Anket

Ehliyet Sınav Puanlarınız

Motor:70-80'den az
0 (0%)
Motor:80-90'dan az
4 (3.3%)
Motor:90-100 dahil
37 (30.3%)
Trafik:70-80'den az
2 (1.6%)
Trafik:80-90'dan az
10 (8.2%)
Trafik:90-100 dahil
29 (23.8%)
İlk Yardım:70-80'den az
6 (4.9%)
İlk Yardım:80-90'dan az
11 (9%)
İlk Yardım:90-100 dahil
22 (18%)
Hatırlamıyorum
1 (0.8%)

Toplam Oy Verenler: 42

Gönderen Konu: Ehliyet Sınavı Puanlarınız  (Okunma sayısı 3732 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Ehliyet Sınavı Puanlarınız
« Yanıtla #20 : Ocak 18, 2009, 23:01:24 »
Özcan bey esas olan sürücü adayının eğitim gördüğü araçla sınava katılması gerekir.Sürücü kursları benzinden tasarruf etmek için adaylara vermeleri gereken uygulamalı direksiyon eğitimini asgaride tutup adayı kurtarabilir duruma getirdikelerinde "Maşallah civa gibi şoför oldun senin gelmene gerek yok sen sadece sınava gel" deyip eğitimi kesiyorlar.Tabiki araçdan araca değişen özellikler( Vites geçişleri, debriyajın kavrama noktası, koltuk ayarı, ayna ayarı gaz pedalının sertliği yada yumşaklığı)nedeniyle kursiyerin sınav esnasında araçla ne kadar eğitim aldığı belli oluyor.Hatta sürücü adayı ile eğitimcinin ilk defa sınav sırasında karşılaştığı bile oluyor.Sonuç olarak yetersiz eğitim ve yanlış bir sınav sistemi ile sürücü belgelerini ceplerine sokan arkadaşlarımız trafik içinde her an patlamaya hazır birer bomba gibi dolaşıyorlar.Maalesef  bizde bile bile buna alet olmuş oluyoruz.Elimizden de birşey gelmiyor malesef.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 18, 2009, 23:01:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 18, 2009, 23:51:36 »
Özcan bey esas olan sürücü adayının eğitim gördüğü araçla sınava katılması gerekir.Sürücü kursları benzinden tasarruf etmek için adaylara vermeleri gereken uygulamalı direksiyon eğitimini asgaride tutup adayı kurtarabilir duruma getirdikelerinde "Maşallah civa gibi şoför oldun senin gelmene gerek yok sen sadece sınava gel" deyip eğitimi kesiyorlar.Tabiki araçdan araca değişen özellikler( Vites geçişleri, debriyajın kavrama noktası, koltuk ayarı, ayna ayarı gaz pedalının sertliği yada yumşaklığı)nedeniyle kursiyerin sınav esnasında araçla ne kadar eğitim aldığı belli oluyor.Hatta sürücü adayı ile eğitimcinin ilk defa sınav sırasında karşılaştığı bile oluyor.Sonuç olarak yetersiz eğitim ve yanlış bir sınav sistemi ile sürücü belgelerini ceplerine sokan arkadaşlarımız trafik içinde her an patlamaya hazır birer bomba gibi dolaşıyorlar.Maalesef  bizde bile bile buna alet olmuş oluyoruz.Elimizden de birşey gelmiyor malesef.
ben ehliyetsiz araç kullanan biriydim, kursa katılmadım, derslere hiç gitmedim, kursum izmirdeydi ben ankarada okuldaydım, tatile girince geldim direksiyon dersine girmek için, arabayla gittim kursa yakın diye, amacım dersten ziyade araca alışmaktı, bir ders verdi hoca sonra bi daha gelme dedi, o dersi fiat palio ile almıştım, aracım corolla, sınav günü karşıma çıkan araç 206 idi..hiç kullanmadığım bir araç, debriyajı aşırı sert, gazın yeri ve sertliği çok garip, vitesler sanki yerine geçmiyor gibi..kesinlikle direksiyon dersi verilmeli, sınava girilen araçla verilmeli bu ders, ben 2009 corollayı 2-3 saat kullandıktan sonra 1998 corollaya geçince afallıyorum, hassaslıkları çok çok farklı her aracın..ve ehliyet konusundaki eğitim fazlasıyla 'komik' ne derse katıldım,ne direksiyon eğitimi aldım, ilk girişimde geçtim sınavı hem de az puanlarla da değil, motor ve direksiyon 100...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 19, 2009, 01:42:26 »
Direksiyon sınavım 98 idi. Geriye kalan notlar anket üzerinden girildi :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 19, 2009, 11:31:19 »
Hakan, hatırlamıyorum seçeneğini de ekledim izninle :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 19, 2009, 16:16:44 »
  Tabikide, en çok o oy alabilir zaten. :) Ben İlk Yardım ve Motor'dan soru kaçırmamıştım. Trafikten ise bir soru kaçırdım ve oda tek derse girmediğim gün işlenmişti kursta.
 Soruda: Şehir içinde Trafik Tabelalarından kaç metre önce park yasaktır idi. :) Sınavım 1994'de idi. Kurstaki derslerde çok iyi dinlerdim ama dışarda hiç kitap falan açmadım bile.
 Ehliyet sınavında da araca ilk bindim herşeyi yaptım (koltuk, aynalar, vs.). Araç yokuş aşağı duruyordu ve geri geri kalkmamı sylediler. Tam geri geri gidecektim arkaya birisi yanaştı. Bende yan camdan kafayı çıkarıp arkadakine aracını oradan çekmesini biraz sertçe söyledim. Görevliler ilk önce şok oldular bu ne yapıyor diye. Sonra onlarda arkadaki aracı gördüler ve uyarı ile araç oradan gitti. Bende sınavı hallettim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #25 : Ocak 31, 2009, 18:48:49 »
Benim trafik 98, motor 100, ilk yardım 100 ve direksiyon da 90'dı. Tabi benim üstünden çok zaman geçmediği için hatırlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Şubat 03, 2009, 02:47:15 »
kurstaki derslere hiç girmedim..trafik ve sağlığı orta okul ve lise bilgilerimle hallettim..motor u ise çıkmış soruları ezberleyerek:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • türkayınki..
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #27 : Mart 11, 2009, 18:43:05 »
motora çok iyi çalışmıştım Türkay 100 aldıydı bende ona layık olayım diye  ::) sonuç: motor 100  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #28 : Haziran 15, 2025, 17:23:59 »
Ehliyet alımı için IQ yeterliliği gündemde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 15, 2025, 18:35:19 »
Tarih öncesi devirde(!) biz yazılı bir sınava giriyorduk,yazılı sınavı geçenler için 3 tip ehliyet vardı ,amatör,profesyonel ve ağır vasıta ehliyet,çok iyi hatırlayamıyorum ama yazılı sorularda ehliyet cinsine göre ek sorular oluyordu,orayı geçenlerden amatörlere sadece araç kullandırma,profesyonel ehliyeti alacaklara arabanın motorda bir yerlerini kurcalayıp çalışmaz hale getirip hadi çalıştır diyorlardı,ağır vasıta içinde yine benzer işlemler oluyordu,ben profesyonel ehliyet aldığım için tüm distribütör kablolarını karıştırmışlar ve kapağını sökmüşlerdi,profesyonel ehliyet taksi ve hafif ticari için,ağır vasıta alanlar kamyon için alıyor 5 yılı doldurunca otobüs ve tır için kullanabilme hakkı elde ediliyordu ve ehliyetler emniyet teşkilatından veriliyor,trafik polisinden,karayollarından ve şöförler cemiyetinden birer temsilci bulunuyordu diye hatırlıyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 15, 2025, 19:25:56 »
Ben 1986 da aldım. Not hatirlamiyorum ama direksiyona polislerle beraber girmiştik.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 15, 2025, 20:40:36 »
Bu günlerde mecliste bir yasa tasarısı var,65 yaşını dolduranlar 2 yılda 1,80 yaşına gelenler yılda 1 sağlık raporu almak zorunda hatta 80 yaşına gelenlerin ehliyetleri iptal edilecek ve artık araba kullanamayacaklar diyor,AB ülkelerinde benzer uygulama var şeklinde açıklaması yapılıyor,yurt dışında yaşayan forum üyelerimiz oradaki son durumu yazabilir,biz deki durum ve yasa nasıl gelişecek beklemedeyiz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #32 : Haziran 20, 2025, 21:00:11 »
Evet, bu konuda bilgi iyi olur. Amcam 80+ ve bende etkisi vardır sürücü olarak. Almanya'dan ehliyetli.

Bu arada tek yön yolda karşıdan karşıya geçerken  diğer yöne de bakma ihtiyacı duyuyorum çoğu zaman, sanırım Iq sorunu yaşıyorum. 🤔