0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yakıt tüketimine bakma fırsatım oldu... En son depomda 29.6km/saatlik hız ortalamasıyla toplamda 250km yolu 34.5lt lpg ile aldım. V6 kullanımına alışmaya başladığımı hissediyorum. Sakarya´da LPG 1.78TL/lt fiyatıyla satılıyor. (Astpet, Gündoğar) Burdan hesapla aracım ortalama olarak kilometrede 0,245TL´lik LPG yakmış. Sürekli şehiriçinde yol yaparak tükettiğim için değerler bana güzel gözüktü. Yol bilgisayarı yakıt ortalamamı 11.6lt olarak ölçmüş. LPG olarak 13,8lt hesapladım. Bu da çarpan olarak 1,19 katsayısını veriyor. [ Önceki aracımda (Fiat Bravo 1.4 Tjet - Dualogic) şehiriçinde yakıt ortalaması olarak şehiriçinde 11lt civarı tüketimim oluyordu. ]
Arka kamera nereden aldınız hocam. Hoş olmuş cihaz hakkaten
gayet ucuza halletmişsiniz, birde uzaktan bir resim ekleseydiniz göğüste nasıl durduğunu merak ettim.
Selamlar,Öncelikle tebrik ederim. Aracınıza çok iyi bakıyorsunuz. Takdir ettim gerçekten.Ben de 99 model lexus aracımı bakıma sokmam gerek. Şanzımanda yağ kaçağı var. Ama gittiğim ustalar hep yoğun oluyor ve çok bilgili olmuyor. Yetkili toyota servisine götürdüm, onlar da hem yoğun hem de bir problem çözmek yerine komple yenilemeyi tercih ediyorlar o yüzden fatura yükek çıkıyor. Son gittiğimde 8500tl fatura çıkardı ben de yaptırmadım haliyle.Maslaktaki Yılmaz Usta nasıldıl? Araçla gerçekten ilgileniyor mu? Yoğun oluyor mu?
1. Denso SK20R11 iridyum bujidir. Bundan sonraki 200.000 km boyunca buji değiştirmenize gerek yok. Buji değişimi için intake manifoldunu çıkarmak gerekebilir. Motor resmini atarsanız yardımcı olabilirim. Manifold çıkmışken yakıt enjektörlerini de çıkararak temizletebilirsiniz.2. 250.000 km'de bir aracın amortisörlerle birlikte yay, toz lastikleri ve amortisör takozlarını da değiştirebilirdiniz. Monroe markası bunları komple kit olarak satıyor yayı çıkarıp takma derdi de yok. 3. Bahsedilen motor takozu için ebaye "05 camry v6 dogbone mount" yazın. 20 Dolara o parçayı alabilirdiniz.http://www.ebay.com/itm/2002-2006-ENGINE-MOTOR-MOUNT-TOYOTA-CAMRY-3-0-V6-TORQU-/252431890455?hash=item3ac61cf817:g:JUAAAOSw1KxXM9Yb&vxp=mtr4. Otomatik şanzıman için Toyota markasının kendi orijinal yağını kullanmanızı tavsiye ederim. Şanzıman için istenen özellikleri karşılamıyor olabilir bu yağ. Aracın kullanım kılavuzuna gözatmanızda fayda var. Toyota'nın orijinal yağı Toyota World Standard Automatic Transmission Fluid olarak geçiyor. https://www.amazon.com/Genuine-Toyota-Automatic-Transmission-Standard/dp/B00CTUSEMU5. Fotoğrafların birinde sızıntı varmış gibi duruyor tekerde. Fren hidroliğinizde çok düşük de olsa azalma var mı? Varsa piston kaliper keçelerinden sızdırıyor olabilir. 6. Hidrolik direksiyon hortumlarındaki kaçak hidrolik rezervuarına girişten kaynaklanıyorsa buraya takılacak küçük metal kelepçeler yardımıyla sızıntıyı engellemeniz mümkün. Kaçak hortumda değil de hidrolik direksiyon pompası veya iç rot keçelerinden kaynaklanıyorsa komple yeni bir direksiyon sistemi (steering rack) almanız gerekebilir. 7. Motor takozlarını test etmek için araç çalıştırıldığında ve boştan vitese geçişlerde motordaki hareketi gözle tespit edin. Motor bloğunda ileri-geri aşırı oynama varsa takozlar aşınmış demektir. 8. Aracın süspansiyon bileşenleri ve şasi durumu oldukça iyi gözüküyor.Mesaj Birleştirildi: Haziran 22, 2016, 07:52:24Otomatik şanzımanın inmesi, açılması ve tamiri son derce kompleks bir iş özellikle 99 model Lexus marka bir araçta. Kesinlikle bu yöntemi tercih etmeyin. 6 ay sonra yeniden sorun yaşarsınız. En iyi çözüm ABD'den düşük km'de çıkma bir şanzıman bulup taktırmak. Bunun için e-baye bakabilirsiniz. Sözde ustaların dediklerine inanmayın. Otomatik şanzımanlar kapalı sistemlerdir. Çoğunda şanzıman yağı bile ömürlüktür.
Mertkan bey,Yazdıklarınızda gördüğüm bir kaç yanlışlığı düzeltelim müsadenizle,1- Iridyum bujilerin ömrü 200.000km değildir, 95 oktan ve üzeri benzinle kullanım ile maksimum 100.000km ömür sahibidir, Türkiye şartlarında çok nadir 80.000km ömrünü yerine getirebiliyor ne yazık ki.2- Bahsettiğiniz "Monroe Highway Kit" Türkiye'de satışı yok, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre amortisör ithalatı da TSE'ye tabi ürünler içerisindedir, ithalatı halinde muhtemelen orijinal ürünlerin fiyatını geçer.3- Ebay linkini verdiğiniz "Dogbone Mount Rod" ülkemiz satış fiyatı zaten 100TL 4- Sizin profil resminizdeki ACV40/GSV40 araçlara ait 5 ileri otomatik şanzıman için ATF öneriniz doğru (Type WS) ancak MCV30 araçların 4 ileri ECT şanzıman yağı ATF Type IV olarak önerilmektedir.5- Fren hidroliği sadece sızıntı ile azalmaz, kalitesiz fren hidrolikleri stress altında yüksek ısı ile buharlaşabilir ve seviyesinde azalma görülebilir.6- Hidrolik direksiyon sisteminde rezervuar bağlantısı haricindeki düşük ve yüksek basınç hortumları kelepçeli değildir, bağlantı noktaları press baskıdır. Direksiyon kutusundaki kaçak ve eksiltmeler için "Japon Menşe" araçlarda tamir takımı mevcuttur, komple direksiyon kutusu değişimi gerekli değildir.7- Bahsettiğiniz esneme hareketinin gözle tespit edilebilmesi için aracın ilk günkü esneme miktarının da bilinmesi gerekir, keza MCV30 gibi enlemesine yerleştirilen V6 motorda "bariz esneme" gayet doğal bir durum, yani sisizn önerdiğiniz test yanıltıcı olabilir.8- Otomatik şanzımanların bir çoğu, otomobil üzerinde tamir edilebilme kapasitesine sahip en yüksek komponentlerden biridir, ancak ne yazık ki bilinçsiz müdahale sonucu ortaya çıkan üzücü sonuçlar pek çok kişiyi korkutmaktadır. Otomatik şanzıman kataloğa göre ve istenen değerler ile tamir edildiğinde neredeyse sıfır kondüsyonuna geri kavuşabilir. Kaldı ki nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bizim ülkemizde tabir-i caizse leş gibi şanzımanların çıkmasına bile sıfırına yada tamir bedeli civarında ücret talep edilebiliyor.
Hidrolik direksiyon rezervuarına giden hortumlardaki kaçak eğer rezervuar girişinden geliyorsa buralara yerleştirecek küçük metal kelepçelerle sızıntının engellenmesi mümkün. Direksiyon kutusundan ne kastediliyor bilemiyorum. Fan kayışına bağlı "steering pump" ve şasiye rotlarla bağlı "steering rack" adında 2 temel mekanizma vardır. Bunların keçelerinde sızıntı varsa bunun tamiri farklı oluyor tabi.
Motorda "bariz esneme" diye bir şey hiç duymadım. Böyle bir şey varsa zaten motor takozları eskimiştir. Motor takozlarının ortalama ömrü zaten max 6-7 yıl civarında oluyor.
Buji konusunu çoğu kişi yanlış bilir. Bunun benzinle veya kilometreyle doğrudan alakası yok. Gerçek profesyonel mekanikler buji değişimini km'ye göre değil bujinin ucundaki metalin tabanla oran açıklık aralığını ölçerek yapar. Bunun için madeni para gibi bir aparat vardır. Bu aralık belli bir ölçüyü geçerse buji değiştirilir. Bu ölçüler aracın kullanım kılavuzunda yazar.
Otomatik şanzıman tamiri üreticinin fabrikasında yapıldıysa güvenilir. "Factory refurbished" diyorlar buna. Türkiye'de böyle bir imkan yok. Sanayi ustası tarafından yapılan komple otomatik şanzıman tamiri ne kadar güvenilir olacak bunun değerlendirmesini iyi yapmak lazım. 7-8 bin lira para vermeden önce. Çok sayıda kişi var tamirden 6 ay sonra yeniden aynı problemi yaşayan. Dediğim gibi modern otomatik şanzımanlar normal şartlarda kapalı bir sistemdir. Pek çok modern araçta şanzıman yağı bile ömürlüktür. ABD'de çok sayıda otomatik araç olduğu için şanzıman arızasında ya üreticinin fabrikasından onarılmış şanzıman alınıyor veya araba mezarlığından kullanılmış düşük km'li bir şanzıman bulunup takılıyor. Ortalama bir kullanılmış otomatik şanzımanın maliyeti 500-1000 Dolar arası.
Otomatik şanzımanın inmesi, açılması ve tamiri son derce kompleks bir iş özellikle 99 model Lexus marka bir araçta. Kesinlikle bu yöntemi tercih etmeyin. 6 ay sonra yeniden sorun yaşarsınız. En iyi çözüm ABD'den düşük km'de çıkma bir şanzıman bulup taktırmak. Bunun için e-baye bakabilirsiniz. Sözde ustaların dediklerine inanmayın. Otomatik şanzımanlar kapalı sistemlerdir. Çoğunda şanzıman yağı bile ömürlüktür.
Ufuk Bey siz toyota servis hizmeti veriyorsunuz galiba. Yukarıdaki mesajlarda belirttiğim 99 model lexus rx 300 aracımın yağ damlatması ile ilgili bir öneriniz olur mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.İyi çalışmalar.