Gönderen Konu: Siber saldırı altındayım a dostlar  (Okunma sayısı 3567 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
Ynt: Siber saldırı altındayım a dostlar
« Yanıtla #20 : Ocak 20, 2016, 09:41:20 »
Bir iki şeyde ben yazayım

Orta seviye Hack işlerinden anlayan biri için  için MAC şifreleme %100 çözüm değildir.Nette az bir araştırma ile MAC  klonlayan bir sürü program bulabilirsiniz.

Ayrıca  biri sizin bilgisayarınıza ve ağınıza daha önce ulaştıysa gözden kaçırmamanız gereken bir ihtimal daha var Oda bilgisayarınıza ,Hard Diskinize virüs yerleştirme ihtimali.Eğer bu işlerden biraz anlıyorsa ve ağa devamlı ulaşmak istiyorsa (Neti bedava kullanmak , yasa dışı işlerden dolayı sizin aboneliğinizi kullanmak v.s ) yapacağı ilk işlerden biri budur.Daha sonra siz Şifrede değiştirseniz MAC filtrelemede yapsanız fark etmez.Yaptığınız kofigirasyonlar Mail yada başka bir raporlama ile ilgili kişiye ulaşır. Bu yüzden yukarıdaki değişiklikleri yaptıktan sonra problem devam ederse her şeyi yeniden yapıp bilgisayarlarınızı da formatlamanız gerekecektir.

Doğru söylüyorsunuz daha önce erişim sağlamış ise hep bir açık kapı bırakır kendine . solucan sıkıntılı bir durum ve format atmadan kurtulmak zor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 20, 2016, 09:41:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 20, 2016, 10:49:13 »
Bazı ethernet kartları MAC klonlama için programa bile gerek duymaz. İstediğiniz MAC adresini yazıp kullanmanıza izin verir.

Merakımdan soruyorum,  mac adres filtreleme yapılan bir wireless ağda zaten sizin ağa bağlanamıyorken sizin hangi mac adresini kullandığınızı nereden bilecek ve kendi cihazına atayacak ?

İkinci konu, Recep Nedim bey belirtmiş, statik ip kullanıp  ipleri manuel atarsanız,  ve ip aralığını  sadece kullanacağınız cihaz sayısında tutarsanız hiç bir sıkıntı olmayacaktır.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 13000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 20, 2016, 11:18:59 »
Merakımdan soruyorum,  mac adres filtreleme yapılan bir wireless ağda zaten sizin ağa bağlanamıyorken sizin hangi mac adresini kullandığınızı nereden bilecek ve kendi cihazına atayacak ?

İkinci konu, Recep Nedim bey belirtmiş, statik ip kullanıp  ipleri manuel atarsanız,  ve ip aralığını  sadece kullanacağınız cihaz sayısında tutarsanız hiç bir sıkıntı olmayacaktır.

Bağlı olanları görmek için kablosuz modemin MAC adresini(ki bunu cihaz kendi yayınlıyor) kendi ethernet kartınıza veriyorsunuz. Bir anlamda o cihaz gibi davranıyorsunuz. Sonrasında size istek gönderen cihazlardan gelen paketlerin içinden MAC adresini alıyorsunuz. Veya MAC adresini aldıktan sonra ağ adı aynı olacak şekilde bir kablosuz ağ oluşturun. Şifre vs olmadan direk bağlanılsın :) Her zaman yer mi? yemez. biraz da şans tabi. Bu tür videoları paylaşmak sanırım forum kurallarına aykırı değil.

https://www.youtube.com/watch?v=Dy_pxQ_7ovc
Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 20, 2016, 14:48:56 »
Bağlı olanları görmek için kablosuz modemin MAC adresini(ki bunu cihaz kendi yayınlıyor) kendi ethernet kartınıza veriyorsunuz. Bir anlamda o cihaz gibi davranıyorsunuz. Sonrasında size istek gönderen cihazlardan gelen paketlerin içinden MAC adresini alıyorsunuz. Veya MAC adresini aldıktan sonra ağ adı aynı olacak şekilde bir kablosuz ağ oluşturun. Şifre vs olmadan direk bağlanılsın :) Her zaman yer mi? yemez. biraz da şans tabi. Bu tür videoları paylaşmak sanırım forum kurallarına aykırı değil.

https://www.youtube.com/watch?v=Dy_pxQ_7ovc

Anladım,  karışık işmiş. O zaman  sağlam bir modem arayüz şifresi ve manuel olarak verilen  ip numaraları.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 20, 2016, 20:32:34 »
Wep kullanmadiginiza emin olun. Wep/wpa kullandiktan sonra diger yaptiklarinizin bir onemi olmayabilir

wpa2 idi zaten değiştirmedim..

Bir iki şeyde ben yazayım

Orta seviye Hack işlerinden anlayan biri için  için MAC şifreleme %100 çözüm değildir.Nette az bir araştırma ile MAC  klonlayan bir sürü program bulabilirsiniz.

Ayrıca  biri sizin bilgisayarınıza ve ağınıza daha önce ulaştıysa gözden kaçırmamanız gereken bir ihtimal daha var Oda bilgisayarınıza ,Hard Diskinize virüs yerleştirme ihtimali.Eğer bu işlerden biraz anlıyorsa ve ağa devamlı ulaşmak istiyorsa (Neti bedava kullanmak , yasa dışı işlerden dolayı sizin aboneliğinizi kullanmak v.s ) yapacağı ilk işlerden biri budur.Daha sonra siz Şifrede değiştirseniz MAC filtrelemede yapsanız fark etmez.Yaptığınız kofigirasyonlar Mail yada başka bir raporlama ile ilgili kişiye ulaşır. Bu yüzden yukarıdaki değişiklikleri yaptıktan sonra problem devam ede
belki sizin kotanıza biri dadanmadı, belki bilgisayarınız yada diğer cihazlarınız kendini update etti, bunlarıda bir sorgulayın
rse her şeyi yeniden yapıp bilgisayarlarınızı da formatlamanız gerekecektir.

bu ihtimale karşı virüs taraması yaptırdım.yakın zamanda bilgisayara zaten format atılacak.  Söylediğiniz ihtimali ben de düşündüm ama bu kişi benim bilgilerime erişse bile uzaktan netimi kullanamaz, değil mi? Bu kişinin hem wireless ağı çekim kapsamında hem de bilgisayarıma erişen biri olması lazım ki bu çok düşük bir ihtimal geldi bana.. @Hamza Bingöl (34347)

belki sizin kotanıza biri dadanmadı, belki bilgisayarınız yada diğer cihazlarınız kendini update etti, bunlarıda bir sorgulayın

tüm cihazların wireless kapalıydı, bir tek bilgisayar update yapmış olma ihtimali var ama onu da normal kapatmıştım.. 8GB bir yükleme yapmış olamaz..
zaten sabah kalktığımda bilgisayar kapalıydı ancak hala veri akışı vardı..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 24, 2016, 02:06:45 »
Söylediğiniz ihtimali ben de düşündüm ama bu kişi benim bilgilerime erişse bile uzaktan netimi kullanamaz, değil mi? Bu kişinin hem wireless ağı çekim kapsamında hem de bilgisayarıma erişen biri olması lazım ki bu çok düşük bir ihtimal geldi bana.. @Hamza Bingöl (34347)

Eğer çekim alanında ise (oda karşıdakinin donanımı ile alakalı biraz) gerekli şeyleri yerine getirince bilgisayarınıza ulaşması sorun değil. Yukarıda tam anlatamadım. Bir kişi ağınıza sızdıktan sonra (sizin netinize bağlanınca) uzun vadeli hesap yapıyorsa sonra bilgisayarınıza virüs yerleştirebilir.Yani ağa erişebiliyorsa bilgisayarada erişebilir.

Eğer format attırısanız baştan sistemi yeniden yapılandırın ve şifrenizi biraz karışık yapın.Eğer eski şifrelerinize benzer yaparsanız bunu kırmak kolay oluyor. Hatta sadece rakam  veya anlamlı cümle yapmak  force denilen yöntem için biçilmiş kaftan oluyor ve çabuk kırılıyor.

Tabi paranoya yapmaya da gerek yok. Bu seviyede işleri herkes beceremez  ve yapacak adam çok ender bulunur. Siz yukarıda yazılanları yapın % 99.9 ihtimalle güvenlik sorununuz kalmaz.