0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir iki şeyde ben yazayımOrta seviye Hack işlerinden anlayan biri için için MAC şifreleme %100 çözüm değildir.Nette az bir araştırma ile MAC klonlayan bir sürü program bulabilirsiniz.Ayrıca biri sizin bilgisayarınıza ve ağınıza daha önce ulaştıysa gözden kaçırmamanız gereken bir ihtimal daha var Oda bilgisayarınıza ,Hard Diskinize virüs yerleştirme ihtimali.Eğer bu işlerden biraz anlıyorsa ve ağa devamlı ulaşmak istiyorsa (Neti bedava kullanmak , yasa dışı işlerden dolayı sizin aboneliğinizi kullanmak v.s ) yapacağı ilk işlerden biri budur.Daha sonra siz Şifrede değiştirseniz MAC filtrelemede yapsanız fark etmez.Yaptığınız kofigirasyonlar Mail yada başka bir raporlama ile ilgili kişiye ulaşır. Bu yüzden yukarıdaki değişiklikleri yaptıktan sonra problem devam ederse her şeyi yeniden yapıp bilgisayarlarınızı da formatlamanız gerekecektir.
Bazı ethernet kartları MAC klonlama için programa bile gerek duymaz. İstediğiniz MAC adresini yazıp kullanmanıza izin verir.
Merakımdan soruyorum, mac adres filtreleme yapılan bir wireless ağda zaten sizin ağa bağlanamıyorken sizin hangi mac adresini kullandığınızı nereden bilecek ve kendi cihazına atayacak ?İkinci konu, Recep Nedim bey belirtmiş, statik ip kullanıp ipleri manuel atarsanız, ve ip aralığını sadece kullanacağınız cihaz sayısında tutarsanız hiç bir sıkıntı olmayacaktır.
Bağlı olanları görmek için kablosuz modemin MAC adresini(ki bunu cihaz kendi yayınlıyor) kendi ethernet kartınıza veriyorsunuz. Bir anlamda o cihaz gibi davranıyorsunuz. Sonrasında size istek gönderen cihazlardan gelen paketlerin içinden MAC adresini alıyorsunuz. Veya MAC adresini aldıktan sonra ağ adı aynı olacak şekilde bir kablosuz ağ oluşturun. Şifre vs olmadan direk bağlanılsın Her zaman yer mi? yemez. biraz da şans tabi. Bu tür videoları paylaşmak sanırım forum kurallarına aykırı değil. https://www.youtube.com/watch?v=Dy_pxQ_7ovc
Wep kullanmadiginiza emin olun. Wep/wpa kullandiktan sonra diger yaptiklarinizin bir onemi olmayabilir
Bir iki şeyde ben yazayımOrta seviye Hack işlerinden anlayan biri için için MAC şifreleme %100 çözüm değildir.Nette az bir araştırma ile MAC klonlayan bir sürü program bulabilirsiniz.Ayrıca biri sizin bilgisayarınıza ve ağınıza daha önce ulaştıysa gözden kaçırmamanız gereken bir ihtimal daha var Oda bilgisayarınıza ,Hard Diskinize virüs yerleştirme ihtimali.Eğer bu işlerden biraz anlıyorsa ve ağa devamlı ulaşmak istiyorsa (Neti bedava kullanmak , yasa dışı işlerden dolayı sizin aboneliğinizi kullanmak v.s ) yapacağı ilk işlerden biri budur.Daha sonra siz Şifrede değiştirseniz MAC filtrelemede yapsanız fark etmez.Yaptığınız kofigirasyonlar Mail yada başka bir raporlama ile ilgili kişiye ulaşır. Bu yüzden yukarıdaki değişiklikleri yaptıktan sonra problem devam edeAlıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ocak 20, 2016, 09:29:22belki sizin kotanıza biri dadanmadı, belki bilgisayarınız yada diğer cihazlarınız kendini update etti, bunlarıda bir sorgulayın rse her şeyi yeniden yapıp bilgisayarlarınızı da formatlamanız gerekecektir.
belki sizin kotanıza biri dadanmadı, belki bilgisayarınız yada diğer cihazlarınız kendini update etti, bunlarıda bir sorgulayın
Söylediğiniz ihtimali ben de düşündüm ama bu kişi benim bilgilerime erişse bile uzaktan netimi kullanamaz, değil mi? Bu kişinin hem wireless ağı çekim kapsamında hem de bilgisayarıma erişen biri olması lazım ki bu çok düşük bir ihtimal geldi bana.. @Hamza Bingöl (34347)