0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arac diagnostik sistemleri ile ugrasan biri olarak bende sizlere destek vermek isterim.Yanliz bu Can veri yolu dinleme isi ve bu veri katarlarindan anlamli veriler cikarmak cok kolay bir is degil.Kullanicinin low level micro islemci mimarilerine kadar bilgi sahibi olmasi gerekiyor.Ben simdiye kadar Vagcom 704 Multiecuscan (fiatecuscan)Scanmaster Elm Ficom (fiat)Focom (ford)Gibi Obd yazilimlarini turkce'ye cevirdimBir tek Techstream kaldi Can veri yolu ile ilgil bendeki i dokumanlari yakinda paylasimada koyacagim..
Yav ben daha araç beynine lpg obd kablolarını yanlış bağlayınca aracın beyni yanacak zanneden bir adamım bu konuyu sadece uzaktan izlerim. Bu işi aslında yazılım ile uğraşanlar çözebilirler. Vag grubu araçlar bu olayı çok iyi kullanıyor diyebilirim bildiğim kadarıyla bir çok özellik bu can bus hattu sayesinde eklenebiyor.Ornegin abs sensörleri sayesinde pasif lastik basınç kontrol sistemi. Yağmur sensörü yağmur algılayınca ve araç duruken. Camları ve sunroofu otomatik kapatmasiVs vs. Bu olaya girebilmek için sadece techstream kablosu mu gerekir bu pidleri okuyup düzenlemek için de bir program var mıdır?
Hocam Türkçesini sabırsızlıkla bekliyoruz:)
Kisaca anlatmak gerekirse Vag grubu arqclardaki bu ozellik acma olayi denilen islem,Kontrol unitelerindeki (motor, abs gosterge ecu vs..) kapali bulunan fonksiyon bitlerinin (1 veya 0) hex adres olarak kodlamanin degistirilesi (buna long coding deniyor) ile aktif hala getirilmesidir.Bu islemin pid (parameter identifier) ile bir alakasi yoktur.Techstream da ise boyle bir islem yok bildigim kadariyla sadece normal kodlama var.Mesaj Birleştirildi: Mart 07, 2016, 08:49:55Kaynak kodlarini bulursak insallah hallederiz ama toyota ozellikle inglizce olmasini istiyor, o yuzden vermiyor gibi..
Techsteam'da unity altında ayarlarda hali hazırda olan degişiklikler yapılabiliyor.Ki VAG kablosu ile yapılan 1ve 0 degişikliginin kolaylaştırılmış hali. Tech. kablosu ile PID lere girilemiyor.Bunun için CAN hattını dinleyecek mikro işlemci lazım,Ama sorun şu ki, binlerce geçen PIDlerden hangisi ne işe yarıyor bulmak çok zor. Deneme yanılma ile ancak bulunabilir.Sonuçta CAN hattından geçen bilgi saniyede yaklaşık 10000 PID e kadar ulaşabiliyor.
O zaman çok zorlamadan konuyu kapatsak mi )))
Talat, ilk mesaja bakacak olursan konunun muhattapları biz değiliz ki
Bilgisi olanları konuya davet etmek suç ise evet hata ettik Murat bey,
Estağfirullah Ahmet Hocam, yanlış anlama oldu herhalde. Ben Talat'ın yazısına öyle dedim. Talat'ta sağolsun doğru anlamış. Bizler son kullanıcıyız, işi bilenler nasipse bu işe girerler , konu kapanmadan devam eder inşallah