Gönderen Konu: yeni avensisimden direksiyondan gelen ses  (Okunma sayısı 5716 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: yeni avensisimden direksiyondan gelen ses
« Yanıtla #20 : Ocak 20, 2016, 12:44:10 »
direksiyon kutusu değildir (araç kabininde bulunmuyor, motor kısmında yer alıyor, ses kabin içinden geliyor)
kimseyi yanıltmak istemem detayla o kadar inmedim sonuç odaklıydım ses kesilsin yeterdi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 20, 2016, 12:44:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 20, 2016, 12:46:49 »
kimseyi yanıltmak istemem detayla o kadar inmedim sonuç odaklıydım ses kesilsin yeterdi
yerinizde olsam üstüne giderim hiç beklemem.  ses gidene kadar garanti süresince değiştirir de değiştiririm. adam gibi parça yapsalarmış  :olmamış:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ocak 20, 2016, 12:54:55 »
yerinizde olsam üstüne giderim hiç beklemem.  ses gidene kadar garanti süresince değiştirir de değiştiririm. adam gibi parça yapsalarmış  :olmamış:

evet asıl sorun o bu parça bilindiği halde niye bir geliştirme olmuyor. yanlış anlaşılmak istemem kural dışı bi yazıysa hemen kaldırırım kıyaslamada yapmıyorum kıyaslanamaz zaten ama söylemek istiyorum 2007 clio 3 üm var 80,000 km arabayı o kadar hor kullanıyoruz ki kasis cukur vs direk geçiyoruz en ufak bir sey yok direksiyonun da nasıl oluyor da sadece uzun yolda ve dikkatli kullanılan bir arabada böyle sorun oluyor anlamıyorum avensise aşığım cok seviyorum arabamı keşke böyle bir şey ile karşılaşmasaydım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 20, 2016, 17:22:50 »
evet asıl sorun o bu parça bilindiği halde niye bir geliştirme olmuyor. yanlış anlaşılmak istemem kural dışı bi yazıysa hemen kaldırırım kıyaslamada yapmıyorum kıyaslanamaz zaten ama söylemek istiyorum 2007 clio 3 üm var 80,000 km arabayı o kadar hor kullanıyoruz ki kasis cukur vs direk geçiyoruz en ufak bir sey yok direksiyonun da nasıl oluyor da sadece uzun yolda ve dikkatli kullanılan bir arabada böyle sorun oluyor anlamıyorum avensise aşığım cok seviyorum arabamı keşke böyle bir şey ile karşılaşmasaydım
Ben olsam ne değişecekse veririm servise. Usta babam da olsa ağızları hep aynıdır uğraşmak istemez. Tekrar o ses gelir denmiş ama her avensis kullancisindan da bu şikayeti duymuyoruz. Ben kendiminkinde var sanıyordum ama benimki her zaman gelmiyor. Yani trim sesi olabilir.
Ben olsam bir dakika beklemem. Sıfır arabada ses duymak beni üzeri açıkçası.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 20, 2016, 18:13:45 »
Direksiyon mafsal civataları gevşiyor.Geçen sene serviste sıkmışlardı bu seneki bakımda baktırdım yine gevşemiş.Servise gidip gösterin.

Cavit abi madem sorunun kaynağını çözmüşler cıvataları söküp Loctite 243 (Toyota numarası 08838CS24310) sürüp öyle taksınlar cıvataları?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ocak 20, 2016, 18:32:22 »
Ben olsam ne değişecekse veririm servise. Usta babam da olsa ağızları hep aynıdır uğraşmak istemez. Tekrar o ses gelir denmiş ama her avensis kullancisindan da bu şikayeti duymuyoruz. Ben kendiminkinde var sanıyordum ama benimki her zaman gelmiyor. Yani trim sesi olabilir.
Ben olsam bir dakika beklemem. Sıfır arabada ses duymak beni üzeri açıkçası.

haklısın talat abi şimdi yine bozuk bir yoldan gectim müziği kapadım lakır lakır ses geliyor araba ile cumartesi günü samsuna gidicem geldiğimde ilk işim bırakmak olacak gereken ne ise yapılsın aracı öyle teslim alıcam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 20, 2016, 21:59:26 »
Cavit abi madem sorunun kaynağını çözmüşler cıvataları söküp Loctite 243 (Toyota numarası 08838CS24310) sürüp öyle taksınlar cıvataları?
Son bakımda ahmete baktırmıştım üstteki gevşemiş dedi sıktı.Yine gevşerse ahmete bu fikri iletirim ufuk[emoji5] [emoji601]
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ocak 20, 2016, 22:01:33 »
Son bakımda ahmete baktırmıştım üstteki gevşemiş dedi sıktı.Yine gevşerse ahmete bu fikri iletirim ufuk[emoji5] [emoji601]
abi bu videodaki seste gözüken yerden bahsediyorsun değilmi? aynı yerden ses alıyorsun yani?
tek bir civata zaten. yoksa ben mi göremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Ocak 20, 2016, 22:06:07 »
haklısın talat abi şimdi yine bozuk bir yoldan gectim müziği kapadım lakır lakır ses geliyor araba ile cumartesi günü samsuna gidicem geldiğimde ilk işim bırakmak olacak gereken ne ise yapılsın aracı öyle teslim alıcam
Bozuk yolda bu lakırtı mafsalı sıktırmama rağmen bendede hafiften var.Aracı ilk aldığımda bu ses çok vardı taşın üstünden geçsem duyuluyordu resmen araçtan soğumuştum servise bakımda sorunu söyledim ve hallettiler eşim bile ses kaybolmuş demişti.

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Ocak 20, 2016, 22:08:38 »
abi bu videodaki seste gözüken yerden bahsediyorsun değilmi? aynı yerden ses alıyorsun yani?
tek bir civata zaten. yoksa ben mi göremedim.
Kaç civata olduğunu bilmiyorum pedalların ordaki plastik korumayı söküp üstteki mafsal civatası gevşemiş sıktım demişti ahmet (zirve oto)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ocak 20, 2016, 22:27:06 »
Kaç civata olduğunu bilmiyorum pedalların ordaki plastik korumayı söküp üstteki mafsal civatası gevşemiş sıktım demişti ahmet (zirve oto)
eyvallah abi. direkksiyon kutu bağlantısının orayı sıkmış. bendeki civatalar tık demiyor ama ses geliyor. sorun başka bir yerde veya ben adam gibi sıkamadım.