0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracın ucuz olmasının bence bir sebebide rakiplerine karşı diğer yönlerden üstünlük kuramamasıMisal passat,c180,a4,Bmw 3 serisi Herhangi 10 kişiye sorsanız bu araçların karşısına superb i koyun hangisini tercih edersiniz diye superb diyen sayısı 1 kişiyi geçmez.Bu sebeplene piyasada tutulabilmesi için fiyatınında en büyük rakiplerinden ucuz olması gerekli.
Yücel Bey, bir önceki neslinin ikinci eli passat'dan iyi değildir. Güncel kasalar passat kadar iyi olabilir. Araç olarak ise güncel kasa bana göre pasattan'da iyidir. D segmenti bakıyorsanız ve öncelik ikinci el ise passat'dan şaşmayın.
1.4 tsi kullanma deneyimim oldu. Yalıtım işini üst düzey yapmışlar. Farkında olmadan İbrede sınırları zorlamışım. 120yle gidiyorum sandım. Gram ses yok arabada. Fren mesafesi üst limit hızlarda çok başarılı. Özellikle yeni kasada güvenlik paketleri standart, Aynı güvenlik paketi Passatta Opsiyonel. Şehiriçi otomatik fren ve acil durumda tork kesici. 1.4 tsilerde çift turbo var diye biliyorum. 200 tork var. Arabanın genişliği konforu bağajı anlatmama gerek yok bu alanda E sınıfı diye geçiyor. Bu araba donanım olarak Passatla kıyaslanacak araç değiil. Baz pakette Passat fakir donanım kalıyor. Ama işte Passat hastalığı var ülkemizde. Adam SuperB ye hasta olsada alamaz. 2-3bin fazla verir Passat alır ki. 2. Elde prim yapsın.
Mantıklı.Mesaj Birleştirildi: Mart 16, 2016, 15:55:33Mustafa Aksay (29708) Mustafa bey D segmenti zaten beni aşıyordu,ama süperb fiyatı makul geldi (1.4 tsi) 72000tl Passat ile arasında 10bin civarı fark var.İlginize teşekkürler.
Super-B ile sürüş testi yapmadım ancak 2 saat içinde Passat ve Super-B yi arkadaşla detaylıca inceledik donanımları olarak birkaç küçük detay dışında malzeme kalitesi olarak Passat çok üzerinde.. Jetta Full almak niyetinde gitmiştik malzeme kalitesinden memnun kalmayınca Passata baktık. Ben Skoda super-B diye ısrar edince gidip bir de ona baktık. hayal kırıklığı.. dönüp 1.4tsi comfortline dsg passat aldı arkadaşım. fiyat listelerine bakınca da. arada vereceğiniz 7.000tl fazlalık 2.nci elde kendini telafi ettiğini göreceksiniz. Super-B 1,4 TSI DSG ACT Green Tec : 100.000tl Passat 1.4 TSI BMT DSG Comfortline : 107.000tl
Passat'a göre Superb'nin iç hacim ile birlikte TwinDoor artısı var. Skoda patentli camla birlikte açılan bagaj özelliği. Skoda'dan başka hiçbir sedanda olmadığı için çok çekici geliyor bu özellik bana.
Bu SuperB'nin en ayırt edici özelliği ve başka hiçbir araçta yok.
Ufuk Man (36396) Ufuk bey bende çok anlamam ama,jettayı bende beğenmedim,Dış görünüşü güzel ama iç malzeme bana da kalitesiz geldi.Süperb in neyi sizi hayal kırıklığına uğrattı?Jetta ya göre daha kaliteli bence,1.4 tsi süperb 72 bin dediler,passat ile arada 10 bin fark var,ama 2.eli zayıfsa sıkıntı olur.Teşekkürler.Mesaj Birleştirildi: Mart 16, 2016, 16:58:17Süleyman Karaboğa (34915) Gerçekten çok güzel,arabanın sanki üstü açılıyor
Yeni kasada camla 2 kademe açılan bagaj tek kademeye düşmüş. Önceden hem camla açılıyordu veya bağaj kapağıyla açılıyordu. Yeni kasada sadece Camla açılıyor. @Yucel Gezgin (31335)1.33 Yaratıktan çok çektiniz Yücel bey. sizin için 2. El önemli.
Söylemek istediğim Jetta alırken kimse Trendline almaz dolu bir Jettada gelenler Passat da standart sunuluyor zaten. Dolaysıyla Mekska yapımı Jetta ya verilecek parayla Alman yapımı Passat alınır. Super-B neden alınmaz.. Passatta iç malzeme deri ve çelik ağırlıklı Super-B de aynı donanım seviyesinde deri ve çelik görünümlü plastik ve detaylardaki ucuzluk. Yani genel görünüm olarak ve +ilerdeki 2.nci eldeki değer kaybını da hesaba katarsak Passat daha mantıklı bir araç olarak görünüyor. Super-B kötü mü hayır tabi ki de değil ancak bir arabaya 100.000tl üzerinde bir para verilecekse değer kayıpları minimum olmalı.. @Yucel Gezgin (31335) Birçok sedanda bagajla birlikte açılan cam var.. aklıma gelen Audi A5 evet çok şık geniş ve spor duruyor.. @Süleyman Karaboğa (34915)
2011 yılında peşinata ekleyecek bir 5 bin liram olsaydı ya da 5 bin lira fazla kredi çekebilseydik babama Corolla yerine SuperB aldıracaktım ama kısmet olmadı. Madem babam ilk defa sıfır araba sahibi olacak o zaman imkanlar dahilinde ki en iyisini alalım diye düşünmüştüm. Corolla'yı aldık o da servisten hiç çıkmadı 😡😡😡 Motor komple revize oldu (klasik D4D yağ eksiltme problemi), Antalya'da yakıt pompası yerinden çıktı, ani frenlerde izini çok çabuk kaybetmesi gibi sorunlarla boğuştuk durduk. Neyse ki şimdi bir sorunu yok. Bakımdan bakıma giriyor
İnternete tsi motor problemi yazın ve söylenenler bakın saygılar