaresi 900-1000 TL civarında, daha fahiş rakam isteyenler bile var.
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '16
  • 15 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 28, 2016, 17:03:55 »
Yapacağınız yatırımı uzun vadede düşünüyorsanız bencede toprağa yatırın.
Yalovada 2004 Yılında 40 Bin TL ye alınan 730 m²,  arsanın şu an metrekaresi 900-1000 TL civarında, daha fahiş rakam isteyenler bile var.

sanırım yanlış yazdınız  730m2 / 1000tl 'den 730.000tl eder.

ev için çok olumsuz yorumlar yapılmış ama onunda fiyatları artırıyor 3,5 sene önce aldığım ev şuan 2 katına yaklaştı,
1+1 evlerde 3+1 kadar olmasada artış gösterir..  sabit maaş gelirinizde olsa ek gelir (700-800tl) herzaman çocuk okutan aileler  için avantajdır diye de düşünüyorum,
arsada mantıklı ve artışı çok çok daha fazla olmalı..
arsa hikayeleri çok mutlaka 15 sene sonra şuan 100bin tl civarına alınmış ev 2-3 rezidansda getirebilir
 karasız kaldım :)
izmir ve ankaradan ev ve arsa tavsiyeleriniz varmı?
ev için izmir katipçelebi üni. çevresi ankara için Eryaman ilk aklıma gelenler.
Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S (2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • 102 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 28, 2016, 17:14:51 »
sanırım yanlış yazdınız  730m2 / 1000tl 'den 730.000tl eder.

ev için çok olumsuz yorumlar yapılmış ama onunda fiyatları artırıyor 3,5 sene önce aldığım ev şuan 2 katına yaklaştı,
1+1 evlerde 3+1 kadar olmasada artış gösterir..  sabit maaş gelirinizde olsa ek gelir (700-800tl) herzaman çocuk okutan aileler  için avantajdır diye de düşünüyorum,
arsada mantıklı ve artışı çok çok daha fazla olmalı..
arsa hikayeleri çok mutlaka 15 sene sonra şuan 100bin tl civarına alınmış ev 2-3 rezidansda getirebilir
 karasız kaldım :)
izmir ve ankaradan ev ve arsa tavsiyeleriniz varmı?
ev için izmir katipçelebi üni. çevresi ankara için Eryaman ilk aklıma gelenler.
Erdem bey emin olun ki yanlış yazmadım.
Bazen oturup bende düşünüyorumda gerçekten inanasım gelmiyor, Bizzat olayın içinde olmasam bende inanamazdım. keşke o zamanlar ne var ne yok satıp kredi vs. çekip bi 300-500 m² lik bir yer daha alabilseydim  diyorum.
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 28, 2016, 18:46:25 »
 120bin lira koşuluyla bir fikir istenmiş. Ben sürekli gelir sağlayacak bir fikir sundum, şu anki öğrenci kafasıyla tabi. İş güç belliyse sürekli bir gelir zaten varsa arsa almak da çok mantıklı. Seçenek çok altından daha çok değer kazandığı için 4 tane civic vtec veya e120 kasa corolla alıp 2 sene sonra büyük karla da satılır :D

120 tl ye satın  alıp 800 e kiraya vereceğiniz ev nerede acaba?
Ispartada bir sürü var abi
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 28, 2016, 19:20:43 »
20 sene once alinip simdi 1 trilyon olan arsa yi satmayip dursun daha da prim yapsin diyen zihniyete yemeyenin malini yerler, kefenin cebi yok demek istiyorum. Prim yapacak arsalar zaten satilmis durumda. Suan radyoda bile arsa satiyorlarsa ben bunda bir supe ararim. Adam arsayi aliyor 20 sene sonrasi icin. Yarina cikacagimizin garantisi bile yok. Ayrica arsa alirken iyi arastirmak lazim. Misal 100 m2 de 1 m2 imara acik burda 1000 m2 arsa alsaniz ne ise yarar. Daha bunun gibi bir suru ince ayrintilari var. Satana da sormak lazim birader ne diye satiyon 2 sene bekle 2 katina cikacak laflarina inanmamak lazim. Zaten kar eden etti. Simdi satma vakti.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 12, 2016, 20:37:27 »
En risksiz olanı arsa. Arazı deprem de olsa sel de olsa değerini kaybetmez. Ev 15 sene sonra ne olur belli de olmaz. Kiracılarla uğraşmak gir - çık durumunda masraf yapmak zorunda kalındığında o toplamda 25 sene de anca kendini amorti eder. Arsayı da kısa vade de alıp satacaksanız belediyelerin projelerine göz gezdirin. Yakında gerçekleşmesi muhtemel proje alanlarından veya yakınından alırsanız kısa zamanda al -sat yapılabilir. Ama guvendiğiniz kişiye dikkat etmek kaydıyla zira bu işte de mutlaka uyanık insanlar mevcut. Diğer türlü de ucuza daha fazla metrekaresi olan ortalama yerlerden alınıp kiraya verilebilir veya 5 sene beklenirse en az 2 ye katlar.