0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Duyduğumdan beri anlam veremediğim durum yine karşıma çıktı; Mercedes in renault motoru kullanması, toyota nın bmw motoru kullanması..Hadi toyota bmw motoru kullanıyor dendiğinde çok absürt olmaz ama mercedes renault motoru kullanıyor denince "yuh", "yok daha neler" diyesim geliyor. Mercedes için bence prestij kaybı diye düşünüyorum.Kendimce şu soruyu soruyorum; acaba motoru direk renault tan almak yerine sadece teknolojiyi alıp motoru kendisi üretiyor olmasın ?!?!? Veya böyle olması daha mantıklı değil mi prestij açısından?
Mercedes'in düşük hacimli motor üreteyim yönünde bir amacı zaten olmadı. Tonlarca parayı sadece biz ve bizim gibi ülkelere vergisi az olsun yakıtı az yaksın diye gözden çıkaracak değil ya. Düşük modellerde arge'ye para harcamadan Türkiye gibi ülkelerin dandik vergi sistemine uygun Mercedes satabilmek. Burdan tasarruf ettiği parayı ise yolda gördüğümüz içimizin gittiği o AMG'lere harcıyorlar işte Ayrıca burada Renault motorunu alıp da kendi aracına koymak değil de bu motoru Mercedes standartlarına göre üretmek olay. Renault'u da gözümüzde küçültmek hiç doğru değil. Adamlar 100 yılı aşkındır bu işin içerisinde, kendini kanıtlamış olmalı ki Mercedes ortaklığa giriyor. Fiatla da girebilirdi bu ortaklığa sonuçta.
Mazda'nin 1.5 skyactive dizel motoru da yabana atilacak bir makine degil. Cok yakinda Mazda 3'te de kullanilacak. Sikistirma orani ve degisken geometrili turbosu yuksek teknoloji urunu.
90'lı yıllarda üretilen ve bugünlere kadar süregelen Renault Fiat araçlara karşı önyargı halen kırılamadı, uçak motoru taksalarda yinede diğer markaların gerisinde kalıyor. Günümüzde motor teknolojileri ilerledi her markanın öne çıkan özellikleri var. Bilindiği üzere dci Renault'a malolmuş olsada Nissan tarafından geliştirilmiştir.
Bende ön yargılıdıydım ancak 1.6 multijet 125 bygr 320torka binince hiçbir ön yargım kalmadı. Uçağa taksalar götürür. O motor corollada olsaydı ortalığı duman ederdi..