Anket

Hangi otogaz markasını kullanıyorsunuz?

İpragaz
4 (11.4%)
Aygaz
8 (22.9%)
Shell autogas
6 (17.1%)
PO gaz
3 (8.6%)
Lukoilgaz
1 (2.9%)
Bpgaz
6 (17.1%)
Milangaz
1 (2.9%)
Aytemizgaz
1 (2.9%)
Totalgaz
4 (11.4%)
Diğer...
1 (2.9%)

Toplam Oy Verenler: 35

Gönderen Konu: Hangi otogaz markasını kullanıyorsunuz?  (Okunma sayısı 12898 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi otogaz markasını kullanıyorsunuz?
« Yanıtla #20 : Şubat 08, 2016, 22:08:06 »
murat bey ispat et derken bu firmaların anlaşma Metin'lerinin ıslak imzalarını ne ben nede siz gösteremezsiniz benimki okuduğum makaleler ve yıllardır lpg kullandığım için yaptığım araştırmalar sonucu elde ettiğim bilgileri benim gibi Toyota kullanan siz arkadaşlarımla dürüstçe ve dostane niyetlerle paylaşmaktır.ne İpragaz benim sponsorum ne diğeri bende sizin gibi litre başına fiyat ödeyen bir üyeyim amacım azda olsa bildiklerimi ve tecrübelerimi paylaşmak istediğiniz gazı kullanmak ve bize de iyi veya kötü olan ürünleri önermek Hakkı'nız taki benimde olduğu gibi ilginize teşekkürler.

Yaşar Hocam, teşekkürler paylaşımınız için ama ben inanmıyorum gazı alıpta ayrıştırdıklarına, hatta katkı falan da koyduklarına. Ben Denizli'de BİZİMGAZ diye bir yer var ordan alıyorum İPRAGAZ yan kuruluşuymuş. Bende baya araştırmıştım, ne nedir kimden alalım diye pahalı ucuz fark etmiyor önemli olan kaliteli olsun diye. Bildiğim kadarı ile piyasaya MİLANGAZ hakim, yukarda da link vermiştim kendi sayfalarından kimlere hangi firmalara gaz tedarik ettiklerini söyleyen kendi intenet sitelerinden, MİLANGAZ gemilerle CEZAYİR den getiriyor bu LPG yi ve satış yapıyor, 93 oktan diye geçiyor bu. Aydında MİLANGAZ alıyorum, babamlara çok yakın bir bayi, orada pompacıya sormuştum,işte şu firmalarda milangazdan alıyorlarmış falan diye, abi bizim tanker buraya gaz bastıktan sonra diğerlerine de gidiyor dedi. Yani aynı tanker gidip basıyormuş diğer firmalarada. Peki neden fiyat farkı var dedim, bizde bilmiyoruz dedi. Milangaz olarak satılan lpg diğerlerinden 10-30 kuruş arası daha ucuz.

İPRAGAZ da piyasada ikinci oyuncu gibi, bunlarda rafineriden çıkan gazları karıştırarak LPG olarak satıyorlar

Durum böyle olunca bu yüzden sordum, ispatı varmı diye, aynı tankerden basılınca ben sanmıyorum ki bayide ayrıyeten bir katkı yada gaz basacaklarına. Ayrıca, hazır LPG olarak gelen şeye birde gaz ekleyip ayrıştırmak falan ayrı masraf olur gibi geldi bana. :tamam: Aynı gazı daha pahalıya almamak lazım yani benim düşüncem bu, hani varsa cidden bir zenginleştirme yada katkılama bilipte ona göre firma seçelim. 3-5 kuruştan kaçacaz derken lpg sisteminde arabanın motorunda arıza yaptırıp 10-20 tl vermeyelim. :tamam: :saygi:
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 08, 2016, 22:08:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '11
  • 81 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 09, 2016, 12:50:47 »
aracını tanıyan bir kullanıcı en iyi verim aldığı firmanın lpg sini illa ki bilir,
ben 8 senedir lpg li araç(lar) kullanıyorum. ve bıkkınlık derecesinde denemeler yaptım şunu rahatlıkla söyleyebilirim
 pogaz , total gaz, shellotogaz, lukoil gaz, performans noktasında birbirilerine yakınlar. menzil olarak da öyle açık ara bir fark yok

ANCAK; katkılı lpg olayı tamamen firmaların ticari kaygı ile giriştikleri bir uygulama. avrupanın hiçbir yerinde bropanve bütan karışımı ile oluşturulanın harici lpg bulamazsınız. Bunu 2A müh. BRC yetkilileri de doğrulamaktadırlar. yani olması gereken limit %70 Bütan + %30 propan şeklinde olmalıdır. (soğuk mevsimlerde ve zaten soğuk olan memleketlerde bu oran %50+%50 olabilir) bunların haricinde içerisine perofrmans için konulduğu iddia edilen katkılar reklamdan ve gelir yükseltme bahanesinden başka birşey değildir ve katkılı otogaz herşeyden evvel sonucu ölçülemeyeceği veya neye malolacağı öngörülemeyeceği için ÖNERİLMEMEKTEDİR!!! netice itibarıyla tasarlanan lpg kit ekipmanları bütan+propan dengesine göre fizibilite edilerek uzun süren testler sonucu tasarlanmış ve eniyileştirilmiş malzeme bu doğrultuda hazırlanmıştır.
dolayısıyla iyi verim alınan katkısız bir gaz istasyonundan devamlı olarak ikmal yapmakta son derece fayda vardır.
bu görüş benim şahsi görüşümdür kimseye muhalefet olsun diye yazılmamıştır.
Bir Türk son nefesini vermeden son söz söylenmemiştir!