Gönderen Konu: Skoda Süperb 1.4 125 hp  (Okunma sayısı 3789 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
Ynt: Skoda Süperb 1.4 125 hp
« Yanıtla #20 : Mart 16, 2016, 15:32:26 »
Aracın ucuz olmasının bence bir sebebide rakiplerine karşı diğer yönlerden üstünlük kuramaması

Misal passat,c180,a4,Bmw 3 serisi

Herhangi 10 kişiye sorsanız bu araçların karşısına superb i koyun hangisini tercih edersiniz diye superb diyen sayısı 1 kişiyi geçmez.Bu sebeplene piyasada tutulabilmesi için fiyatınında en büyük rakiplerinden ucuz olması gerekli.
Mantıklı.

Mesaj Birleştirildi: Mart 16, 2016, 15:55:33
Yücel Bey, bir önceki neslinin ikinci eli passat'dan iyi değildir. Güncel kasalar passat kadar iyi olabilir. Araç olarak ise güncel kasa bana göre pasattan'da iyidir. D segmenti bakıyorsanız ve öncelik ikinci el ise passat'dan şaşmayın.
Mustafa Aksay (29708) Mustafa bey D segmenti zaten beni aşıyordu,ama süperb fiyatı makul geldi (1.4 tsi) 72000tl Passat ile arasında 10bin civarı fark var.İlginize teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Mart 16, 2016, 16:05:01
1.4 tsi kullanma deneyimim oldu.  Yalıtım işini üst düzey yapmışlar.  Farkında olmadan İbrede sınırları zorlamışım. 120yle gidiyorum sandım. Gram ses yok  arabada. Fren mesafesi  üst limit hızlarda çok başarılı. Özellikle yeni kasada güvenlik paketleri standart, Aynı güvenlik paketi Passatta Opsiyonel. Şehiriçi otomatik fren ve acil durumda tork kesici.  1.4 tsilerde çift turbo var diye biliyorum. 200 tork var. Arabanın genişliği konforu bağajı anlatmama gerek yok bu alanda E sınıfı diye geçiyor. Bu araba donanım olarak Passatla kıyaslanacak araç değiil. Baz pakette Passat  fakir donanım kalıyor. Ama işte Passat hastalığı var ülkemizde. Adam SuperB ye hasta olsada alamaz. 2-3bin fazla verir Passat alır ki. 2. Elde prim yapsın.
Barış Ergün (28982) Vallahi doğru söylüyorsunuz barış bey,2. el çok önemli :D benim içinde ,gerçi bende passat hastalığı yok :D ama bende 2. elinin kuvvetli olmasını isterim,çoğunluk gibi,hayat şartları malum kriz v.s para çok zor kazanılıyor,Allah sattırmasın, zor durumda kalınca zarar etmek kimse istemez,hemen satmak ister.İlginize teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 16, 2016, 15:32:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 16, 2016, 16:16:59 »
Mantıklı.

Mesaj Birleştirildi: Mart 16, 2016, 15:55:33
Mustafa Aksay (29708) Mustafa bey D segmenti zaten beni aşıyordu,ama süperb fiyatı makul geldi (1.4 tsi) 72000tl Passat ile arasında 10bin civarı fark var.İlginize teşekkürler.

Yücel Bey sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş misali davranmakta fayda var. :)   Ben yeni skoda fabia kullanıyorum. Ufak bir lıkırtı sesi harici gayet memnunum. Ses içinde aracı servise bırakmayı düşünüyorum. Servisteki arkadaşlarda ilgililer.

Skoda bana göre vw'den daha geniş, ferah ve konforlu otomobiller üretiyor artı olarak daha ucuza satıyor. Yakıtı nasıldır bilmiyorum ancak tsi motorun ilmini aldıktan sonra şaşıracağınız kadar az yakıt tüketebiliyor. Gaz pedalları çok hassas.

2015 Superb dizel dsg'yi test ettim. Superb alındıktan sonra satılmak istenecek bir araç değil açıkçası. Bahsettiğiniz versiyonu ben bile zaman zaman düşünüyorum. Ancak bulunduğum yerde hb araç kullanmak daha kolay ve mantıklı, en azından şimdilik. Ancak devreye ikinci el konusu girince ibre passat'a kayıyor. Ancak bellide olmaz çünkü yeni kasa superb gerçekten çok güzel bir otomobil.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 16, 2016, 16:18:13 »
Passat'a göre Superb'nin iç hacim ile  birlikte TwinDoor artısı var. Skoda patentli camla birlikte açılan bagaj özelliği. Skoda'dan başka hiçbir sedanda olmadığı için çok çekici geliyor bu özellik bana. :)
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mart 16, 2016, 16:22:52 »
Super-B ile sürüş testi yapmadım ancak 2 saat içinde Passat ve Super-B yi arkadaşla detaylıca inceledik donanımları olarak birkaç küçük detay dışında malzeme kalitesi olarak Passat çok üzerinde.. Jetta Full almak niyetinde gitmiştik malzeme kalitesinden memnun kalmayınca Passata baktık. Ben Skoda super-B diye ısrar edince gidip bir de ona baktık. hayal kırıklığı.. dönüp 1.4tsi comfortline dsg passat aldı arkadaşım.
fiyat listelerine bakınca da. arada vereceğiniz 7.000tl fazlalık 2.nci elde kendini telafi ettiğini göreceksiniz. 
Super-B 1,4 TSI DSG ACT Green Tec : 100.000tl
Passat 1.4 TSI BMT DSG Comfortline : 107.000tl
Ufuk Man (36396) Ufuk bey bende çok anlamam ama,jettayı bende beğenmedim,Dış görünüşü güzel ama iç malzeme bana da kalitesiz geldi.

Süperb in neyi sizi hayal kırıklığına uğrattı?Jetta ya göre daha kaliteli bence,1.4 tsi süperb 72 bin dediler,passat ile arada 10 bin fark var,ama 2.eli zayıfsa sıkıntı olur.Teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Mart 16, 2016, 16:58:17
Passat'a göre Superb'nin iç hacim ile  birlikte TwinDoor artısı var. Skoda patentli camla birlikte açılan bagaj özelliği. Skoda'dan başka hiçbir sedanda olmadığı için çok çekici geliyor bu özellik bana. :)
Süleyman Karaboğa (34915) Gerçekten çok güzel,arabanın sanki üstü açılıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 16, 2016, 23:28:56 »
Bu SuperB'nin en ayırt edici özelliği ve başka hiçbir araçta yok.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 16, 2016, 23:37:57 »
Yeni kasada camla 2 kademe açılan bagaj tek kademeye düşmüş. Önceden hem camla açılıyordu veya bağaj kapağıyla açılıyordu. Yeni kasada  sadece Camla açılıyor. @Yucel Gezgin (31335)1.33  Yaratıktan çok çektiniz Yücel bey. :rofl: :rofl: sizin için 2. El önemli.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 16, 2016, 23:45:13 »
Bu SuperB'nin en ayırt edici özelliği ve başka hiçbir araçta yok.
Skoda'nın sedanları Superb ve Octavia bu özelliğe sahip diye biliyorum.
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ''herkez TOYOTA binemez''
  • Araç: ---
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 17, 2016, 09:10:53 »
Tsi ve benzeri motorlar avrupada patlamaya başladı egzantirik problemleri çok sıkıntılı yurtdışı sitelerden araştırabilirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Mart 17, 2016, 15:42:44
İnternete tsi motor problemi yazın ve söylenenler bakın saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 17, 2016, 09:44:51 »
2011 yılında peşinata ekleyecek bir 5 bin liram olsaydı ya da 5 bin lira fazla kredi çekebilseydik babama Corolla yerine SuperB aldıracaktım ama kısmet olmadı. Madem babam ilk defa sıfır araba sahibi olacak o zaman imkanlar dahilinde ki en iyisini alalım diye düşünmüştüm. Corolla'yı aldık o da servisten hiç çıkmadı 😡😡😡 Motor komple revize oldu (klasik D4D yağ eksiltme problemi), Antalya'da yakıt pompası yerinden çıktı, ani frenlerde izini çok çabuk kaybetmesi gibi sorunlarla boğuştuk durduk. Neyse ki şimdi bir sorunu yok. Bakımdan bakıma giriyor  :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '15
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 17, 2016, 10:30:59 »
Ufuk Man (36396) Ufuk bey bende çok anlamam ama,jettayı bende beğenmedim,Dış görünüşü güzel ama iç malzeme bana da kalitesiz geldi.

Süperb in neyi sizi hayal kırıklığına uğrattı?Jetta ya göre daha kaliteli bence,1.4 tsi süperb 72 bin dediler,passat ile arada 10 bin fark var,ama 2.eli zayıfsa sıkıntı olur.Teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Mart 16, 2016, 16:58:17
Süleyman Karaboğa (34915) Gerçekten çok güzel,arabanın sanki üstü açılıyor :)
Söylemek istediğim Jetta alırken kimse Trendline almaz dolu bir Jettada gelenler Passat da standart sunuluyor zaten. Dolaysıyla Mekska yapımı Jetta ya verilecek parayla Alman yapımı Passat alınır. Super-B neden alınmaz.. Passatta iç malzeme deri ve çelik ağırlıklı Super-B de aynı donanım seviyesinde deri ve çelik görünümlü plastik ve detaylardaki ucuzluk. Yani genel görünüm olarak ve +ilerdeki 2.nci eldeki değer kaybını da hesaba katarsak Passat daha mantıklı bir araç olarak görünüyor. Super-B kötü mü hayır tabi ki de değil ancak bir arabaya 100.000tl üzerinde bir para verilecekse değer kayıpları minimum olmalı..
@Yucel Gezgin (31335)

Birçok sedanda bagajla birlikte açılan cam var.. aklıma gelen Audi A5
evet çok şık geniş ve spor duruyor..
@Süleyman Karaboğa (34915)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 17, 2016, 14:35:28 »
Yeni kasada camla 2 kademe açılan bagaj tek kademeye düşmüş. Önceden hem camla açılıyordu veya bağaj kapağıyla açılıyordu. Yeni kasada  sadece Camla açılıyor. @Yucel Gezgin (31335)1.33  Yaratıktan çok çektiniz Yücel bey. :rofl: :rofl: sizin için 2. El önemli.
Barış Ergün (2898 Barış bey çokda önemli değil,bagaj açılsın yeter :D Tekrar hata yapmak istemiyorum :( Dün doğuş otoya gittim,Superb den sonra golf,jetta hatta passat ufak geldi bana :) Caddy de hoşuma gitti motor değişmiş,2000 olmuş bu araç hakkında düşüncelerinizi alabilirmiyim?

Mesaj Birleştirildi: Mart 17, 2016, 14:49:34
Söylemek istediğim Jetta alırken kimse Trendline almaz dolu bir Jettada gelenler Passat da standart sunuluyor zaten. Dolaysıyla Mekska yapımı Jetta ya verilecek parayla Alman yapımı Passat alınır. Super-B neden alınmaz.. Passatta iç malzeme deri ve çelik ağırlıklı Super-B de aynı donanım seviyesinde deri ve çelik görünümlü plastik ve detaylardaki ucuzluk. Yani genel görünüm olarak ve +ilerdeki 2.nci eldeki değer kaybını da hesaba katarsak Passat daha mantıklı bir araç olarak görünüyor. Super-B kötü mü hayır tabi ki de değil ancak bir arabaya 100.000tl üzerinde bir para verilecekse değer kayıpları minimum olmalı..
@Yucel Gezgin (31335)

Birçok sedanda bagajla birlikte açılan cam var.. aklıma gelen Audi A5
evet çok şık geniş ve spor duruyor..
@Süleyman Karaboğa (34915)
Ufuk Man (36396) Ufuk bey ben hem arabaya hemde parasına tav oldum :D 73bin 1.4 tsi 125 bg passata zaten gücüm yetmiyor,yani 100 bin bütçem yok.

Mesaj Birleştirildi: Mart 17, 2016, 15:04:05
2011 yılında peşinata ekleyecek bir 5 bin liram olsaydı ya da 5 bin lira fazla kredi çekebilseydik babama Corolla yerine SuperB aldıracaktım ama kısmet olmadı. Madem babam ilk defa sıfır araba sahibi olacak o zaman imkanlar dahilinde ki en iyisini alalım diye düşünmüştüm. Corolla'yı aldık o da servisten hiç çıkmadı 😡😡😡 Motor komple revize oldu (klasik D4D yağ eksiltme problemi), Antalya'da yakıt pompası yerinden çıktı, ani frenlerde izini çok çabuk kaybetmesi gibi sorunlarla boğuştuk durduk. Neyse ki şimdi bir sorunu yok. Bakımdan bakıma giriyor  :)
Özcan Musaoğlu (4716) Özcan bey, araba beyaz eşya gibi şans işi,Benim de bu konularda şansım yok,4 yılda 2defa sıfır araç aldım ve sattım.Kısmet işi  ;)

Mesaj Birleştirildi: Mart 17, 2016, 15:10:49
İnternete tsi motor problemi yazın ve söylenenler bakın saygılar
YÜCEL GÖRGÜLÜ (5901) Adaşım sende bir akıl ver o zaman ;) turbosuz araba kalmadı,siz ne tavsiye edersiniz?Toyota hariç :D