0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tam tersi olacak yukarıda koyu renkle belirtilen kısım.
Mutlu selam,LPG'de fakirde çalışınca + LTFT olmuyor mu? Yakıtı LTFT kadar arttırdığını düşünmüyor mu ECU? Senin konularından öğrendik bunları, yapma böyle Bu da gol değil dersen düzelteyim.
%20 az gösterir demişsin ya onu diyor, lpg miktarı yol bilgisayarı miktarından %20 fazladır yani
Mehmet abi +Ltft oluyor ama benzin eküsü lpg ye müdahale edemiyor.
Ediyor ya işte Mutlu, benzin enjeksiyon süresi ile lpg enjeksiyon süresi senkronize oluyor. Gerçi sen başka birşey demek istemişte olabilirsin
Mehmet abi +Ltft oluyor ama benzin eküsü lpg ye müdahale edemiyor. Optimum ayarda lpg aracın göstergesinden (benzindeki) %20 fazlasını yakar. Eğer zenginse bu %20 den fazla, eğer fakir karışımda ise %20 den az yakar. Yazında tersi durum anladım, yazı dili malum yanlış anlamışta olabilirim.
Mutlu, örnekle yazmam lazımdı aslında ama aceleye geldi. Bak şöyle diyelim,Arac benzinde 10 birim benzin tüketiyor normalde.Lpg ile %10 fakirde kullanılmaya başlıyor, ltft +%10 oluyor bu durumdaArac 11 birim tükettiğini hesaplıyor benzinde, arttırdı çünkü yakıtı.Yol bilgisayarı, araç LPG sistemine müdahale edemese de etkileniyor yukarı yönde.
O konuda haklısın abi. Biz ilk ayarlı haliyle düşünelim. Yalnız gerçekten böyle mi oluyor? Benim ltft 6-7 lerde, yakıt sarfiyatımda bir değişme görmüyorum ekranda.
Mutlu, senin araba bizimkinden akıllı olabilir şaka bir yana sen o fakirdeki kısmı düzeltirsen yol bilgisayarındaki sarfiyatın aynı oranda aşağı gelir. Tabi sıfırlamak lazım sonrasında LFT'yi, senin araçta akü sökünce sıfırlanıyor mu bilmiyorum. Kısa yoldan görmek istersen deneyebilirsin tüm haritayı %15-20 aşağı çekip, zaten çogu kullanıcı böyle geziyor oto-kalibrasyonla 3-4 ay önce şöyle bir durum oldu,Benimle aynı anda taktıran arkadaş yol bilgisayarı ile LPG sarfiyatının tam tuttuğunu söyledi bana, bende hiç haritaya falan bakmadan %20 fakirde dedim araç. Ertesi gün kabloyu getirdim bağladık, OBD kapalı ve satırına göre %15-20 fakir karışımdaydı araç. Düzelttik, epeyce yol ayarı yaptık, OBD düzeltmesini açtık, şu an yol bilgisayarına göre %20 fazla LPG yakıyor olması gerektiği şekilde.