Gönderen Konu: Zincirleme kaza yaptık  (Okunma sayısı 3387 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Ynt: Zincirleme kaza yaptık
« Yanıtla #20 : Nisan 02, 2016, 08:45:35 »
Geçmiş olsun bence video kaydını vermeniz sizin için daha iyi olur.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 02, 2016, 08:45:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 02, 2016, 09:20:58 »
Gecmis olsun. Videoyu simdi izledim. Ondeki arac bariz benden uzak durun simdi tahmin edemeyecegin birsey yapacagim der  gibi dortluleri evvelden yakmaya baslamis. Bende E-5 te yuksek suratle buna benzer 6 aracin karistigi bir kaza yasadim. Biz 3. Aractik. 1.arac E-5 sipin atti bizde vurmamak icin durduk. En arkadaki Jeep duramayinca biz duran araclarin tamami birbirine girdi. Bizim Reno Clio ortada akordion oldu. Ozelde yapilmasina rahmen 10 bin masraf cikti. Lakin sipi  atana  kimse carpmadi kacti gitti olan bize oldu. Artik bu sekilde durmalarda durup duramayacagima degil arkadan arac geliyormu ona bakiyorum. Eger gelen varsa ve onumde mesafe mevcutsa frenden ayagimi cekip aracimin biraz daha one gidip arkadakinin bana carpma ihtimalini azaltmaya calisiyorum.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 02, 2016, 09:28:11 »
Stilonun burnu yere yakin oldugundan sizde pek hasar olmamış.Zaten oda en fazla 20 30 km civari  vurmus.Arkadan geleni mehmetin dedigi gibi bende kontrol ederim.Siz durmuşsunuz ama stilo sürücüsü sola kacabilirdi.Yada oda o anda telefona birseye bakiyorda olabilir siz ve ondeki araç aniden yavaşlayınca oda vurdu.Neyse olan olmus ancak serviste yapilirsa da yapilmasada tamponunuzu degistirtmeyin.
En fazla boya ve tampon braketleri
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 02, 2016, 10:35:43 »
Videoyu vermene pek gerek yok. Çünkü anlaşmışsın zaten ve karşı taraf yani arkadan vuran kabul etmiş suçunu. Önde ki araba da suç yok. Adam dörtlüleri yakmış ve zaten haber vermiş duracağını. Büyük ihtimal birini indirecek ve bunu da içimizde yapmayan yoktur. Seninde mesafen yeterli yani ve arkada ki dibinden gelmese vurmayacaktın. Bende de aynı, 2. vites ile yavaş bir hızla giderken arkadan gelen Mercedes vurdu bana onun etkisiyle önde ki kamyonete vurdum. Vuran adam elini omzuma atıp sakinleştirdi beni ve o hareketi zaten her şeye yetti. Suçunu da kabul etti hiç sorun çıkarmadı ve bende o tesellisi yüzünden değer kaybı vs. açmadım.

Arabanın çıkmasını bekle ve çıkınca gönül rahatlığı ile binip kullan.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 02, 2016, 19:10:27 »
En öndeki duran aracın da suçu var aslında. Sağ tarafta cep varken ne diye yolun ortasında duruyor. Sizin de suçunuz çok denemez aslında ama yavaşlamaya daha erken geçseniz bir sıkıntı olmayabilirdi.
Hayırlısı olsun, geçmiş olsun. İnşallah büyük bir masraf çıkmaz aracınıza.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kilometre: 239500
  • Model Yılı: '06
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 02, 2016, 23:34:47 »
Merhabalar,

Geçen sene 1 Nisan'da kullanmaya başladığım Corolla'm ile 1. yıl dönümüne 1 gün kala ilk kazamı yaptım.

Kaza, ODTÜ A4 kapısının girişinde oldu. Seyir halinde yokuş aşağı inerken önümdeki araç yavaşlayınca ben de yavaşladım. Bu sırada arkamdan gelen araç duramayıp bana vurdu. Onun etkisiyle ben de öndeki arabaya vurdum. Bana vuran araca da arkadan başka bir araç vurdu. Yani toplam 4 araba kazaya karışmış oldu.

Olay ODTÜ içinde olduğu için kampüsün trafik amiri geldi, o polis çağırdı. Polis ifadelerimizi alıp tutanak tuttu. Bugün de gidip tutanağı aldım. Tutanakta bana çarpan ve onun arkasındaki araca takip mesafesi ihlali yazmışlar. Bana ve önümdeki araca herhangi bir ihlal yazılmamış.

Trafik sigortam AXA, Kaskom HDI. HDI'yi aradım, anlaşmalı yetkili servisleri Toyota Efe'ymiş. Bir de özel servis önerdi ERBA isminde.
Ben aslında Dörtnal'a gidiyorum. Ama HDI ile anlaşmalı olduğu için Efe'ye gitmeyi planlıyorum. Zaten airbag değişim kampanyası dolayısıyla uğrayacaktım :)
Efe'yi aradım, arabanızı bırakın eksperi çağırıp işlemleri başlatırız dediler.

İlk kazam ve bu işlerde oldukça acemiyim. Yardımlarınızı ve yorumlarınızı alabilirsem memnun olurum.

Bu arada, aracımda araç kamerası var. Sizce durum ne olur? Bu video'yu eksper ile paylaşsam kabul görür mü?

https://www.youtube.com/watch?v=id37rNlBM38

Selamlar,
Halil.
Halil bey geçmiş olsun,inşallah son kazanız olsun.
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 600
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #26 : Nisan 04, 2016, 00:04:43 »
aracı servise bırakıp orijinal bir şekilde kendi kaskonuza onarttırın. ayrıca yedek aracı alın binin. tüm masraflar sizin kaskonuzdan karşılanacak ve kaskonuz bozulmayacaktır. çünkü kasko firmanız size çarpan suçlu arkadaşın sigorta firmasından parasını tahsil edecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 04, 2016, 10:45:43 »
Wksper tutanağına göre zaten arkadaki kişiler hatalı olduğunu belirtmişler bu durumda kamera katyıtları bir şey değiştirmiyecek zaten
yine toyota inadına corolla