0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
4AF-E motorlarda maf sensörü yok üzgünüm.Sizin sorununuza kesin teşhisi bujileri söküp manometre ile kompresyon testi çözer. Aşağıda olduğu gibi bu test motor soğukken yapılır bilginizehttps://www.youtube.com/watch?v=X94VICYBKT0
Silindire yağ doldurup tekrar denedi neden öyle yaptı anlamadım [emoji15]Sent from my iPhone using Tapatalk
Kompresyon testinin düşük çıkması sonucunda motora nasıl bi işlem yapılır? Videoda 11 e biraz düşük diyor, daha düşük olsa mesela neyden şüphelenilir?Mesaj Birleştirildi: Nisan 26, 2016, 12:33:28Biraz bakındımda olası sebepler conta yanığı, piston segmanların kaçırması gibi ama subaplardan bahsedilmemiş.
Silindirlere yağ konulup tekrar test yapmanın anlamı sekmanlarda mı kaçak subaplarda mı onu anlamak içindir.Silindirlere yağ sıkınca pistonların üzerine oradanda yayılarak sekmanlara gider ve sekmanlarda kaçak var ise test esnasında o kaçakları tıkamış olur ve o silindir diğer silindirler ile aynı basınca gelir o zaman dersin ki sekmanlarda sorun var.Eğer silindirlere yağ koyulduğu halde yine kaçak devam ediyorsa sekmanlar sağlam subaplarda sorun dersin.
2000 deviri geçince tekleme kesilmiyor. teklemenin oluşturduğu vibrasyon çok seri hale geldiği için hissedilme seviyesi azalıyor. bütün sarsıntılar için bu böyledir. nacizane görüşüm budur.
Çok haklısınız devir yükseldikçe azalıyor gibi olsada motorda hala tekleme devam ediyor sayı arttığı için anlamış güç oluyo..
aynı olay benim de başıma gelmişti iki sene kadar önce. subaplar değişti ve sorun tamamen halloldu. subaplar değiştikten sonraki ilk yola çıkışımı hiç unutmuyorum. sanki sıfır araba gibi olmuştu. lpg kaynaklı olduğunu söylemişti ustam. çok devirli kullanma dedi. lpg kullanıldığı sürece, sürücünün kullanımına göre 6-8 sene içinde tekrarlaması çok muhtemel bir sorun dedi. 750 liraya patlamıştı o zaman.2000 deviri geçince tekleme kesilmiyor. teklemenin oluşturduğu vibrasyon çok seri hale geldiği için hissedilme seviyesi azalıyor. bütün sarsıntılar için bu böyledir. nacizane görüşüm budur.
İlginiz için teşekkürler sorun halen devam ediyo hiç değişme yok ama şöyle bir problemle karşılaştım dükkan levhasında japoncu diye yazan 3-4 tamirci ile görüştüm hiçbiri bu işe girmeye yanaşmadı yapamayız diyemediler yaparızda demediler. Eski ve ünlü bi rektefeci ile görüştüm bu olayın subaptan olmadığını kesinlikle elektrikten olduğunu iddaa ediyo elektrikçiye gidiyorum subaptan diyo ne yapacağımı bilemedim. Ama birini buldum bugün çok boş ve sakin bi 2-3 gün ayarlayıp senin işini çözeceğim zaten benlik birşey yok ben silindir kapağını sökecem rektefeci gerekli değişimleri yapıp orjinal conta ile montajını yapıp düzelteceğiz dedi ama kapağı sökmeden önce silindirleri ölçeceğiz....Sonuç bu..Sent from my iPhone using Tapatalk