Gönderen Konu: Golf 7'de yağ yakma olayı var mı ? Özellikle TSİ motorlarda?  (Okunma sayısı 9891 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Evet dizel. Tdi motor.
Golf dizellerinde genel olarak var mı yağ yakma olayı?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 18, 2016, 17:08:33
Biz , nasıl alacağız bu arabayı korkmadan ya ? :)
" Less English, more bike."

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Golf 7'de yağ yakma olayı var mı ? Özellikle TSİ motorlarda?
« Yanıtla #21 : Ocak 18, 2016, 17:39:31 »
aracını insan gibi kullananda kronik olmayan herhangi bir sorunun kolay kolay görüleceğini düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Golf 7'de yağ yakma olayı var mı ? Özellikle TSİ motorlarda?
« Yanıtla #22 : Ocak 20, 2016, 05:07:25 »
2017 de bütün motorlar 1.5 olacak VW de, ve maliyet epey bir artacakmış diyorlar. Alınacaksa yıl bitmeden plan yapılmalı, araç sipariş edilmesi beklemesi vs zaman geçecek çünkü :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba toyota ailesi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '15
  • 11 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 20, 2016, 11:25:50 »
Arkadaşımda 2014 tsi hıghline golf 1,4 var.
Aracı aldık ve 2000 km sonra yağına baktım.Tam 1 litre eksiltmiş.Servisi aradık.Normal dediler.İlk yağ değişiminden sonra bir daha olmaz dediler.Ama her 5000 km'de 1-2 litre arası eksiltme var.
Benim 2015 model 1.6 corollam 8400 km'de.Arada yağına bakıyorum.Daha yemyeşil.En ufak bir bozulma yok.Ama golfün yağı 8000 km'de kararıyor.
2001 model mitsubishi carisma 1.8 gdi aracımda yağ karartıyordu.Motor teknolojisi tsi ile aynı.Yani üstten doğrudan enjeksiyonlu.Bu motorlar gerçekten çok güçlü,ama bir okadar da sıkıntılı motorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
122 hp 1.4 lt tsi 2015'e kadar vardı. euro 6 ile birlikte 125 hp oldular. 150 hp'lik olan aktif silindir kapatma özelliğine sahip. fiyatı da yüksektir. gerek yok.

corolla'dan geçmeyi düşünüyorsanız mutlaka tavsiye ederim. sınıf içinde sınıf atlarsınız.

İşyerimde Golf tdi, kendim ise Avensis kullanıyorum. Golf'le kaza yaptık, 2012 dizel Corolla verdiler. Pazarlamaya beraber çıktığımız arkadaşım da ben de, Corollayı keşke geri almasalar dedik. Golf'ün orta konsol kalitesi ve Corollaya nazaran daha iyi yol tutuşu dışında bir artısı var da biz mi göremedik diye merak ettim şimdi. Sınıf için de sınıfı nasıl atlayamamışız ona takıldım :) Golf'ün sınıf içinde sınıf atlaması için önce traktör gibi sesli ve titreşimli çalışan tdı'ı güncellemesi lazım. Ayrıca 110.000 km'de olan aracımız sürekli uzun yol kullanmamıza karşın ıvır zıvır bir çok sorun çıkardı. Golf kötü mü demek istiyorum, tabi ki hayır.

Ford Focus'un yeni kasasıyla da baya deneyimim oldu. Eskisinin yalıtım faciasından kurtulmuş, çok olgun çok güzel bir araç olmuş. Düşünülmeli.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 20, 2016, 20:08:02
aracını insan gibi kullananda kronik olmayan herhangi bir sorunun kolay kolay görüleceğini düşünmüyorum.

Bu yorumunuzu da şimdi gördüm. Aynı km'de Avensisle hiç problem yaşamazken aynı şoför aynı şartlarda Golf'te problem yaşıyorsa, bunun "insanlık"la bir ilgisi olmasa gerek? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 21, 2016, 15:27:13 »
şoförü tanımadan takip etmeden yorum yapamazsınız. avensis ve golf, farklı motor teknolojisi ve sistemler kullanıyor. ortak noktaları otomobil olmaları.

ayrıca corolla ile golf bariz farklıdır. duyuları biraz çalışan insan bile kolayca yalıtım, malzeme kalitesi (sağlamlığı demiyorum özellikle belirteyim), işçiliği, tasarım zevkini ayırt edebilir. ayrıca golf 7 tdi test etmiş biri olarak dışarıdan d-4d'ye göre gürültülü çalıştığı doğru olabilir fakat içeriden aracın dizel olduğunu özellikle motor sıcaksa anlamak çok zor. d-4d de başarılı bir motordur ancak sadece motorla olmuyor bu işler. öyle olsaydı herkese renault almasını tavsiye ederdik.

forumda birçok başlık var sadece benim görüşlerime takılmayın, araştırın farklı insanların görüşlerini de okuyun. algı seçiciliğinden ötürü herkese farklı gelebilir, bu yüzden istatistik biliminden faydalanmak yarar sağlayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 23, 2016, 09:57:34 »
şoförü tanımadan takip etmeden yorum yapamazsınız. avensis ve golf, farklı motor teknolojisi ve sistemler kullanıyor. ortak noktaları otomobil olmaları.

ayrıca corolla ile golf bariz farklıdır. duyuları biraz çalışan insan bile kolayca yalıtım, malzeme kalitesi (sağlamlığı demiyorum özellikle belirteyim), işçiliği, tasarım zevkini ayırt edebilir. ayrıca golf 7 tdi test etmiş biri olarak dışarıdan d-4d'ye göre gürültülü çalıştığı doğru olabilir fakat içeriden aracın dizel olduğunu özellikle motor sıcaksa anlamak çok zor. d-4d de başarılı bir motordur ancak sadece motorla olmuyor bu işler. öyle olsaydı herkese renault almasını tavsiye ederdik.

forumda birçok başlık var sadece benim görüşlerime takılmayın, araştırın farklı insanların görüşlerini de okuyun. algı seçiciliğinden ötürü herkese farklı gelebilir, bu yüzden istatistik biliminden faydalanmak yarar sağlayabilir.

Hakan bey Avensis kullandığımı belirttim ama Golf ile Corollayı kıyasladığımı da belirttim.

Golf'ün Corolladan avantajı olarak işçilik, malzeme kalitesi gibi iç mekanla ilgili konuları belirtmişsiniz. Ben de zaten önceki mesajımda demiştim ki "Golf'ün Corolladan iç mekan ve daha iyi yol tutuş dışında sınıf atlatacak ne gibi bir özelliği varmış da biz görememişiz."

Siz golf tdi test etmişsiniz bense her gün kullanıyorum. Golf TDI motor sarsıntısı ve gürültüsü olarak D4D ile yanyana gelemeyecek bir motor. Hadi Toyotayı bir kenara bırakalım sınıfında o kadar gürültülü ve sarsıntılı çalışan başka bir dizel yok. Düşük hızlarda şehir içinde biraz seyahat etseydiniz ne demek istediğimi anlardınız. "Duyuları biraz çalışan" bir insan ve hergün Golf Tdi kullanan bir insan olarak yorumlarım bu şekildedir. Bir de Golf tdi alınacaksa kesinlikle 5 ileri manuel yerine dsg tercih edilmeli. 5 ileri şanzımanın oranları çok uzun ve her vites değişiminde araba bayılıyor.