0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi ben almadım Bekir Uğur hoca ile Kaan bu işin piri. Ben yanlış yönlendiririm. Benim için sorun yok ileride ben de düşünüyorum sen al memnun kalırsan ben de alırım
@Mehmet Günay (27267) hocam her işte bir hayır var derler bende bu lafa çok inanan bir insanım 👍Nedenine gelince!Uzun farların yeteri kadar akşamları karanlık yollarda iyi aydınlatmadığını forumda defalarca dile getirmiştim.Ne yaptıysam çözüm olmadı!En sonunda bunları kaliteli Led sistemle değiştireyim dedim ve yaklaşık 300TL'ye aldım.Ancak uzun farın arka kısmındaki yuva içine Led'lerin arka soğutma kısmı bir türlü sığmadı.Yani soğutucu plakaları traşlanırsa evet yerine giricekti ama orjinallik ve sağlıklı soğutma olmayacağı için ellemedim.Şu anda da satışa koydum zaten.Bundan bir kaç hafta önce gündüz şartlarında sol şeritte ikem başka bir avensisten selektör yedim hava gayet güneşli ve aydınlık olmasına rağmen selektör o kadar dikkatimi çektiki...Ancak aynı gün içinde sanki anlaşmışlar gibi orta şeritte giderken hız kurallarına uygun şekilde giderken Markasını Belirtmeyim ama orjinal Bixenonlu bir araçtan selektör yedim ancak gelin görünkü kesinlikle gündüz şartlarında gece gibi etki yok hatta görüş ve dikkat çekme nerdeyse sıfır gerçekten.Bunun yanında birde Yaya Güvenliği denen kavram var ona hiç girmiyorum bile.Peki benim araçta Uzun farlar noldu diye soracak olursanız!Sol farbildiğiniz gibi gündüz farı uğraşılarım sırasında Garantiden değiştirince sağolsunlar meğerse aracın sol farına ayar yapmadan bana teslim etmişler.Bende aylarca bu şekilde kullanmışım.Tekrar servise gidince sol farın ayarı o kadar yukarıda çıkmıştıki şu anda her iki uzun farım gayet düzgün ve istediğim gibi aydınlatıyor.Uzun lafın kısası bence bırakın Halojenler Uzun farda yerinde kalsınlar çünkü gündüz şartlarında belkide kıl payı kazadan kurtarıcak veya ani olarak karşınıza çıkacak olan bir Yayayın hayatını kurtarır.
Mehmet abi sen yap şu led işini de bize yol göster
Talatcım sağım solum hiç belli olmaz,yaparsam ilk senin ismini Tag yaparım, 2. @Murat Köse (28015) abinin adını tag yaparım tıpkı böyle
Unutmadan şunu da eklemek istedim;Gündüz fark edilebilirlik aracın far sisteminde bixenon-halogen-led teknolojisinden ziyade farlarda bulunan aydınlatma sistemindekiKelvin değeridir.Bizlerin burada sık sık dile getirdiğimiz 4300K değeri Gece Karanlığında veya Islak zeminlerde en sağlıklı aydınlatma sağlayan değerdir.Ancak gündüz şartlarında ve güneşli ortamlarda iş tamamen değişiyor.Yani bizim eski sistem dediğimiz veya burun kıvırdığımız Halogen Sistem dediğimiz ampuller Gündüz ve Güneşli Hava Şartlarında en iyi fark edilebilirlik değerini veren yani 3000-3200 Kelvin değerine en yakın değeri veren sistemdir.(Yani Avensisin orjinal Uzun Ampulu bu değeri çok rahat yakalıyor.65watt değeri olan H9 ampul mevcut.)İşin özeti Gündüz Farkedilmek için Kelvin değeri düşücek arkadaşlar.Fizik Kanunu yani işin kısacası.İnsan Gözünün gündüz şartlarında fark edebildiği Işık Dalga Boyu bu aralıkta çünkü.Bizim göz yapımızda renk olayını algılayan 3 adet koni cisimciği sistemi var.Belki 4 adet olsaydı o zaman iş bam başka olabilirdi.İllaki göz muayenesi olmaya gitmişinizdir.Biz bu durumda hastanın gözündeki İris'in ışığa yanıtına bakmak için hangi renk ışık veriyoruz dikkat ettinizmi acaba hiç ? Hava koşulları Sis'li ortama döndüğünde bu değer 2000-2300 Kelvin değerine inmek zorunda kalacak.Yani rengin daha da sarıya dönmesi gerekicek.Bu nedenle Sis lambalarını Xenon yada Led'e çeviren veya çevirecek arkadaşlar sisli havalarda o lambaları unutsunlar.Çünkü hem kendi görüşleri sıfıra inicek hemde karşı taraftan fark edilebilirliği mümkün olmayacak.Sis lambasının ne kadar iş yarayan bir şey olduğunu 2010 Ylında Antalya'dan BUrsa'ya dönerken Isparta civarında akşam karanlığında yakalandığım ve yaklaşık 6 km boyunca aralıksız devam eden Sİs bulutunun içinde fark etmiştim.Eski aracımda gerçekten sis lambaları ciddi anlamda görevini getiren bir değeri vardı.Bizlerin araçlarında şu anki sis lambaları yani fabrika çıkışlı halleri bile Sis Lambası olmadan ziyade sadece görüntü olsun diye sis farı olarak konulan Kelvin değerlerine sahipler malesef
O nasıl bir sellektördür? çakar mı var o arabada? Birde kelvinleri 8000 lerde herhalde maviye kaçmış ışık
Benim bahsettiğim İnsan Gözünün algılama durumu!@YUNUS EMRE ANDAÇ (31887) senin bahsettiğin Video Çekimi Yapan Kameranın Lensinin Algılaması!Farkındaysan videonun çekildiği hava kapalı ve bulutlu bir hava.Gündüz ve Güneşin tepede olduğu yani en zor durumda fark edilebilirlik benim bahsettiğim!Tabiki zevkler ve renkler konusu girebilir işin içine ama;benim anlatmak istediğim Önce Sizin,sonra Trafikte seyreden diğer araçların ve Yayaların Güvenliği Konusu.Bana kalırsa araçlarınızın Orjinal Uzun Farlarıyla Oynama Yapmayın!
Abi söylediklerinle dalga mı geçiyorsun ciddi mi soruyorsun anlayamadım gerçekten.Çakar mı var o arabada ne demek ?
Yok ya ciddiyim, sen görmedin mi? adam sellektör yapınca tüm ışıkları kımıl kımıl yanıp sönüyor. Ondan çakar mı var dedim. Ben mi yanlış görüyorum yoksa